?>

SANKO Üniversitesi sağlık konferansları sürüyor

SANKO Üniversitesi bilimsel araştırmalar yanında sosyal sorumluluk projeleriyle de bölgede farkındalık sağlamak amacıyla etkinlikler düzenliyor.

Sağlık - 7 yıl önce

SANKO Üniversitesi bilimsel araştırmalar yanında sosyal sorumluluk projeleriyle de bölgede farkındalık sağlamak amacıyla etkinlikler düzenliyor.

Gaziantep’te olduğu kadar ilçelerde de halka yönelik sağlık konferansları düzenleyen SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları, 2 Şubat 2019 Cumartesi Günü İslâhiye ve Nurdağı’nda “Ergen Çocuğunuzun Sağlığının Ne Kadar Farkındasınız” konusunu ele alacak.  

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Ergen tarafından “Ergenlikte Obezite”, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Funda Esin Fakılı tarafından “Ergenlikte Sağlıklı Beslenme” konularında bilgi paylaşılacak, Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sibel Polat ve ekibi tarafından da kan basıncı ölçümü, mezura ile bel ölçümü, kan şekeri ölçümü gerçekleştirecek. 

Etkinliğe ilişkin değerlendirme yapan İbrahim Halil Ergen, “Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza kazandıracağımız düzenli aktivite alışkanlığı, gelecekte karşılaşılabilecek sağlık sorunlarını azaltır. Fiziksel aktivite, her yaş dönemi için faydalı olsa da, özellikle çocukluk ve ergenlik döneminde kazanılan alışkanlık, sağlıklı bir hayat için temel oluşturur” dedi.

Funda Esin Fakılı ise ergenlik döneminin 10-19 yaşlarını kapsadığını, büyüme – gelişmenin en hızlı olduğu yaşam dönemi olduğunu belirterek, “Hayat boyu sürecek beslenme alışkanlıkları bu dönemde yerleşir. Bu nedenler ergenlikteki beslenme alışkanlığı çok önemlidir” diye konuştu.

2 Şubat 2019 tarihinde saat10.00’da İslahiye Belediyesi Konferans Salonu’nda, aynı gün saat14.00’te ise Nurdağı Belediyesi Yeni Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konferanslara dileyen herkes katılabilecek.

SANKO ÜNİVERSİTESİ

2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanlarında yüksek lisans ve Biyoistatistik alanında Doktora eğitimleri veriliyor.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Dolandırıcıların yeni adresi 'Escort Sitesileri'

2019-01-29 21:01 - Asayiş

Tamer Şentürk iddialı geliyor

2019-01-24 22:25 - Siyaset

Cennet vaadiyle AKP'ye böyle oy istedi...

2019-01-27 09:52 - Siyaset

İYİ Parti Nizip adayı Abdullah Altınbaş mı?

2019-01-30 22:07 - Siyaset

Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 86. yıldönümü

2019-01-25 11:54 - Gündem

Katılımevim Gaziantep şubesi açıldı

2019-01-25 13:41 - Yerel

İYİ Parti Gaziantep Büyükşehir adayını açıkladı

2019-01-26 21:12 - Siyaset

Alperen hayata veda etti!

2019-01-28 11:26 - Gündem

Gaziantep'te boyacı genci öldüren şahıs yakalandı!

2019-01-24 23:46 - Asayiş

Uğur Acıoğlu ameliyat oldu

2019-01-29 10:43 - Yerel

İlgili Haberler

Serinlemek isterken sağlığınızdan olmayın!

00:00 - Sağlık

Dr. İbrahim Öztürk: Depresyonu hafife almayın!

00:00 - Sağlık

Gaziantep'te hayat kurtaracak uygulama: OED cihazları vatandaşların hizmetinde

00:37 - Sağlık

Çocuklarda ekran bağımlılığı gelişimi olumsuz etkileyebilir!

00:00 - Sağlık

Prof. Dr. Alper Sevinç: Gençlerde kanser neden artıyor?

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 17 yıl sonra 25 gözaltı!

10:49 - Gündem

AHBAP soruşturmasında Avukat Ece Güner'e gözaltı kararı!

09:17 - Asayiş

Haluk Levent gözaltına alındı!

17:07 - Asayiş

Şair Ahmet Telli son yolculuğuna uğurlandı...

14:17 - Gündem

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Güner, havalimanında gözaltına alındı

21:52 - Gündem