?>

"Yeşil Okullar Projesi" Gazantep'te başlıyor

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ve Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ) arasında, "Yeşil Okullar ve Doğanın Genç Savunucuları Projesi" iş birliği protokolü imzalandı.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ve Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ) arasında, "Yeşil Okullar ve Doğanın Genç Savunucuları Projesi" iş birliği protokolü imzalandı.

Proje kapsamında belirlenen pilot okullarda; çevre kulüpleri kurularak, öğrencilerde çevre bilinci oluşturulacak ve doğal varlıkların korunmasına yönelik farkındalık faaliyetleri yürütülecek.

Doğaya duyarlı bireyler yetiştirmek, erozyonla mücadele, ağaçlandırma, biyolojik çeşitlilik ve geri dönüşüm konularında bilinç oluşturmak amacıyla hayata geçirilen projenin protokolü, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ve UFÜ Çevre Araştırma Müdürü Prof. Dr. Şerife Gündüz tarafından imzalandı.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, imza töreninde yaptığı konuşmada, ‘Yeşil Okullar ve Doğanın Genç Savunucuları Projesi’nin temel amacının, gelecek nesillerde çevre bilinci oluşturmak ve doğal varlıkların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Akıncı, "Bu proje ile özellikle erozyonla mücadele, ağaçlandırma, biyolojik çeşitlilik ve geri dönüşüm gibi konularda öğrencilerde kalıcı bir bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Gaziantep’te şimdilik iki okulda pilot uygulama başlatacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin ardından bu okullarda gerekli incelemeler tamamlandı ve çalışmalarımıza hızla başlıyoruz" dedi.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ise projenin uygulama aşamasına ilişkin detayları paylaştı.

Kavuklu, "Bu proje, Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te hayata geçiriliyor. Ancak Kıbrıs’ta birçok okulda benzer bir uygulama zaten başarıyla yürütülüyor. Proje kapsamında; okullarda çevre kulüpleri kurularak, öğrencilerin doğayı koruma konusunda aktif rol almaları sağlanacak. Ayrıca, çevre dostu projeler geliştirerek öğrencilerin bu alandaki becerilerini artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ) Çevre Araştırma Müdürü Prof. Dr. Şerife Gündüz de projenin eğitim ve uygulama boyutuna dikkat çekti.

Gündüz, "Proje, sadece öğrencilere çevre bilinci kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma hedeflerine de katkı sağlayacak. İklim kriziyle mücadele, geri dönüşüm ve biyolojik çeşitliliğin korunması gibi konularda öğrencilere teorik ve pratik eğitimler verilecek. Bu sayede, doğaya duyarlı bireyler yetiştirerek, geleceğin çevre savunucularını şimdiden hazırlıyoruz" dedi.

Yeşil Bayrak Uygulaması hakkında da konuşan Prof. Dr. Şerife Gündüz, "Yeşil Bayrak, okulların çevreye duyarlılığını simgeleyen önemli bir sertifikalandırma sistemi. Bu uygulama, okullarda atık yönetimi, su ve enerji tasarrufu gibi çevresel projelerin hayata geçirilmesini teşvik etmekte. Kıbrıs’ta başarıyla uygulanan Yeşil Bayrak programını, Gaziantep'teki okullarda da yaygınlaştırmayı planlıyoruz “şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Okan Buruk yeni transferi açıkladı: 'Hazır bir şekilde buraya geldi'

2025-02-06 21:39 - Gündem

Yoğun uçuş rotalarıyla ilgili riske dikkat çekildi

2025-02-06 21:09 - Gündem

Bazı kentlerde kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi

2025-02-06 21:38 - Gündem

TSK'den ihraç edilen teğmenler Anıtkabir'e gitti!

2025-02-02 17:22 - Gündem

İbn-i Sina'nın asırlar önce söylediği güzellik sırrı: Genç kalmayı sağlayan mucize tohum

2025-02-08 00:00 - Yaşam

Survivor Almeda performansıyla göz doldurdu: Oyunu takımına kazandırdı!

2025-02-04 00:39 - Magazin

Halit Ergenç başrollü 'Kral Kaybederse' dizisinin yayın tarihi belli oldu!

2025-02-05 22:38 - Gündem

Osman Kavala'dan 'Ayşe Barım' açıklaması: 'Savcı o konuşmanın olmadığını biliyor

2025-02-07 15:09 - Siyaset

Cassandra dizisinin konusu ne? Cassandra dizisinin oyuncuları kim?

2025-02-03 02:38 - Magazin

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 6 Şubat'ta okullar tatil mi?

2025-02-06 01:38 - Gündem

İlgili Haberler

Büyükşehir ile Oğuzeli Belediyesi'nden yeni sosyal tesis

00:00 - Yerel

Şampiyon Şahinbey Ampute'den Tahmazoğlu’na ziyaret

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de arazi yolu açma ve yenileme çalışmaları

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den “Okul Sporları Enleri” programı

00:00 - Yerel

Akıncı: Anızı yakmak, toprağın geleceğini yakmaktır

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne operasyon: 6 kişi gözaltına alındı

09:46 - Asayiş

Gazeteci Timur Soykan hakkında 9 yıl 6 aya kadar hapis istemi

17:42 - Gündem

İmamoğlu İnşaat'a operasyon

08:26 - Gündem

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'ne operasyon: 27 gözaltı

08:14 - Asayiş

Kılıçdaroğlu'nun butlan yönetimi 20 kişiyi daha işinden etti!

07:05 - Gündem