?>

Sanko'da “Rehber Hemşire Eğitim” programı

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) hemşirelik Bölümü tarafından “Rehber Hemşire Eğitim” programı düzenlendi.

Sağlık - 2 yıl önce

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) hemşirelik Bölümü tarafından “Rehber Hemşire Eğitim” programı düzenlendi.

SBF Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Ovayolu, hemşirelik eğitiminde uygulama eğitiminin, teorikten çok daha büyük bir yer kapsadığını belirterek, mesleki becerilerin oluşması için düzenlenen eğitimde klinikte çalışan hemşirelere büyük roller düştüğünü söyledi.

Prof. Dr. Ovayolu, eğitim programının hemşirelik bölümü öğrencilerinin uygulama alanlarında rehberlik edecek hemşirelere, etkili klinik uygulama ve değerlendirmeye ilişkin nitelik kazandırmak amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Programda, SANKO Üniversitesi’nden Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğr. üyesi Doç. Dr. Sibel Polat Olca, “Rehber Hemşire İçin Etkin İletişim Becerileri”, Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Emine Baş, “Uygulamanın Değerlendirilmesi, Uygulamada Kullanılan Formlar ve Doldurulması Gereken Anketler”, İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Güzel, “Uygulamalarda Desteklenmesi Gereken Öğrenciye Yaklaşım”, Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç ise “Rehber Hemşirelik Uygulamasında Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri; Öğretim Elemanı Gözüyle” konulu sunum yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan; Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hemşirelik Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Burçin Işık, “Klinik Öğrenme Ortamı ve Öğretimde Kullanılan Yöntemler”, SANKO Üniversitesi Hastanesi Dahiliye Servis Sorumlu Hemşiresi Hemşire Merve Bekçioğulları, “Rehber Hemşirelik Uygulamasında Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri; Hemşire Gözüyle”, 4’üncü sınıf öğrencisi Kevser Karagülle de “Uygulamada Öğrenci Sorumlulukları ve Rehber Hemşireden Beklentiler” konularına ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Programa çevrimiçi katılan Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. İlkay Boz ise “Rehber Hemşirelik: Tanımı, Özellikleri, Sorumlulukları ve Rolleri’ ile “Olumlu Öğrenme Çevresi: Bakım Veren Rehber Hemşire” konulu sunum gerçekleştirdi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Fatma Gün’ün yaptığı programda, katılımcılardan eğitime ilişkin geri bildirimler alınarak katılım belgesi verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ünlülerin bestekarı Ömer Önder Güney vefat etti!

2023-11-20 07:49 - Kültür & Sanat

Üsteğmen Abdullah Köse şehit oldu!

2023-11-20 19:15 - Gündem

Ümit Dikbayır: Bazı parti yetkililerimiz rezil kepaze olacaklar!

2023-11-22 09:45 - Siyaset

Ömer Önder Güney, son yolculuğuna uğurlandı...

2023-11-22 16:30 - Yerel

Bizim çocuklar Almanya'yı Berlin'de devirdi: 2-3

2023-11-19 00:50 - Spor

Seçil Erzan'ın ikna görüşmeleri ortaya çıktı!

2023-11-23 11:16 - Magazin

Metin Uca'nın cenazesinde provokasyon!

2023-11-19 14:02 - Gündem

Metin Uca için veda töreni...

2023-11-18 13:20 - Gündem

Sedat Peker, Türkiye'ye mi dönüyor?

2023-11-18 11:05 - Gündem

Polat çiftinin yeni avukatı Adnan Oktar dosyasından çıktı!

2023-11-21 19:33 - Gündem

İlgili Haberler

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Dünya Kanser Günü Etkinliği

00:00 - Sağlık

Yüz germe ile zamana meydan okuyan doğal gençleşme

00:00 - Sağlık

UZUN SÜRELİ TELEFON VE BİLGİSAYAR KULLANIMI POSTÜRAL BOZUKLUKLARI ARTIRIYOR

00:00 - Sağlık

2026 Çocuk Aşı Takvimi Güncellemeleri

00:00 - Sağlık

Tokken Yeme İsteği Neden Olur? Hedonik Açlık Nedir?

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

MHP'li Feti Yıldız: Umut hakkı konusunda uzlaştık...

17:32 - Gündem

CHP'li Başarır elinde pide ile seslendi: Soruyorum Mehmet Şimşek, sen ne iş yapıyorsun?

16:39 - Siyaset

Fenerbahçe'den Erdoğan'a teşekkür mesajı!

11:06 - Spor

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya gözaltına alındı

09:34 - Gündem

CHP’li Meriç’ten "Yol" tepkisi: Bu gecikmenin hesabını kim verecek?

00:32 - Siyaset