?>

Reisoğlu: Gaziantep, Gazi'dir Gazi kalacaktır!

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu; İsrail’in, Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında şehrin kalesine Filistin bayrağı çekilmesinin yankıları bitmeden, AKP İl Başkanı Murat Çetin’in, Gaziantep’i, ‘Gazzeantep’ olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi.

Siyaset - 3 yıl önce

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu; İsrail’in, Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında şehrin kalesine Filistin bayrağı çekilmesinin yankıları bitmeden, AKP İl Başkanı Murat Çetin’in, Gaziantep’i, ‘Gazzeantep’ olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi.

“BU İFADELERİ KABUL EDEMEYİZ”

AKP Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin’in, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını, sosyal medya hesabında “Suskun dünyanın hür sesidir o Bir Gazzeantepli gibi dinledim. Allah senden razı olsun Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde paylaşmasını Gaziantep’in şehir kutsallarını yok sayması olarak değerlendiren CHP İl Başkanı Reisoğlu, “Kuvay-ı Milliye saflarında yer almış ve Gaziantep’in düşman işgalinden kurtarılması için 6 bin 317 şehidimiz ile canını hiçe sayan bir kentin evladı, Karayılan’ın torunu olarak bu ifadeleri kabul etmiyorum” dedi.

“AMAÇ, LİDERE ŞİRİN GÖRÜNMEK”

Siyasi söylemlerin toplumsal birliği ve dayanışmayı güçlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Reisoğlu, “Gaziantep, zengin kültürel geçmişi ve hoşgörüsüyle tanınan bir şehir olarak, birlikte yaşama kültürüne sahiptir. Bu nedenle, yapılan benzetmelerin daha kapsayıcı ve birleştirici bir dilde ifade edilmesi, hassasiyet gösterilmesi kaçınılmazdır. Siyasetin, toplumsal değerleri koruyan ve güçlendiren bir araç olması gerekir. Böyle popülist bir dil kurarak Filistin’de sivillerin katledilmesini önleyemez ancak liderinize şirin görünürsünüz. Siyaset gerçeklik ve ciddiyet gerektirir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

MASAK’ın 49 sayfalık raporunda dikkat çeken detaylar...

2023-11-13 07:43 - Gündem

Bir yanda boykot, bir yanda teşvik!

2023-11-13 10:11 - Gündem

Atatürk’e hakaretler yağdıran o dönerci tutuklandı!

2023-11-11 17:37 - Asayiş

Ersan Şen, depremde yıkılan apartman davasında avukat oldu

2023-11-11 17:20 - Gündem

Rabia Toprak'ın lüks hayatı gündem oldu!

2023-11-14 09:56 - Magazin

Bebeklerde göbek fıtığına dikkat!

2023-11-10 19:07 - Sağlık

Sıla Doğu'nun telefonunda sahte fatura yazışmaları çıktı!

2023-11-09 09:30 - Gündem

Dilan Polat ve Sıla Doğu daha önce de hapis cezası almış!

2023-11-11 09:00 - Magazin

HÜDA-PAR mitinginde skandal görüntüler!

2023-11-13 09:45 - Gündem

Bir sigara grubuna daha zam geldi!

2023-11-09 11:04 - Ekonomi

İlgili Haberler

CHP'li Melih Meriç: Esnaf ve çiftçi çaresiz!

00:13 - Siyaset

Özgür Özel: Acı çektik çekeceğiz ama yürüyüşümüzden asla vazgeçmeyeceğiz!

16:25 - Siyaset

Mutlak butlanla atanan Kılıçdaroğlu: Benim koltuk derdim yok!

16:17 - Siyaset

Özgür Özel TBMM önünde partililere seslendi: Darbeyi TBMM'nin önünde püskürttünüz!

14:22 - Siyaset

Kılıçdaroğlu grup toplantısını Genel Merkez'e taşıdı...

11:10 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Özel: Ferdi’nin yokluğuna katlanmak o kadar kolay değil!

20:42 - Gündem

Mahiroğlu’ndan Halk TV’yi hedef alan Kılıçdaroğlu'na yanıt

20:29 - Gündem

Kılıçdaroğlu grup toplantısını Genel Merkez'e taşıdı...

11:10 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na sağduyu çağrısı, Kılıçdaroğlu'ndan yanıt...

10:57 - Siyaset

CHP'li Melih Meriç: Esnaf ve çiftçi çaresiz!

00:13 - Siyaset