?>

Sanko'da “MS Hasta Okulu” konulu toplantı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı tarafından, merkezi sinir hastalığı olan Multipl Skleroz’un (MS) ele alındığı “MS Hasta Okulu” konulu toplantı düzenlendi.

Sağlık - 4 yıl önce

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı tarafından, merkezi sinir hastalığı olan Multipl Skleroz’un (MS) ele alındığı “MS Hasta Okulu” konulu toplantı düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen toplantıda MS hastalığına yönelik bilgiler paylaşan Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münife Neyal, “MS hastalığı, sıklıkla genç erişkin yaşlarda başlar” dedi.

MS’in merkezi sinir sistemi hastalığı olduğunu belirten Prof. Dr. Neyal, hastalığın içeriğine yönelik şu bilgileri verdi:

“Beyin, beyincik, beyin sapı ve omurilik, merkezi sinir sistemini oluşturur. Bu hastalık adını beynin birden çok yerinde görülmesinden dolayı çoklu anlamına gelen ‘multipl’ ve sinir uzantılarının etrafını çevreleyen miyelin kılıflarının etkilenmesini tanımlayan ‘skleroz’dan almaktadır.”

DOĞRU BİLGİ VE HASTAYI DESTEKLEYEN YAKLAŞIMLARIN ÖNEMİ

MS hastalığına büyük bir toplumsal ilgi olduğunu ancak bu konuda ciddi bilgi kirliliği bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Neyal, hastalıkla ilgili toplumsal farkındalığın artırılması kadar hastaların ve ailelerinin doğru bilgilerle donatılması konusunda hekimlere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Bu şekilde hastaların ve ailelerinin yaşamlarının her noktasında doğru karar alabilmesinin kolaylaşacağını ve karşılıklı destek sağlanabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Neyal, şöyle devam etti:

“MS hastalarının takibi aslında bir ekip tarafından gerçekleştirilmektedir. Nörologlar, fizyoterapistler, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları, diyetisyenler, psikiyatristler bu ekibin temel üyeleridir. Gerekli durumlarda tüm diğer sağlık bilimleri alanlarındaki uzmanlardan da yardım alınabilir.”

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği’nden Doç. Dr. Abdurrahman Neyal, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Ekmekyapar Fırat ile Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Emine Kılıçparlar Cengiz’in de katıldığı toplantıda hastalar ve yakınları tarafından sıklıkla sorulan sorular gözden geçirildi ve katılımcıların soruları yanıtlandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk düşmanı ‘Musa Hoca’ El Kaideci çıktı!

2022-12-03 18:52 - Gündem

Ezgi Mola'ya destek veren Farah Zeynep Abdullah'a dava açıldı!

2022-12-02 12:18 - Gündem

BİM'den, Erdoğan ve Bahçeli'ye yanıt...

2022-12-01 20:16 - Gündem

Ümit Özdağ: Sığınmacıları gerekirse zorla yollayacağız!

2022-11-27 23:06 - Siyaset

Varank'ın kuzeni Sedat Varank: Taksi şoförlüğü mü yapalım?

2022-12-02 11:14 - Gündem

Açlık sınırı 7 bin 786 TL, yoksulluk sınırı 25 bin 365 TL'ye yükseldi

2022-11-30 12:49 - Ekonomi

Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit'in şehit oldu!

2022-11-28 21:55 - Gündem

Uzman Çavuş Nedim Korkmaz şehit oldu!

2022-11-30 18:41 - Gündem

Gaziantep şehidini uğurladı...

2022-11-28 18:33 - Gündem

Meral Akşener: Biz o masadan kalkmayacağız!

2022-12-02 22:15 - Siyaset

İlgili Haberler

Skolyoz erken tanıyla kontrol altına alınabilir

00:00 - Sağlık

Sürekli yorgunluğu hafife almayın, altında önemli hastalıklar olabilir!

00:00 - Sağlık

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Gaziantep’te hizmete girdi

00:00 - Sağlık

Katarakt yaşlanmanın kaçınılmaz sonucu değil, tedavisi mümkün

00:00 - Sağlık

Sıcak havalarda romatizma hastaları nelere dikkat etmeli?

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ümit Dikbayır'dan AKP'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:24 - Siyaset

'Taciz' iddiasıyla darp edilen CHP'li milletvekili Ahmet Baran Yazgan'a kesin ihraç istemi

11:11 - Gündem

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban istifa etti!

19:52 - Siyaset

Madenciler Bakanlık önünde üçüncü kez gözaltına alındı!

19:28 - Gündem