?>

Şahinbey'de zabıta ekipleri tarihi geçmiş ürün satan iş yerini kapattı

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri gıda denetimlerinde son kullanma tarihi geçmiş ve son kullanma tarihi silinerek yeniden etiketlendiği belirlenen çok sayıda gıda ürününe el koydu.

Yerel - 2 gün önce

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri gıda denetimlerinde son kullanma tarihi geçmiş ve son kullanma tarihi silinerek yeniden etiketlendiği belirlenen çok sayıda gıda ürününe el koydu. Halk sağlığını tehlikeye attığı tespit edilen iş yeri mühürlenerek faaliyetten men edilirken, ürünler Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri tarafından imha edildi.

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla yürüttüğü denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son gerçekleştirilen kontrollerde bir iş yerinde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğu, bazı gıda ürünlerinin ise son kullanma tarihlerinin silinerek üzerlerine yeni etiket yapıştırıldığı belirlendi. Denetimlerde ele geçirilen çok sayıda gıda ürünü zabıta ekiplerince muhafaza altına alınırken, halk sağlığını tehdit ettiği değerlendirilen ürünler imha edildi. Mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen iş yeri hakkında yasal işlem başlatılarak mühürleme işlemi gerçekleştirildi ve faaliyetinden men edildi.

DENETİMLERİMİZ SÜRECEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşların sağlığını tehdit eden hiçbir uygulamaya göz yummayacaklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önce gelir. Son kullanma tarihi geçmiş ya da tarihi değiştirilerek yeniden satışa sunulan ürünlere asla müsamaha göstermeyeceğiz. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması için denetimlerimizi kararlılıkla sürdürecek, kurallara uymayan işletmeler hakkında gerekli tüm yasal işlemleri uygulamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'den seçilen 3 belediye başkanı daha AKP'ye geçti!

2026-08-01 19:40 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin: Türkiye’nin arınma merkezine hoş geldiniz...

2026-08-01 12:21 - Siyaset

YENİ Parti'ye 48 saatte 86 bin kişi 182 milyon lira bağışladı

2026-07-31 19:55 - Siyaset

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

2026-07-31 18:50 - Gündem

Özgür Özel: Asıl logo kurultayda resmileşecek

2026-07-28 11:47 - Siyaset

Cem Küçük tutuklanarak cezaevine gönderildi

2026-07-31 19:00 - Asayiş

Dervişoğlu: Bu Cumhuriyet'e diz çöktüremeyeceksiniz!

2026-07-29 15:01 - Siyaset

Selin Sayek Böke ve Gül Çiftçi hakkında disiplin süreci başlatılacak

2026-07-31 14:45 - Siyaset

CHP'de 264 eski milletvekili istifa etti!

2026-07-27 12:05 - Siyaset

200'den fazla belediye başkanı YENİ Parti'ye katılmak için istifa etti

2026-07-29 16:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Şehitkamil'den gençlere karne hediyesi deniz kampı

00:00 - Yerel

Şahinbey'de Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den Metin Sözen Günü...

00:00 - Yerel

Gaziantep'in temmuz ayı ihracatı 1 milyar dolar

00:00 - Yerel

Milletvekili Bozgeyik: Türkiye’nin birlik ruhunu yürekten hissettik

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Menderes Belediyesi'ne operasyon: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı!

08:14 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

YENİ Parti'ye 5 günde 113.678 kişi 240 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Cem Küçük soruşturmasında Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya gözaltına alındı

18:43 - Asayiş

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem