?>

Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At

Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At Projesi 2’inci yaşında çalışmaların gerçekleştirildiği ilkokullara bol bol hareket, sağlık ve mutluluk getirdi.

Yerel - 7 yıl önce

Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At Projesi 2’inci yaşında çalışmaların gerçekleştirildiği ilkokullara bol bol hareket, sağlık ve mutluluk getirdi. Projenin Şehitkamil ilçesinde gerçekleştirilen faaliyetlerinden 2017-2018 eğitim-öğretim yılında bu güne kadar 10 farklı okuldan 7 binin üzerinde öğrenci faydalandı.

Küçük yaşlarda spor alanında yetenekli öğrencileri keşfetmek, düzenli beslenme alışkanlığı kazandırmak,  geleneksel oyunları öğretmek ve oynatmak amacıyla bu yıl il genelindeki 60 ilkokul da uygulanan Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At Projesi kapsamında Şehitkamil Belediyesi tarafından yürütülen eğitimler ve saha çalışmalarından 2017-2018 eğitim öğretim yılında bugüne kadar 10 farklı okuldan 7 binin üzerinde ilkokul öğrencisi yararlandı. Dönem sonuna kadar 20 okuldan 21 bin öğrenciye ulaşılması planlanan projede sportif etkinliklerin ve geleneksel çocuk oyunlarının yanı sıra postür bozukluklarına karşı egzersizler, obeziteye karşı sağlıklı beslenme eğitimleri, diş ve ağız sağlığı taramaları ile adabı muaşeret eğitimleri gerçekleştiriliyor.

MİNİK YETENEKLER ÜLKER SPORUNA KAZANDIRILIYOR

Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Sen At Projesi kapsamında ilkokullarda gerçekleştirilen çalışmalarda öğrencilerin motorik özelliklerine göre yetenek taraması yapılarak uygun branşlara yönlendirildiğini ifade eden Şehitkamil Belediyesinde görevli Proje Sorumlusu İhsan Kaynak, 2017-2018 eğitim öğretim yılında proje kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2017-2018 eğitim öğretim yılında Şehitkamil ilçemizde 20 farklı okulda 21 binin üzerinde ilkokul öğrencisi, Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Sen At Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve saha çalışması uygulamalarıyla sağlıklı, güçlü bir geleceğe adım atıyor. Projenin bu yıl yürütülen çalışmalarında özelikle spor alanında yetenekli öğrencilerimizin tespitine ve uzman branş antrenörlerine yönlendirilmesine büyük önem veriyoruz. Branşlaşma yaşı öncesinde özelikle oyun formatında uygulamalar gerçekleştirerek minik öğrencilerimizin severek spor yapmasına olanak sağlıyoruz. Bunların yanı sıra paydaş kurumlarımızla işbirliği içerisinde öğrencilerimizin postür bozukluğu, obezite, ağız ve diş sağlığı gibi sorunlarına eğiliyoruz. Ümit ediyorum ki projemizin ilk yılında olduğu gibi bu yıl da dönem sonunda birçok öğrencimizi Gaziantep ve Türk sporuna kazandırırız. Gaziantep Valiliğimizin himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde il genelinde 6 okuldan 60 okula 6 bin öğrencinden 60 bin öğrenciye çıkarttığımız hedef öğrenci kitlesini tüm okullarımıza yayarız. Projenin yürütülmesinde emeği geçen tüm paydaş kurum temsilcilerimize ve görevli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

EKİP RUHU KAZANDILAR CENTİLMENCE MÜCADELE ETMEYİ ÖĞRENDİLER

Gürteks Mehmet Hayri Özkaya İlkokulu Müdür Yardımcısı Hatice Nazlı Dikmen, Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Sen At Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim uygulamalarının öğrencilerinin psikososyal ve fiziksel gelişimine büyük katkı sağladığını söyledi. Müdür Yardımcısı Dikmen, “Okulumuzda Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Sen At Projesi koordinasyonunu sağlayan sorumlu idareciyim. Etkinlikler sonrasında öğrencilerimizin psikososyal ve fiziksel gelişimlerinin olumlu yönde etkilendiğini, oynanan keyifli oyunlar ve yarışmalarda ekip ruhu kazandıklarını ve centilmence mücadele etmeyi öğrendiklerini kısaca projenin katılımcı tüm öğrencilerimizin kalbine dokunduğunu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim. Projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese tüm öğretmen ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Deniz Gezmiş’in 71. doğum günü...

2018-02-28 08:50 - Gündem

JÖH ve PÖH'lerin Gaziantep'e sevkiyatı sürüyor

2018-02-25 12:45 - Gündem

GKV’de geri dönüşüm defilesi

2018-02-26 09:19 - Eğitim

Gaziantep Stadyumu dünyada yılın stadına aday

2018-02-28 16:50 - Spor

Gönüllü asker olmak isteyenlere iyi haber

2018-02-28 20:31 - Gündem

‘Kızım ve Ben’ filminin afişi yayınlandı

2018-03-01 08:23 - Kültür & Sanat

Kılıçdaroğlu'nun kızı sözünü tuttu, o evi sattı!

2018-02-28 22:08 - Siyaset

Naim Süleymanoğlu Halter Şampiyonası Gaziantep'te başladı

2018-03-01 16:40 - Spor

Bora Tezel, güven tazeledi

2018-02-26 22:29 - Yerel

Seferberlikten sonra, E-Devlet çöktü!

2018-02-24 18:37 - Gündem

İlgili Haberler

Buğday Tanesi Protez Ortez Merkezi umut oldu

00:00 - Yerel

MHP Şahinbey’den anlamlı 15 Temmuz etkinliği

00:00 - Yerel

Yılmaz, 15 Temmuz programına katıldı

00:00 - Yerel

GİBTÜ’de 15 Temmuz fotoğraf sergisi

00:00 - Yerel

Gaziantep'te 15 Temmuz anma programı

07:54 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, İmamoğlu'nun mahkeme salonundaki fotoğrafını paylaştı

23:34 - Gündem

İstanbul’a sevk edilen Murat Çalık yeniden cezaevine gönderildi!

20:47 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği başkanvekilliğine Vahap Seçer seçildi

20:44 - Gündem

CHP’li Meriç: Depremzedenin evine de zeytinine de göz dikmeyin!

20:25 - Siyaset

İsrail, Suriye Genelkurmay Başkanlığı'nı vurdu!

16:23 - Dünya