?>

“Reflektör Tak, Görünür Ol” projesinin ilk dağıtımı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, traktörü bulunan ancak reflektörü olmayan çiftçilere yönelik başlatılan “Reflektör Tak, Görünür Ol” projesinin ilk dağıtımı Nizip ilçesinde yapıldı.

Yerel - 2 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, traktörü bulunan ancak reflektörü olmayan çiftçilere yönelik başlatılan “Reflektör Tak, Görünür Ol” projesinin ilk dağıtımı Nizip ilçesinde yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla düzenlenen programda çiftçilere reflektör dağıtılarak trafikte görünürlüğün artırılması hedefleniyor.

Tarım araçları arasında önemli bir yere sahip olan traktörlerde, Karayolları Trafik Kanunu’nda yer alan reflektör bulundurma zorunluluğu ve trafik güvenliğinin artırılması amacıyla hayata geçirilen proje, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı iş birliğinde yürütülüyor. Proje kapsamında reflektör dağıtımları Nizip ilçesine bağlı Uluyatır Mahallesi’nde başladı.

İlk reflektörlerin montajını çiftçilerle beraber Başkan Fatma Şahin traktörlere yaptı.

TÜRKİYE’DE İLK OLAN PROJE İLE 10 BİN REFLEKTÖR DAĞITILACAK

Türkiye’de örnek niteliği taşıyan proje kapsamında, belirlenen şartları taşıyan ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticiler destekten yararlanabilecek. Çalışma çerçevesinde Gaziantep genelinde toplam 10 bin reflektörün çiftçilere ulaştırılması planlanıyor.

Proje ile kırsal bölgelerde tarım araçlarının trafikte daha görünür hale getirilmesi, böylece olası kazaların önüne geçilmesi ve can ile mal güvenliğinin artırılması amaçlanıyor. Aynı zamanda traktör ve tarımsal römorklarda reflektör kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılında düzenlenen Tarım Fuarı’nda çiftçilerle bir anket çalışması gerçekleştirdi. Anket sonuçlarına göre çiftçilerin yaklaşık yüzde 40’ının reflektör talebinde bulunması üzerine proje hayata geçirildi.

ŞAHİN: “EN İYİ OLMAK VE BİRİNCİ OLMAK İSTİYORUZ”

Dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çiftçilerin üretimdeki kritik rolüne dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bizim ekibimizin bir derdi var o da sizin duanız. Anket yaptırdık. Anket yaptırdığımızda şu çok basit gözüken reflektör talebi çıktı. Çok basit bir şey ama ne kadar önemli, can kurtarıyor. Canı korumak için çiftçimiz tarlaya giderken gübresine ekmek, biçmek için güvenle gidecek dönecek. En iyi de birinci olmak istiyoruz.”

Programda ayrıca Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam ile Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz, projenin tarımsal üretim ve trafik güvenliği açısından önemine dikkat çekerek Başkan Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Kenan Seçkin ise konuşmasında 2014 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere sağlanan tarımsal destekler hakkında bilgi verdi.

Çiftçiler adına söz alan Uluyatır Mahalle Muhtarı Kemal Çakmak da, Başkan Şahin’in kırsal kalkınmaya yönelik projelerinden dolayı çiftçilerin memnuniyet duyduğunu ve desteklerin üretime büyük katkı sağladığını ifade etti. 

Haftanın Öne Çıkanları

Akın Gürlek'ten 'İmamoğlu' açıklaması: O şahsın açıklamalarını önemsemiyorum!

2026-03-06 15:23 - Gündem

Bakan Tekin: Ak Parti'den önce okullarda tuvalet yoktu!

2026-03-08 19:08 - Gündem

İlk celse sona erdi: İmamoğlu'nun 'reddi hakim' talebi reddedildi!

2026-03-09 11:42 - Gündem

Bahçeli: Biz korkak değil, kahraman bir milletin bugünkü serdengeçleriyiz

2026-03-03 11:38 - Siyaset

Tutuklanan Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı!

2026-03-03 06:26 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, komşu ülkelerden özür diledi

2026-03-07 13:14 - Dünya

Okullara 24 saat "polis devriyesi" geliyor...

2026-03-06 18:25 - Eğitim

İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney oldu!

2026-03-08 14:08 - Dünya

Trump'tan tehdit: Koşulsuz teslimiyet dışında şansları yok!

2026-03-06 18:24 - Dünya

Yonca Evcimik’in “90’lar Ekspresi” yolculuğa çıkıyor

2026-03-07 00:03 - Magazin

İlgili Haberler

GAİB’in yeni Koordinatör Başkanı Mete Akcan oldu

00:00 - Yerel

Şahin'den Tüp Bebek Desteği Projesi’nin ilk bebeğine ziyaret

00:00 - Yerel

Pehlivanlar Şahinbey'de er meydanına çıkıyor

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de 173 çocuk için toplu sünnet töreni

00:00 - Yerel

Gaziantep'te dünyaya gelen ilk zürafa yavrusu ziyaretçilerle buluştu

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

14:03 - Gündem

Ümit Özdağ: AK Parti’yi emekliye sevk edeceğiz...

21:04 - Siyaset

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tahliye oldu!

09:03 - Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Onursal Adıgüzel görevden uzaklaştırıldı

09:01 - Gündem

Ümit Özdağ: Akbelen halkın vatanını, toprağını, ormanını savunmasının sembolüdür

08:23 - Siyaset