?>

SANKO Üniversitesi öğrencilerinden farkındalık eğitimi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk projelerini farkındalık eğitimleriyle sürdürüyor.

Sağlık - 7 yıl önce

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk projelerini farkındalık eğitimleriyle sürdürüyor.

“Hemşireler her yerde yaşamınızı duymaya devam ediyor” sloganını benimseyen SANKO Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri, danışman hocaları ile birçok etkinlikte farklı yaş gruplarına ulaşıyor.

TEMEL YAŞAM DESTEĞİ

Günlük yaşantı içinde, en umulmadık zamanda, hayat kurtarıcı özelliği olan “Temel Yaşam Desteği” ile ilgili toplumsal sorumluluk projesi kapsamında Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Tuna ve Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri Özel Uygar Anadolu Lisesi’nde eğitim verdi.

İlköğretim ve liseli öğrencilerinde temel yaşam desteği konusunda farkındalık sağlamak ve bilinç oluşturmak yanında, bayılmalarda, kanamalarda ve kırıklarda ilkyardım konusunda düzenlenen eğitime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Hemşirelik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Betül Aktaş liderliğinde, Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri ile Dr. Öğr. Üyesi Müyesser Erdem, Öğr. Gör. Emine Baş,  Öğr. Gör. Zeynep Doğan, Uzm. Hemşire Hatice Güzel ve Hemşire Büşra Atsal tarafından Özel SANKO Okulları 6’ıncı sınıf öğrencilerine benzer eğitim verildi.

DİYABET KULÜBÜ SANKO PARK AVM’DE BİLGİLENDİRDİ

Hemşirelik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri tarafından kurulan Diyabet Kulübü, Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç önderliğinde, Öğr. Gör. Zeynep Doğan’ın katkılarıyla, SANKO Park AVM’de etkinlik düzenledi.

Etkinlik sırasında, yaklaşık 200 kişiye kan şekeri ölçümü ve diyabet taraması yapıldı. Diyabet taramasında bireylerin diyabet açısından risk düzeyleri belirlenerek, risk durumlarına göre bilgiler verildi. Kan şekeri seviyesi ya da tansiyon düzeyi ölçümü normal değerler dışında saptanan bireyler sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

HASTA EĞİTİMİ

Sosyal sorumluluk projesinin diğer bir ayağı olan hasta eğitimi konusunda ise Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileriyle birlikte Prof. Dr. Arzu Tuna, diyabet hastalığının semptomları, semptom kontrolü ve diyabeti yönetmek için yapılması gerekenler; “beslenme, egzersiz ve ilaç kullanımı” konularında eğitim materyalleri ile birlikte cerrahi servislerinde yatan veya bu servislere başvuran 102 hastaya eğitim sundu.

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrencilerinin, toplum sağlığı açısından farkındalık eğitimleri çeşitli etkinliklerle sürdürülecek.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te tamire gittiği evde komşusuna tecavüz!

2018-12-12 18:47 - Asayiş

İyi Parti'nin Gaziantep Büyükşehir adayı Arpacıoğlu mu?

2018-12-12 23:08 - Siyaset

Gaziantep'te restorandaki silahlı kavgada ikinci ölüm

2018-12-11 12:37 - Asayiş

Altunkaya: Önceliğimiz eğitim

2018-12-11 12:51 - Yerel

Gaziantep Kolej Vakfı namağlup şampiyon

2018-12-16 10:05 - Spor

Gaziantep'te iki oğluyla birlikte damadını öldürdü!

2018-12-16 14:31 - Asayiş

Çocuğunun gözü önünde sırtından vuruldu!

2018-12-15 16:09 - Asayiş

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı hastaneye kaldırıldı

2018-12-13 15:11 - Siyaset

GKV Liseleri'nde İşaret Dili ile seminer

2018-12-10 18:36 - Eğitim

Sokak hayvanlarına sahip çıktılar

2018-12-11 12:23 - Yerel

İlgili Haberler

Polikistik Over Sendromu (PCOS) sadın sağlığını çok yönlü etkiliyor

00:00 - Sağlık

Mevsim geçişlerinde artan polen alerjilerine dikkat!

00:00 - Sağlık

Sosyal medya, ilişkilerde fark edilmeden uzaklık yaratabiliyor!

00:00 - Sağlık

Sırt ağrısı sadece yorgunluk değil: Kifozu göz ardı etmeyin!

07:32 - Sağlık

Mevsim geçişleri çocukları daha hızlı hasta ediyor!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem