?>

Şahinbey Belediyesi’nden kadınlara ücretsiz workshop etkinliği

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Bostancı Mektebi Kültür Merkezi, her hafta belirlenen bir günde ücretsiz olarak düzenlenen özel workshop etkinlikleriyle dikkat çekiyor.

Yerel - 1 yıl önce

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Bostancı Mektebi Kültür Merkezi, her hafta belirlenen bir günde ücretsiz olarak düzenlenen özel workshop etkinlikleriyle dikkat çekiyor.

Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde düzenlenen workshop etkinliğine katılan kadınlar el sanatlarının çeşitli dallarında ustalaşma fırsatı bulurken, aynı zamanda günlük yaşamın stresinden uzaklaşarak adeta bir terapi deneyimi yaşıyor.

EL SANATLARINDA YENİ TEKNİKLER ÖĞRENİLİYOR

Workshop günlerinde, kadınlar arasında popüler olan teknikler arasında tel kırma, çanta örme, örgü örme ve süsleme, keçe iğneleme ile kurdele nakışı öne çıkıyor. Her biri özenle hazırlanan atölye çalışmalarında, katılımcılar eğitmenler eşliğinde pratik bilgiler ediniyor ve el emeklerinin sonucunda ortaya çıkan ürünlerle hem gurur duyuyor hem de yaratıcı süreçlerine katkı sağlıyor.

TERAPİ NİTELİĞİNDE SOSYAL PAYLAŞIM

Etkinliklere katılan kadınlar, bu tür atölyelerin kendilerine yalnızca yeni beceriler kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda sosyal bir terapi işlevi gördüğünü belirterek "Gün boyunca hem teknik öğreniyor hem de sohbet ederek moral buluyoruz. Bu etkinlikler, stresimizi atıp yenilenmemizi sağlıyor," diyen katılımcılar, Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde sunulan bu ücretsiz hizmetin, ruh sağlığına da olumlu etkiler sunduğunu ifade ediyor.

HEM EĞLENİYORUZ HEM ÖĞRENİYORUZ

Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Besime Has “Hafta da bir gün yapılan workshop etkinliğine bilmediğim el işlerini öğrenmek için katılıyorum. Dışarıdaki workshopların etkili olduğunu düşünmüyorum. Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde düzenlenen workshopun daha öğretici olduğunu düşündüğüm için geldim. Burada tel kırma ve panç nakışı gibi bilmediğim çalışmaları öğreniyorum. Buranın ayrıca tarihi bir yapı olması da bizim çalışmamıza etki ediyor. Bizi zamanda geçmişe götürüyor ve o dönemin kadınları gibi üretiyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bizlere böyle bir imkân sunduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Belgin Zaptiyeoğlu başka yerlerde düzenlenen workshopların ücretli olduğunu belirterek, “Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’ne arkadaşımın tavsiyesi ile geldim. Workshopların ücretli olduğunu biliyordum. Ancak Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’ne bu etkinlik ücretsiz olarak veriliyor. Üstelik dışarıda düzenlenen workshoplara katılım için ciddi ücretler ödeniyor. Buraya gelerek bilmediğim şeyleri öğrenmeye çalışıyorum. Bir gün içerisinde kolye yaptık. Burada bir gün gibi bir araya gelerek hem eğleniyor hem de öğreniyoruz. Antep’in yerlisi olduğum için bu tesisi bana babaannemin evini hatırlatıyor. Bizlere bu imkânı sunan Şahinbey Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den Karşıyaka'ya semt sahası

2025-02-17 00:00 - Yerel

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

2025-02-20 12:38 - Yerel

Ekrem İmamoğlu katledilen Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini ziyaret etti: 'Yüreğimiz sızladı

2025-02-14 17:08 - Siyaset

Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Deniz Ilgan hayatını kaybetti

2025-02-17 21:08 - Gündem

Son Dakika... Bingöl'de 4.8 büyüklüğünde deprem

2025-02-16 00:09 - Gündem

Kanser tedavisi görüyordu... 'Kahtalı Mıçe' hayatını kaybetti!

2025-02-15 09:08 - Gündem

Gaziantep Havalimanında 'tanımlanamayan cisim' paniği: Uçuşlar durdu!

2025-02-18 01:09 - Gündem

Uğraştırmayan börek tarifi... Muffin börek 15 dakikada sofrada!

2025-02-20 00:09 - Yaşam

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı: Tepkiler yükseliyor

2025-02-18 03:08 - Gündem

Survivor'da kim elendi? 16 Şubat'ta adaya kim veda etti, eleme adayı kim oldu?

2025-02-17 04:09 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te Yeşil Okullar Projesi'nde büyük başarı

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep, Turdu bebek için seferber oldu!

00:00 - Yerel

Şahinbey ekipleri LGS için seferber oldu

00:00 - Yerel

Yılmaz, Beykent'te “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programına katıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan milli maça davet

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset