?>

Şahinbey Belediyesi mahkemeyi ikinci kez kazandı

Şahinbey Belediyesi tarafından son kullanma tarihi geçmiş ve bozuk ürün sattığı gerekçesiyle 3 gün süreyle kapatılan bir MİGROS şubesiyle ilgili yürütülen hukuki süreçte Şahinbey Belediyesi lehine verilen karar kesinleşti.

Yerel - 3 ay önce

Şahinbey Belediyesi tarafından son kullanma tarihi geçmiş ve bozuk ürün sattığı gerekçesiyle 3 gün süreyle kapatılan bir MİGROS şubesiyle ilgili yürütülen hukuki süreçte Şahinbey Belediyesi lehine verilen karar kesinleşti. İlk derece mahkemesinin ardından İstinaf Mahkemesi de Şahinbey Belediyesi’nin uyguladığı yaptırımı hukuka uygun olduğuna hükmetti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada, belediyenin halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerinin yargı tarafından da haklı bulunduğunu belirterek, denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

 

İKİNCİ MAHKEME DE BELEDİYEYİ HAKLI BULDU

Şahinbey Belediyesi ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, MİGROS Market şubesinde son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş ürünlerin satışa sunulduğunun tespit edilmesi üzerine iş yeri hakkında 3 gün süreyle kapatma cezası uygulanmıştı. Karara itiraz eden market yetkilileri, belediyenin uygulamasının hukuka aykırı olduğunu öne sürerek yargıya başvurdu. Ancak ilk derece mahkemesi, belediyenin gerçekleştirdiği işlemin mevzuata uygun olduğuna karar vererek davayı reddetti. Bunun üzerine market yetkilileri dosyayı bir üst mahkemeye taşıdı. Dosyayı inceleyen İstinaf Mahkemesi de ilk derece mahkemesinin kararını yerinde bularak itirazı reddetti. Böylece Şahinbey Belediyesi’nin uyguladığı kapatma cezasının hukuka uygun olduğu yönündeki karar kesinleşmiş oldu.

“BU KARAR EMSAL NİTELİĞİNDE”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, halk sağlığını tehdit eden uygulamalara karşı tavizsiz bir duruş sergilediklerini belirterek, “Migros marketler zincirinin bir şubesini, son kullanma tarihi geçmiş ve bozuk ürün sattığından dolayı 3 gün kapatmıştık. Market yetkilileri, yaptığımız işlemin hukuksuz olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurdu. İlk derece mahkemesi belediyemizi haklı buldu ve davayı reddetti. Daha sonra dosya üst mahkemeye taşındı. İstinaf Mahkemesi de belediyemizin bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş ürün satan iş yerlerini kapatma kararının hukuka uygun olduğuna oy birliğiyle karar verdi. Böylece süreç kesin olarak sonuçlanmış oldu” dedi.

Mahkeme kararının emsal niteliği taşıdığını vurgulayan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Bu karar yalnızca belediyemizin değil, tüketici haklarının ve halk sağlığının korunması adına da önemli bir kazanımdır. Vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı ürünlere ulaşması için denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Son kullanma tarihi geçmiş ya da bozuk ürün satan işletmelere karşı gerekli tüm yasal işlemleri uygulamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

2026-06-14 11:00 - Spor

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

2026-06-12 12:18 - Gündem

Butlan sözcüsü Müslim Sarı: İstifaların muhatabı CHP değil!

2026-06-11 16:43 - Siyaset

'Butlancı' Berhan Şimşek: Parti Meclisi'nde 5 kişi bile kalsak hayat devam eder!

2026-06-11 13:39 - Siyaset

Özvar’dan GİBTÜ’ye “Diş Hekimliği Fakültesi” müjdesi

2026-06-15 00:00 - Eğitim

Mehmet Akıncı: Toprak, geleceğimizin en kıymetli emanetidir

2026-06-11 00:00 - Tarım

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

2026-06-12 17:54 - Siyaset

Özgür Özel ekibi Parti Meclisi'nden istifa etti!

2026-06-11 11:05 - Siyaset

Ünlülere yönelik 'uyuşturucu' soruşturmasında 9 kişi tutuklandı

2026-06-11 08:44 - Asayiş

CHP'li Silivri Belediyesi'ne operasyon: Başkan Bora Balcıoğlu gözaltına alındı

2026-06-12 08:16 - Asayiş

İlgili Haberler

Gaziantep Model Fabrika “SEGEM Statüsü” kazandı

00:00 - Yerel

GTO'da seçim öncesi son meclis toplantısı yapıldı

00:00 - Yerel

Vatan Mahallesi Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den kırsal mahallelere yatırım seferberliği

00:00 - Yerel

Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali başladı

00:40 - Yerel

Günün Manşetleri

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

11:03 - Asayiş

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

SPK: Fonların ödeme ve tasfiye süreci belirlendi

10:30 - Ekonomi

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

Motorin fiyatlarına bir zam daha: 100 TL'yi aştı!

06:14 - Ekonomi