?>

Sanko Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan Tıp Bayramı mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, tıp mesleğinin insan sağlığıyla birebir ilgili olmasından dolayı eğitiminden, icrasına kadar yoğun bir eğitim, emek, gelişim ve günceli takip gerektirdiğini söyledi.

Sağlık - 8 yıl önce

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, tıp mesleğinin insan sağlığıyla birebir ilgili olmasından dolayı eğitiminden, icrasına kadar yoğun bir eğitim, emek, gelişim ve günceli takip gerektirdiğini söyledi.

Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, “Tarihimizde, tıp eğitimi ve bilimi alanında dünyada söz sahibi olan birbirinden değerli bilim insanlarımız var. SANKO Üniversitesi olarak amacımız, tarihimize yakışır bilim insanları yetiştirerek, hem ülkemize, hem de dünyaya faydalı ve örnek olmaktır” dedi.

Prof. Dr. Dağlı, ilk cerrahhanenin, II. Mahmut döneminde, 1827 yılı 14 Mart’ında, Şehzadebaşı'nda bulunan Tulumbacıbaşı Konağı'nda Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulduğunu anımsatarak, 14 Mart tarihinin bu nedenle Tıp Bayramı olarak kutlandığına vurgu yaptı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk tıbbı ve hekimlerine güveninin “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözleriyle büyük bir anlam kazandığını belirten Prof. Dr. Dağlı, “Teknolojinin hayatımızın her alanında yoğun bir şekilde kullanıldığı günümüz dünyasında bilim üretmek ve özellikle tıbbın gelişimi için büyük ve faydalı çalışmalar yapmak adına yola çıktık. Büyük Önder’imizin bizlere olan güveni her zaman olduğu gibi yolumuzu aydınlatan ışık olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Dağlı, “Tüm hekimlerimizin, hekim adaylarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar ve başarılar dilerim” sözleriyle mesajını bitirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 14 yaşındaki kız tabancayla intihar etti!

2018-03-10 20:55 - Asayiş

Gaziantep'te akıllara durgunluk verecek cinayet!

2018-03-09 16:44 - Asayiş

Ali Tabur Hizmet-İş Sendikası’na adaylığını açıkladı

2018-03-14 09:57 - Yerel

Tuzu azaltmak 4 kişiden birinin hayatını kurtarabilir

2018-03-09 11:42 - Sağlık

Gaziantepli sporcu Bilek Güreşi'nde Türkiye 3.'sü oldu

2018-03-11 20:54 - Spor

GAÜN göz doktoru Dünya birincisi oldu

2018-03-13 17:42 - Sağlık

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde inceleme

2018-03-09 09:18 - Sağlık

Yanlışlıkla öldürdüklerini iddia etmişlerdi, yakalandılar

2018-03-12 19:30 - Asayiş

Eski müftülük binası yıkılıyor

2018-03-12 08:18 - Yerel

Dramatik aksiyon filmi “Kartal” FilmBox HD’de

2018-03-12 10:52 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Mevsim geçişlerinde artan polen alerjilerine dikkat!

00:00 - Sağlık

Sosyal medya, ilişkilerde fark edilmeden uzaklık yaratabiliyor!

00:00 - Sağlık

Sırt ağrısı sadece yorgunluk değil: Kifozu göz ardı etmeyin!

07:32 - Sağlık

Mevsim geçişleri çocukları daha hızlı hasta ediyor!

00:00 - Sağlık

Akne tedavisinde erken müdahale ve doğru bakım...

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Gökay Çakır ve Başaran Aksu serbest bırakıldı...

15:01 - Gündem

Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı

10:17 - Asayiş

CHP’li Meriç, Nurdağı’ndaki meteoroloji istasyonu eksikliğini Meclis gündemine taşıdı

00:59 - Siyaset

Anahtar Parti Yavuzeli’nde sahaya indi

00:01 - Siyaset

Fatma Şahin projelerini kamuoyuyla paylaştı

00:00 - Yerel