?>

Randevulu kesim sistemine yoğun ilgi

Gaziantep Yardım Vakfı kurban ibadetini kolaylaştırarak vatandaşlara randevu sistemiyle hijyenik bir ortamda kurban kesim hizmeti verdi.

Yerel - 6 yıl önce

 

Kurban Bayramının ilk günü vatandaşlar kurbanlık telaşına düşerken, Gaziantep Yardım Vakfı kurban ibadetini kolaylaştırarak vatandaşlara randevu sistemiyle hijyenik bir ortamda kurban kesim hizmeti verdi.

Kurban kesmek isteyen vatandaşlar, bayram sabahı Gaziantep Yardım Vakfı’na giderek, kurbanlıklarını seçtikten sonra pandemi nedeniyle alınan kurallara uygun bir ortamda kurbanlıklarını alanında tecrübeli kasaplara kestirdiler.

Randevulu Kesim Sistemi İlgi Görüyor

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, KOVİD-19 salgını dolayısıyla bu yıl kurban kesimi ile ilgili yeni kurallar getirildiğini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ hükümlerine uygun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla soğuk hava depo sayımızı üçe çıkardık. Altyapımızı güçlendirdik. Kurban kesimi bu yıl randevulu sistemle yapılıyor. Kesim alanına gelen herkesin ateşi ölçülürken, maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat ediyoruz. Salgınla mücadele kapsamında kesim alanlarında kalabalık oluşmasına izin vermediğimiz gibi hayırsever vatandaşlarımızın randevu saatlerinde gelmelerini sağlıyoruz.” dedi.

Kurbanlıklar Titizlikle Seçiliyor

Başkan Yetkin, vatandaşların kurban ibadetlerini kolaylaştırmak amacıyla her türlü tedbiri aldıklarını vurgularken, şöyle devam etti: “Gaziantep Yardım Vakfı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da 400 civarında kurbanlığın kesimhanemizde hijyenik koşullarda ve kurallara uygun olarak kesilmesini sağlayarak vatandaşlarımıza kolaylık sağlıyoruz. Bugün sabahın erken saatlerinde vatandaşlarımız vakfımıza gelerek daha önceden titizlikle seçilmiş, kurban olmaya uygun küçükbaş hayvanlardan istediğini seçiyor ve kesim için randevu saati alıyor. Randevu sırası gelince de kurbanlığını kestiriyor. Vatandaşlar isterlerse etlerinin tamamını kendisi alabilir ya da bir bölümünü yoksullara ulaştırılmak üzere vakfımıza bağışlıyor.”

Vekaletle Kurban Kesimi

Yetkin, Gaziantep dışında yaşayıp da vekaletle kurban kestirecek vatandaşlara da yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Kurban kestirmek isteyenler, vakfımızı arayarak ve görevlilerimizi vekil ederek kurbanlıklarını huzur ve güven içinde kestiriyor” şeklinde açıklamada bulundu. Gaziantep Yardım Vakfı’nda uygulanan hijyenik kurallar ve alınan önlemlerde vatandaşların takdirini topladı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli’den ‘Diyanet’ açıklaması!

2020-07-27 18:51 - Gündem

Elinde kılıçla hutbede lanet okudu!..

2020-07-24 18:20 - Gündem

Özel: And olsun ki, bedelini ödeyeceksin!

2020-07-25 16:08 - Gündem

Anahtar listeyi delerek PM'ye girdiler

2020-07-27 07:24 - Siyaset

Atatürk’e sen ne zaman dua ettin?

2020-07-27 09:01 - Gündem

Ali Peri Kılıçdaroğlu'nun listesinde...

2020-07-26 18:06 - Siyaset

Ulu Önder Atatürk'e çok ağır hakaret!..

2020-07-26 20:15 - Gündem

Eşiyle tartıştı kafasına sıktı!..

2020-07-28 21:15 - Asayiş

'Atatürk'e hakaret serbest kalsın' kampanyası!

2020-07-26 18:20 - Gündem

Hilafet çağrıları AKP'yi de rahatsız etti!

2020-07-27 09:22 - Siyaset

İlgili Haberler

Yıldırım: Yeni dönemde sadece güçlü olmak yetmiyor

00:24 - Yerel

Şahinbey'de zincir market ve simit fırını 3’er gün kapatıldı

00:01 - Yerel

Büyükşehir'den Nizip'e tarımsal destek

00:00 - Yerel

Kayaönü'nde bozuk yollar yenileniyor

00:00 - Yerel

Teknogaraj ekibinden Ramazan'da özel kamp

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ Gaziantep'te iftar programına katıldı

07:02 - Gündem

Ekrem İmamoğlu’na Brüksel'de uluslarası ödül

19:10 - Gündem

Test sonucu negatif çıkan Lal Denizli'den açıklama

18:35 - Gündem

Hüseyin Baş: Milli paralarla ticaret ABD'nin dengesini bozdu!

18:30 - Siyaset

Kemal Okuyan: Türkiye'yi savaşa sokmak isteyenler kimler, planları ne?

18:28 - Siyaset