?>

Sıcak havalar kalp sağlığını tehdit ediyor!

Yaz aylarında kalp damar hastalıkları riski artarken, aşırı sıcaklar ve nemli hava kalp krizine yol açabiliyor. Uzmanlar, kalp hastalarının serin yerlerde kalmalarını, yeterli sıvı almalarını ve ağ&#

Sağlık - 2 ay önce

Ölüme sebebiyet veren hastalıklar arasında kalp damar hastalıklarının ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Kardiyoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Özgür Mete, yaz aylarında kalp damar hastaları için daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

SICAK VE NEMLİ HAVA KALP KRİZİNE SEBEP OLABİLİR

Kardiyoloji Bölümü Uzm. Dr. Özgür Mete, aşırı sıcak ve nemli havaların kalp krizini tetikleyebileceğini belirtti. Sıcak havaların damarları genişleterek kalp atışlarının hızlanmasına, kanın pıhtılaşmaya eğilim göstermesine neden olduğunu söyleyen Mete, bu durumun kalp damar hastalığı olan kişilerde, özellikle yaşlılarda, riskin arttığını ifade etti. Yaz aylarında kalp krizi geçirme riskinin yüksek olduğunu belirten Mete, "Kalbin iş yükü artar ve bu, kalp damar hastaları için tehlike oluşturabilir," dedi.

YETERLİ SIVI ALIMI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Sıcağa karşı en etkili koruma yönteminin vücudun terlemesi olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Mete, sıvı kaybının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti. Özellikle hipertansiyon ve kalp yetersizliği hastalarının yaz aylarında yeterli sıvı alımına özen göstermeleri gerektiğini belirten Mete, "Aksi takdirde böbrek fonksiyonlarında bozulma ve ani tansiyon düşmeleri olabilir," dedi. Terlemenin fazla olduğu sıcak havalarda, idrar söktürücü ilaç kullanan hastaların sıvı alımını artırmaları gerektiğini vurgulayan Mete, sodyum ve potasyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları gibi ciddi sorunlara yol açabileceğini söyledi.

AĞIR SPORLAR VE AŞIRI EGZERSİZDEN KAÇINILMALI

Kalp damar hastalarının yaz aylarında serin yerlerde bulunmalarını öneren Uzm. Dr. Özgür Mete, göğüs ağrısı, nefes darlığı veya çarpıntı gibi şikayetlerde zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, kalp hastalarının güneşin dik olduğu saatlerde dışarıda olmamaları gerektiğini belirten Mete, ağır sporlar ve güç gerektiren egzersizlerden de kaçınılması gerektiğini söyledi. Sabah erken saatlerde veya akşam serinliğinde 30 dakika yüzme gibi hafif egzersizlerin yapılabileceğini belirten Mete, sağlıklı beslenme ve sıvı alımının önemini yineleyerek, "Yaz aylarında kalp damar hastalarının sağlıklarını korumak için doğru beslenme ve sıvı alımına dikkat etmesi gerekmektedir," diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li olduğunu söyleyen emeklinin sözleri gündem oldu!

2025-05-06 10:02 - Gündem

İBB Soruşturmasında gizli dalga mı?

2025-05-07 10:43 - Gündem

Gazeteci Ayşenur Arslan beraat etti

2025-05-06 13:08 - Gündem

Turhan Çömez: Erdoğan'ın süreçten beklentisi koltukta kalmak

2025-05-12 11:23 - Siyaset

Özgür Özel'den Yılmaz Özdil'e sert tepki

2025-05-08 23:08 - Gündem

İmamoğlu’ndan 354 sayfalık dava dilekçesi: 'Bu karar siyasidir!'

2025-05-07 12:08 - Gündem

İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık tutuklandı

2025-05-07 12:00 - Gündem

Erdoğan ve Bahçeli'den 3 ay sonra ilk görüşme...

2025-05-06 19:51 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu diploma iptaline karşı dava açtı

2025-05-06 14:50 - Gündem

Erdoğan bu kez sokak röportajlarını hedef aldı: Eline mikrofon alan sokakta terör estiriyor!

2025-05-06 15:09 - Gündem

İlgili Haberler

Sanko Hastanesi'nde, “Onkolojide Güncel Bakış” toplantısı

00:00 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı: Yaklaşık 5 milyon kişinin boy-kilo ölçümü yapıldı: Yüzde 35'i fazla kilolu

00:09 - Sağlık

Sanko Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Ünitesi törenle açıldı

00:00 - Sağlık

Opr. Dr. Eda Arife Deniz, Sanko Üniversitesi Hastanesi’nde

00:00 - Sağlık

Yaz sıcaklarında serinlik ararken hasta olmayın!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

‘Buna izin vermeyeceğiz’

05:39 - Siyaset

22 yıllık eğitim ve istihdam politikalarının sonucu: Umutsuz ve mutsuz gençlik

05:08 - Gündem

Kamu işçisi acil toplanıyor

04:39 - Gündem

Gazetemizin kurucu başyazarı Yunus Nadi, 80. ölüm yıldönümünde anıldı: Devrimci ruhu yaşıyor

04:08 - Gündem

EMEP'ten Kürecik Radar Üssü'ne yürüyüş: 'Kürecik'i, İncirlik'i kapatın'

01:08 - Gündem