?>

Sağlık personeline baskı iddiası

Kritik hastaların bulunduğu 3. basamak yoğun bakımında tek hemşirenin 4-5 hastaya bakmaya zorlandığını kaydeden Emir, baskı ve mobbingin hasta ölümlerine neden olduğunu iddia etti.

Sağlık - 1 yıl önce

Hürriyet Sağlık-Sen Samsun Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Emir, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin 3. basamak yoğun bakım servisinde çalışan sağlık personeli eksiğine ve burada çalışan hemşirelere idareciler tarafından uygulandığı iddia edilen mobbinge (yıldırma) dikkat çekti. Kritik hastaların bulunduğu 3. basamak yoğun bakımında tek hemşirenin 4-5 hastaya bakmaya zorlandığını kaydeden Emir, baskı ve mobbingin hasta ölümlerine neden olduğunu iddia etti. Emir, “Türkiye’de buradan daha yüksek mortalite (ölüm) oranı olan bir hastane olduğunu düşünmüyorum. Özellikle dahili birimlerde 10 hastadan 8’i ölüyor” dedi.

PSİKOLOJİK YIPRANMA

Emir, “Buradaki hekimler, tanınmış ve alanında uzman hocalar. Bu hocalara tedavi olmak için Türkiye’nin her yerinden insanlar geliyor. Avrupa’dan da geliyor. Turizm hastanesi görevi görüyor. Ancak hizmetin kalitesini belirleyen sadece hekimin iyiliği ve cerrahi işlemin başarısı değil, klinikte size uygulanan bakım. Önemli olan tedavi sürecinin yönetilmesi. Bu sağlanamıyor” diye konuştu. Maddi ve manevi olarak yıprandıklarını söyleyen Emir, “Her gün aldığınız hastaların 2-3 tanesinin vefat ettiğini, bunlar için de insan üstü bir mücadele verdiğinizi düşünün. Bu bir psikolojik yıpranma” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Bekir Bozdağ'a 'rüşvet' iddiası

2024-07-12 13:44 - Gündem

Buket Aydın, Şaban Sevinç'in özrünü kabul etmedi

2024-07-10 11:39 - Gündem

Erdoğan’ın danışmanı bir akşamda 17 emekli aylığı ‘yedi

2024-07-12 14:15 - Gündem

Trump'a suikast şüphelisinin evinden bomba malzemesi çıktı!

2024-07-14 20:08 - Dünya

AKP'li eski vekil Ünüvar ile BBP'li Destici'nin kızlarına TBMM'de kadro!

2024-07-15 23:26 - Gündem

AKP'li belediyeden akıl almaz provokasyon

2024-07-13 11:35 - Gündem

KPSS 2024 lisans soruları cevap anahtarı açıklandı

2024-07-14 11:39 - Gündem

Gaziantep, ikinci Kent Lokantası'na kavuştu

2024-07-11 20:46 - Yerel

AKP'li Elitaş'a, Kayseri'de şok protesto!

2024-07-13 21:36 - Gündem

Ayşe Ateş, eşinin dövdürdüğü gazetecilerden özür diledi!

2024-07-15 14:00 - Gündem

İlgili Haberler

Obstrüktif Uyku Apnesi hayatı sessizce tehdit ediyor!

00:00 - Sağlık

H3N2 Virüsünde dikkat edilmesi gereken belirtiler

00:00 - Sağlık

Grip mevsimi erken başladı: Risk grupları dikkat!

00:00 - Sağlık

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nden çiftlere uyarı

00:00 - Sağlık

Karın ağrısı ve nefes darlığı birlikte görülüyorsa acilen başvurulmalı

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak serbest bırakıldı

18:00 - Asayiş

Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş ifadeye çağrıldı

17:49 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun kuzeni Kasım Garipoğlu ve Burak Ateş'e yakalama kararı

09:00 - Asayiş

'6 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir' diyen Nureddin Yıldız okullarda ders verecek!

00:38 - Gündem

Spiker Ela Rümeysa Cebeci tutuklandı!

21:05 - Gündem