?>

Şahin, “Yetenek Kaşifi” projesini tanıttı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey ilçesinde bulunan Asuman Mustafa Karakoyunlu Anaokulu ve İpekyolu İlkokulu’na yaptığı ziyaretlerde, veliler ve öğretmenlerle bir araya gelerek “Yetenek Kaşifi” Projesini tanıttı.

Yerel - 3 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yetenek Kaşifi Projesi kapsamında her çocuğun farklı kabiliyetlere sahip olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı tek tip başarı anlayışıyla yetiştirmek doğru değil. Onların erken yaşta yeteneklerini keşfederek doğru şekilde yönlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey ilçesinde bulunan Asuman Mustafa Karakoyunlu Anaokulu ve İpekyolu İlkokulu’na yaptığı ziyaretlerde, veliler ve öğretmenlerle bir araya gelerek “Yetenek Kaşifi” Projesini tanıttı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Şahinbey ilçesindeki Asuman Mustafa Karakoyunlu Anaokulu ve İpekyolu İlkokulu’nu ziyaret ederek, proje çerçevesinde uygulanacak bilimsel yöntemler ve planlamalar hakkında bilgi verdi.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARA DÜZENLİ TARAMA YAPILACAK

Yetenek Kaşifi Projesi kapsamında Gaziantep genelinde 6 yaşındaki çocukların her yıl düzenli olarak sportif beceri taramasına tabi tutulacağını belirten Başkan Şahin, uygulamanın süreklilik esasına dayandığını söyledi. Projede, çocukların öne çıkan özelliklerinin çoklu zeka ölçekleri aracılığıyla analiz edileceğini, sportif alanlarda ise performans test bataryalarının uygulanacağını kaydetti.

Uygulamada kullanılacak testlerin bilimsel geçerlik ve güvenirliği tanımlanmış yöntemlerden seçildiğini ifade eden Şahin, çoklu zeka ölçeklerinin GASMEK tesislerinde uzman personel tarafından ve veli eşliğinde uygulanacağını, sportif testlerin ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesislerinde yine uzmanlar ve velilerin katılımıyla gerçekleştirileceğini aktardı.

ŞAHİN: “AMAÇ ÖĞRENCİYİ DOĞRU YÖNLENDİRME”

Projenin temel hedefinin çocukları belirli alanlara zorlamak değil, onların güçlü yönlerini ortaya çıkararak uygun alanlara yönlendirmek olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Erken yaşta yapılan doğru yönlendirme çocukların hem mutluluğunu hem de gelişimini olumlu yönde etkileyecektir” dedi.

Eğitimde okul öncesi dönemin kritik bir süreç olduğuna dikkat çeken Şahin, “4–6 yaş aralığında yapılan çalışmalar çocukların karakter ve yetenek gelişiminde belirleyici rol oynuyor. Gaziantep, eğitim, bilim, spor, kültür ve sanat alanlarında güçlü bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Yetenek Kaşifi Projesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklendiğini aktaran Başkan Şahin, “Öğretmenlerin projeye gösterdiği ilgiden memnuniyet duyuyoruz.  Öğretmen, veli ve kurumlar arası iş birliği projenin başarıya ulaşmasında büyük önem taşıyor. Amacımız, projeyi kent genelinde yaygınlaştırarak sürdürülebilir kılmak” ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerin sonunda Başkan Fatma Şahin veliler ve öğretmenlerin sorularını yanıtladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ünlü spiker Mehmet Akif Ersoy iddiasına yanıt verdi

2025-12-13 09:19 - Magazin

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Hacıosmanoğlu'na yanıt

2025-12-12 15:26 - Spor

Burak Yılmaz, ayrılacağını açıkladı

2025-12-14 19:34 - Spor

Mehmet Akif Ersoy ve beraberindeki 3 kişi tutuklandı!

2025-12-11 00:46 - Asayiş

Hacıosmanoğlu: Türk futbolunda bir panik havası görüyorum!

2025-12-09 12:44 - Spor

Özgür Özel: Bir gizli tanık daha dilekçe verdi!

2025-12-13 14:41 - Siyaset

Nur Köşker’in ablasından Mehmet Akif Ersoy paylaşımı

2025-12-13 08:40 - Magazin

Erdoğan: TİSK heyetinden ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum...

2025-12-11 16:18 - Ekonomi

AKP'li Özlem Zengin’in sözlerine tepki yağdı: Evet utanmıyoruz!

2025-12-10 19:29 - Siyaset

Habertürk spikeri Ela Rumeysa Cebeci'nin işine son verildi iddiası

2025-12-13 22:23 - Gündem

İlgili Haberler

Gazeteciler, Nurdağı’nda çocuklara bayram sevinci yaşattı

00:00 - Yerel

“Haremeyn Hatıraları, Kutsal Yolculuğun İzleri Sergisi” açıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Kur’an-ı Kerim tilavetine davet

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan Kadir Gecesi mesajı

00:00 - Yerel

Şahinbey, Sakal-ı Şerif’i vatandaşlarla buluşturuyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı!

13:56 - Gündem