?>

Rusya'dan Gürcistan'a uyarı: 'Ukrayna'nın acı kaderini tekrarlamayın...'

Rusya'da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması üyesi Mihail Şeremet, Gürcü halkını, Batı'nın ülkelerinin içişlerine karışmasına ve Ukrayna'nın “acı kaderi”ni tekrarlamasına izin vermemeye çağırdı.

Dünya - 8 ay önce

Rusya'da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması üyesi Mihail Şeremet, Gürcistan'daki parlamento seçimlerine dikkat çekerek, Gürcü halkına mesajlar gönderdi.

Mihail Şeremet, Gürcü halkını, Batı'nın ülkelerinin içişlerine karışmasına ve Ukrayna'nın “acı kaderi”ni tekrarlamasına izin vermemeye çağırdı.

Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, ABD'nin, Gürcistan'ı iddia edilen seçim ihlalleri nedeniyle ve Tiflis yönetiminin mevcut gidişatını sürdürmesi halinde “daha ileri sonuçlarla” tehdit ettiğini söyledi.

Şeremet, “Gürcü halkı bugün belki de tarihindeki en önemli sınavlardan birine giriyor. Kendi geleceklerini belirleme haklarının ve ulusal çıkarlarını savunma becerilerinin sınavı. ABD'nin temsil ettiği kolektif Batı, Maidan, provokasyonlar ve darbe ile Ukrayna senaryosunu Gürcistan'da bir taklitçi gibi, iki kez düşünmeden uygulamaya karar verdi. Gürcü halkını Batı'nın müdahalesine ve Ukrayna'nın acı kaderini tekrarlamasına izin vermemeye çağırıyorum” dedi.

Şeremet'e göre, bugün Gürcistan'ın gelişmiş ve kendi kendine yeten bağımsız bir ülke mi yoksa Batı'nın Rusya'yı zayıflatmak için Ukrayna gibi her an sıcak bir noktaya dönüşecek başka bir sıçrama tahtası mı olacağı sadece Gürcü halkına bağlıdır.

Şeremet, “Bugün Gürcistan halkı, Batılı stratejistlerin ülkeyi harabeye çevirmesine izin vermeden, hayallerini ve parlak bir gelecek haklarını korumak için birlik olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ölümden dönen Reha Muhtar aylar sonra ilk kez görüntülendi: 'Her şey elimden alındı'

2024-10-22 15:08 - Gündem

Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti

2024-10-24 20:09 - Gündem

Müsavat Dervişioğlu, Bahçeli'ye kürsüden ip fırlattı!

2024-10-23 10:59 - Siyaset

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

Devlet Bahçeli ne açıklayacak? Kürsüde dikkat çeken sözler: 'Belki de ilk adımı atmış olacağım.

2024-10-22 11:08 - Siyaset

Disney'in 'Beyaz Atlı Prens' filmi için Chris Hemsworth düşünülüyor...

2024-10-24 00:09 - Magazin

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk'a silahlı saldırı

2024-10-28 11:28 - Asayiş

Şehit Polis Hüseyin Dalgılıç'ın babası Şaban Dalgılıç'tan Bahçeli hakkında suç duyurusu

2024-10-23 06:08 - Gündem

İrfan Can Kahveci'nin temsilcisinden flaş sözleşme cevabı!

2024-10-25 00:39 - Spor

'Cübbeli Ahmet'ten Alaattin Çakıcı'ya ziyaret

2024-10-26 18:39 - Gündem

İlgili Haberler

İran Genelkurmay Başkanı’ndan uyarı: ‘Bu bölgeleri terk etsinler!’

21:09 - Dünya

Çatışmalarda beşinci gün: Trump'tan dikkat çeken 'Hamaney' açıklaması

00:38 - Dünya

Hamaney'in 'iç çemberi' dağıldı: 'Stratejik hatalara yol açabilir'

00:39 - Dünya

İran'dan İsrail'e rest: Birçok süpriz görecekler

00:08 - Dünya

İran’dan flaş karar: Devlet yetkililerine cep telefonu yasağı

13:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Tahliye sonrası Kılıçdaroğlu'ndan 'Ümit Özdağ' paylaşımı

22:09 - Siyaset

Oy birliği ile kabul edildi: TBMM'den İran-İsrail tezkeresi

21:39 - Gündem

İran Genelkurmay Başkanı’ndan uyarı: ‘Bu bölgeleri terk etsinler!’

21:09 - Dünya

‘Cumhur’un küçük ortağında kriz: 2 il başkanı görevden alındı

18:39 - Siyaset

AKP Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’e yanıt: ‘Tam bir siyasi şuursuzluk’

18:38 - Siyaset