?>

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı'dan, ROK'a tazminat davası

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, Beyaz TV’de yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ programında kendisine yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı’ya 20 bin liralık tazminat davası açtı.

Gündem - 4 yıl önce

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, Beyaz TV’de yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ programında kendisine yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı’ya 20 bin liralık tazminat davası açtı. Taşcı, kazanacağı tazminatı ÇYDD'ye bağışlayacağını kaydetti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, Beyaz TV’de yayınlanan ‘Derin Futbol’ programı ile ilgili RTÜK Başkanlığı’na başvurmuştu. Rasim Ozan Kütahyalı’nın yayında küfrettiğini belirten Taşcı, RTÜK Başkanlığı’ndan, yayınla ilgili hazırlanacak değerlendirme raporunun Üst Kurul toplantısının gündemine alınmasını talep etmişti.

RTÜK, BEYAZ TV’YE CEZA VERDİ

Bunun üzerin RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, söz konusu program hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuş ve “Beyaz TV’de yayınlanan Derin Futbol programında sarf edilen küfürlü sözler üzerine, ilgili yayın hakkında inceleme başlatılmıştır” açıklamasını yapmıştı. Taşcı’nın başvurusu üzerine Üst Kurul, Beyaz TV’ye oybirliğiyle yüzde 3 oranında para cezası vermişti.

KÜTAHYALI HAKARET ETTİ TAŞCI DAVA AÇTI: TAZMİNAT ÇYDD’YE BAĞIŞLANACAK

Taşcı, RTÜK’ün verdiği ceza sonrası Beyaz TV ekranlarında yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ programında Rasim Ozan Kütahyalı’nın kendisine yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle tazminat davası açacağını duyurmuştu. Taşcı, avukatı Mustafa Gökhan Tekşen aracılığıyla Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne Kütahyalı aleyhine 20 bin lirayık tazminat davası açtı. Taşcı, kazanması halinde Kütahyalı’dan alacağı tazminatı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlayacağını belirtti.

“ONUN SEVİYESİNE İNMEM, ANCAK ONA DA PABUÇ BIRAKMAM”

İlhan Taşcı, Kütahyalı’ya açtığı tazminat davasına ilişkin konuştu. Taşcı, konuyla ilgili şunları kaydetti: 

“Kişisel bir meselem olamaz, olması da düşünülemez. Anayasal bir üst kurul olan RTÜK’te üye olarak görev yapıyorum. Onun kullandığı dil, toplumun tamamını ilgilendirir. Biz, 84 milyon yurttaşın ekranlarda ve internet ortamında temiz bir dil ve doğru Türkçe kullanılması için mücadele veriyoruz.

Benim dilekçem üzerine Kütahyalı’ya kullandığı kirli dil nedeniyle RTÜK’ün oybirliğiyle ceza vermesi de meselenin kişisel olmayıp ilkesel olduğunu ortaya koyuyor. Buna rağmen şahsıma yönelik kirli iftira ve tehdit içeren sözlerinin bedelini yargı önünde ödemelidir. Önüne gelene saygısız ve seviyesiz bir dil kullanmak ona yakışabilir ama ben onun seviyesine inmem, ancak ona da pabuç bırakmam. Hukuk önünde mücadelemi verir, yargının hesabını sormasını beklerim.

Daha önce Boşnak yurttaşlarımıza yönelik hakaretleri nedeniyle yaptırımla karşı karşıya kalan bu zatın bana yönelik kirli sözlerinin hesabını yargı önünde vermesi, temiz bir toplum ve ekran hedefine yönelik ilk adım olacaktır.”

Haftanın Öne Çıkanları

Ali Erbaş ve personelin emekli maaşı dudak uçuklattı!

2023-01-21 10:44 - Gündem

Gazeteci Barış Pehlivan ve Canan Coşkun hakim karşısında çıktı

2023-01-17 16:57 - Gündem

Sedat Peker bu kez gönderdiği çelenk ile gündemde

2023-01-19 16:56 - Gündem

Lavrov: Erdoğan, Esad'la görüşmek için bizden yardım istedi

2023-01-18 17:24 - Dünya

Gaziantep'te silahlı çatışma: 3 ölü 2 yaralı

2023-01-17 08:47 - Asayiş

O savcının Bahçeli'nin başdanışmanı ile fotoğrafları ortaya çıktı 

2023-01-17 19:21 - Gündem

Tarikat yurdunda bir çocuğa istismar...

2023-01-17 18:40 - Gündem

Ünsal Ban'ın 'milyoner' şoförü TBMM'de işe alınmış!

2023-01-20 11:18 - Gündem

Kastamonu'da İmamoğlu izdihamı...

2023-01-20 19:48 - Gündem

90 duayen siyasetçiden İmamoğlu'na destek ziyareti

2023-01-16 19:16 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında fezleke düzenlendi

22:01 - Gündem

YAŞ kararları açıklandı: 63 general ve amiral emekliliğe sevk edildi

15:09 - Gündem

İmamoğlu’nun "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" X hesabı erişime engellendi

07:51 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Veli Ağbaba'nın abisi Hür Ağbaba gözaltına alındı

09:08 - Asayiş

YENİ Parti'ye 6 günde 124 bin 102 kişi 266 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya tutuklandı

18:43 - Asayiş

Menderes Belediyesi'ne operasyon: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı!

08:14 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem