?>

Sanko Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan Tıp Bayramı mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, tıp mesleğinin insan sağlığıyla birebir ilgili olmasından dolayı eğitiminden, icrasına kadar yoğun bir eğitim, emek, gelişim ve günceli takip gerektirdiğini söyledi.

Sağlık - 8 yıl önce

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, tıp mesleğinin insan sağlığıyla birebir ilgili olmasından dolayı eğitiminden, icrasına kadar yoğun bir eğitim, emek, gelişim ve günceli takip gerektirdiğini söyledi.

Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, “Tarihimizde, tıp eğitimi ve bilimi alanında dünyada söz sahibi olan birbirinden değerli bilim insanlarımız var. SANKO Üniversitesi olarak amacımız, tarihimize yakışır bilim insanları yetiştirerek, hem ülkemize, hem de dünyaya faydalı ve örnek olmaktır” dedi.

Prof. Dr. Dağlı, ilk cerrahhanenin, II. Mahmut döneminde, 1827 yılı 14 Mart’ında, Şehzadebaşı'nda bulunan Tulumbacıbaşı Konağı'nda Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulduğunu anımsatarak, 14 Mart tarihinin bu nedenle Tıp Bayramı olarak kutlandığına vurgu yaptı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk tıbbı ve hekimlerine güveninin “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözleriyle büyük bir anlam kazandığını belirten Prof. Dr. Dağlı, “Teknolojinin hayatımızın her alanında yoğun bir şekilde kullanıldığı günümüz dünyasında bilim üretmek ve özellikle tıbbın gelişimi için büyük ve faydalı çalışmalar yapmak adına yola çıktık. Büyük Önder’imizin bizlere olan güveni her zaman olduğu gibi yolumuzu aydınlatan ışık olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Dağlı, “Tüm hekimlerimizin, hekim adaylarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar ve başarılar dilerim” sözleriyle mesajını bitirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 14 yaşındaki kız tabancayla intihar etti!

2018-03-10 20:55 - Asayiş

Gaziantep'te akıllara durgunluk verecek cinayet!

2018-03-09 16:44 - Asayiş

Ali Tabur Hizmet-İş Sendikası’na adaylığını açıkladı

2018-03-14 09:57 - Yerel

Tuzu azaltmak 4 kişiden birinin hayatını kurtarabilir

2018-03-09 11:42 - Sağlık

Gaziantepli sporcu Bilek Güreşi'nde Türkiye 3.'sü oldu

2018-03-11 20:54 - Spor

GAÜN göz doktoru Dünya birincisi oldu

2018-03-13 17:42 - Sağlık

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde inceleme

2018-03-09 09:18 - Sağlık

Yanlışlıkla öldürdüklerini iddia etmişlerdi, yakalandılar

2018-03-12 19:30 - Asayiş

Eski müftülük binası yıkılıyor

2018-03-12 08:18 - Yerel

Dramatik aksiyon filmi “Kartal” FilmBox HD’de

2018-03-12 10:52 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Doç. Dr. Handan Haydaroğlu Şahin yeniden görevine başladı

18:02 - Sağlık

Medical Point'ten Behçet Hastalığı'na dikkat çeken uyarı

17:58 - Sağlık

GAÜN Hastanesi’nde Obeziteye karşı farkındalık etkinliği

00:00 - Sağlık

Dr. Garip Bekfilavioğlu Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde

00:00 - Sağlık

Sağlık ekipleri vatandaşı bilgilendirdi

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ekrem İmamoğlu’na Brüksel'de uluslarası ödül

18:32 - Gündem

Hüseyin Baş: Milli paralarla ticaret ABD'nin dengesini bozdu!

18:30 - Siyaset

Kemal Okuyan: Türkiye'yi savaşa sokmak isteyenler kimler, planları ne?

18:28 - Siyaset

Öztürkmen: Savaş, Gaziantep ekonomisini vuracak!

18:26 - Siyaset

Ümit Özdağ: PKK ve KDP İran'a saldırmak üzere...

11:31 - Gündem