?>

Rektör Dağlı'dan, 25 Aralık mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 25 Aralık 1921 tarihinin, bir şehir halkının her şeyiyle var olma mücadelesinin, bağımsızlık ödülüyle taçlandırıldığı gün olduğunu belirtti. 

Yerel - 8 yıl önce

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 25 Aralık 1921 tarihinin, bir şehir halkının her şeyiyle var olma mücadelesinin, bağımsızlık ödülüyle taçlandırıldığı gün olduğunu belirtti.  

Gaziantep’in Kurtuluşunun 97’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Dağlı, Kurtuluş Savaşı sırasında tüm ülkenin en zor günlerini yaşadığı sırada 11 ay boyunca, dışarıdan yardım alamayan Gazianteplilerin, verdikleri kayıplara rağmen, özgürlük için sergiledikleri mücadeleyle dünyaya örnek olduklarına dikkat çekti.

Prof. Dr. Dağlı, “Vatanımızın her karış toprağı, atalarımızdan bizlere, bizlerden de gelecek nesillere kutsal bir emanettir. Bu emaneti en zor günlerde ve şartlarda dahi korumak bizlerin en önemli görevidir” dedi. 

“Bundan 97 yıl önce Gaziantep halkı, bu kutsal emaneti korumak için kadın, erkek, genç, yaşlı demeden canlarını vermekten çekinmedi” diyen Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti:

“Yokluk ve çaresizlik içinde 6 bin 317 şehit veren bu şehir, bağımsızlığı uğruna verdiği mücadeleyle belki de dünyada bir ilke imza atarak, ‘Gazi’ unvanı aldı. Ne mutlu bizlere ki kahraman bir halkın evlatları olarak, bağımsızlığımızın en büyük sembolü olan bayrağımızın altında gururla yaşıyoruz.”

Gazişehrin Kurtuluş Savaşı sonrasında da mücadelesine devam ettiğini, tarihine sahip çıkarak gerek ekonomisiyle, gerek sosyo-kültürel yapısıyla kendi ayakları üzerinde duran ve her geçen gün büyüyen bir şehir olduğuna vur yapan Prof. Dr. Dağlı, mesajını şöyle sonlandırdı:

“SANKO Üniversitesi olarak, Gaziantep’imizin tarihe altın harflerle kazınmış başarılarına bilim ve eğitim alanında katkımız olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil, bütün Türkiye'yi kurtardılar’ sözü ile hepimizi onurlandırmıştır. Bizlere bu güzel vatanda bağımsız yaşama onurunu sağlamak uğruna canlarını vermekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Örnek bir sosyal sorumluluk projesi

2018-12-18 12:54 - Eğitim

Portakal mısın, mandalina mısın, narenciye misin?

2018-12-17 18:41 - Gündem

Gaziantep Kolej Vakfı namağlup şampiyon

2018-12-16 10:05 - Spor

Gaziantep'te ruhsatsız silah satışına gözaltı

2018-12-20 19:48 - Asayiş

Çocuğunun gözü önünde sırtından vuruldu!

2018-12-15 16:09 - Asayiş

Gaziantep'te iki oğluyla birlikte damadını öldürdü!

2018-12-16 14:31 - Asayiş

Gaziantep'te uyuşturucu satıcılarına operasyon

2018-12-15 10:12 - Asayiş

Hayallerinizi mutluluğa dönüştüren atölye

2018-12-19 15:41 - Yaşam

Seçkin Koleji öğrencilerinden altın madalya

2018-12-19 08:02 - Eğitim

Gaziantepli Merve sesiyle büyüledi

2018-12-15 13:05 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Başkan Kılıç'tan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

00:01 - Yerel

Fedaioğlu'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin gençleri ağırladı

00:43 - Yerel

Adnan Ünverdi'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatıldı

10:42 - Gündem

“Fidan Hoca” lakablı Fidan Atalay tutuklandı!

17:45 - Asayiş

Ümit Özdağ: Seçim erken olacak...

14:05 - Siyaset

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ifadeye çağrıldı

11:17 - Asayiş

Gülistan Doku soruşturmasında 10 şüpheli gözaltına alındı

11:15 - Asayiş