?>

RTÜK Başkanı’ndan cezayla ilgili açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, beş kez program durdurma ve idari para cezasıyla ilgili yaşanan tartışmalar üzerine açıklama yaptı.

Gündem - 5 yıl önce

 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Habertürk'te katıldığı tartışma programına verilen beş kez program durdurma ve idari para cezasıyla ilgili yaşanan tartışmalar üzerine açıklama yaptı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin “Verilen ceza haber kanalının geneliyle ilgili değil, söz konusu ismin beyanlarının yer aldığı programa ilişkindir” diyerek, şu açıklamayı yaptı:

Üst Kurulumuz 2 Aralık 2020 tarihindeki toplantısında bir izleme uzmanının raporunu gündemine alarak yayına ilişkin kararını vermiş ve gerekçesini kamuoyuna açıklamıştır. 2 gündür RTÜK’ü ve şahsımı hedefe koyan tartışmaları dikkatle ve ibretle izliyorum. Üzülerek görüyorum ki kahraman ordumuza yapılan hakareti konuşan yok. Bir kişi herkesin izleyebileceği bir yayında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne söylemekten imtina ettiğim şekilde dil uzatıyor, yayının sorumlusu ise adeta izlemekle yetiniyor. Sıfatı ne olursa olsun hiç kimsenin bir yayında ordumuza hakaret etmeye hakkı yoktur.

BU KONUDA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN BAHSEDİLEMEZ

RTÜK üyeleri ve çalışanları kanunun verdiği yetkiyle görevlerini yerine getirirler. Büyük bir özveriyle görev yapan Üst Kurul uzmanlarımızı diline dolayarak haksızlık edenler, değerli çalışma arkadaşlarımın kişilik haklarına saldırmaktadır. Üst Kurul denetiminde olan bir mecrada, RTÜK’ün görevini yerine getirerek aldığı kararı acımasız bir üslupla eleştiri sınırlarını aşarak tezyif eden yayınlar dikkatimizden kaçmamaktadır. Hiçbir yayın kuruluşu RTÜK’ün hasmı değildir, olamaz da.

Bu kapsamda ilgili kanalın RTÜK’ü hasmı gibi gösteren bir yayın politikası yürütmesi kabul edilemez. Kanal hakkında verilen kararla, ifade özgürlüğüne müdahale edilmiş gibi algı oluşturmak maksatlı bir yaklaşımdır. Bağımsızlığımız ve egemenliğimizin güvencesi olan ordumuza uzatılan dil kesinlikle ifade özgürlüğünün bir parçası olamaz, zaten böyle bir konuda ifade özgürlüğünden de bahsedilemez.

Yayın kuruluşunun ekranlarına çıkan seçme isimlere sormak istediğim bir soru ise Türk ordusuna olmadık hakaret eden programı ve hakaret sahibini ne zaman kınayacaklarıdır. Keşke RTÜK aleyhine yapılan bu planlı yayınlar, kahraman askerlerimize hakaret edilirken de yapılabilseydi. RTÜK olarak halkımızın göz bebeği olan ordumuz başta olmak üzere milli ve manevi değerlerimizi korumaya devam edeceğiz.

 !#**h26319**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Çakıcı'ya hakaret eden vatandaş tutuklandı!

2020-11-29 11:56 - Gündem

İş yerinin tavanına kendini astı!..

2020-12-01 14:52 - Asayiş

Flaş iddia: Kılıçdaroğlu öldürülecek!

2020-11-28 14:22 - Gündem

Çakıcı'dan Kılıçdaroğlu'na bir mektup daha

2020-11-27 17:17 - Gündem

“18 yıl önce Türkiye’de araba yoktu” istifası

2020-11-27 16:51 - Gündem

Kılıçdaroğlu: Yalancılara, iftiracılara işte yanıt…

2020-12-03 19:34 - Gündem

IŞİD'den İmamoğlu'na suikast emri!..

2020-12-01 20:34 - Gündem

Türkiye, Avrupa şampiyonu oldu...

2020-11-29 12:38 - Spor

Ebeveynler çocuklarını etkin olarak gözlemlemeli

2020-12-03 15:31 - Eğitim

Gaziantepli kayıp kızı Esra Erol buldu!

2020-12-01 09:52 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan'dan Trump'a geçmiş olsun mesajı

14:08 - Gündem

Maden işçileri: Alacaklarımızın tamamı yatana kadar direnişi bitirmeyeceğiz

13:59 - Gündem

Erdoğan icazet merasiminde Kur'an okudu...

18:31 - Gündem

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

14:03 - Gündem

Özgür Özel, direnişteki Doruk Madencilik işçilerini ziyaret etti

14:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Maden işçileri: Alacaklarımızın tamamı yatana kadar direnişi bitirmeyeceğiz

13:59 - Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile okul güvenliği genelgesi

13:06 - Eğitim

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

14:03 - Gündem

Ümit Özdağ: AK Parti’yi emekliye sevk edeceğiz...

21:04 - Siyaset

Özgür Özel, direnişteki Doruk Madencilik işçilerini ziyaret etti

14:27 - Gündem