?>

Polis şefinden Trump'a: Çeneni kapat!

Houston'daki polis Şefi Art Acevedo, Başkan Donald Trump'ı çok sert sözlerle eleştirdi.

Dünya - 5 yıl önce

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından gösteriler ülkenin her noktasına yayıldığı günlerde Houston'daki polis Şefi Art Acevedo, Başkan Donald Trump'ı çok sert sözlerle eleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın George Floyd'un öldürülmesini protesto edenlere yönelik tavrı ülkede büyük tepki çekiyor.

Dün, Trump'ın, ülkede birinci haftasını dolduran sokak eylemleriyle ilgili eyalet valileriyle yaptığı bir telekonferans görüşmesi basına sızdı.

Valilere "Eylemcilere karşı baskın olun, yoksa vaktinizi boşa harcıyorsunuz" diyen Trump, konuşmasının devamında 'Eğer bunu yapmazsanız, sizi çiğnerler bir grup ahmak görüntüsü verirsiniz' ifadelerini kullanıyor.

Reuters haber ajansının federal hükümet kaynaklarından elde ettiği ses kaydında Başkan Trump'ın ayrıca "Onları tutuklamalı ve yargılamalısınız. Uzun zaman cezaevine girmeliler" dediği duyuluyor.

'Burası Hollywood değil'

CNN canlı yayınına konuk olan Houston polis şefi Art Acevedo, gazeteci Christiane Amanpour'un kendisine Trump'ın bu sözlerini hatırlatması üzerine tepki gösterdi. 

Acevedo, "Bunu sadece bu ülkenin polis şefleri adına ABD Başkanı'na söyleyeyim: Lütfen söyleyecek yapıcı bir şeyiniz yoksa çenenizi kapatın" dedi.

ABD'nin her zamankinden daha çok bir lidere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Acevedo,"Burası Hollywood değil, gerçek hayat" sözlerini kullandı.

Protestoculara polisle birleşme çağrısında bulunan polis şefi, "Nefretin üstesinden gelecek tek şey sevgidir" ifadelerini kullandı.

Harris: ​Bunlar bir başkanın değil bir diktatörün sözleri

Demokrat Parti'nin eski başkan aday adayı senatör Kamala Harris de Trump'ı sert bir dille eleştirdi. 

Harris, Trump'ın göstericiler hakkındaki ifadelerine değinerek, "Bunlar bir başkanın değil bir diktatörün sözleri" dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ise herkesin protesto hakkına sahip olduğunu ancak gösterilerin barışçıl bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, CNN International, ABD Savunma Bakanlığı yetkililerinin Trump'ın orduyu devreye sokmasından endişe ettiğini yazdı. Trump'ın protestoları bastırmak için ABD ordusunu devreye sokacağı açıklamasının, Pentagon'da bazılarında "derin ve büyüyen bir rahatsızlık" yarattığı belirtildi.

 !#**h22507**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li kadın sosyal medyada gündem oldu

2020-06-01 19:26 - Gündem

'Kadın ile Erkek El Ele Halay Çekmemeli'

2020-05-28 18:10 - Gündem

'Erdoğan’ın babasının malı değil'

2020-05-29 22:39 - Gündem

İşte Gaziantep'te cuma namazı kılınacak camiler

2020-05-28 13:04 - Gündem

Yayını terk eden İnce'den yeni açıklama

2020-05-29 23:32 - Gündem

CHP Meclis Üyesi koronadan hayatını kaybetti

2020-05-30 19:08 - Gündem

İşte son seçim anketi!

2020-05-29 20:03 - Siyaset

İnce: Korkmuyorum, siz de korkmayın!

2020-05-31 09:14 - Gündem

Şevket Çoruh’tan o yazara tokat gibi yanıt

2020-05-30 09:49 - Gündem

Nagehan Alçı’ya, eşinin sözlerini hatırlattı!

2020-05-28 13:42 - Gündem

İlgili Haberler

Suriye'de çok bilinmeyenli denklem: Ankara asker çekmiyor!

13:23 - Dünya

HTŞ lideri Şara: "İsrail Suriye’ye savaş ilan etti!"

11:22 - Dünya

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı!

09:57 - Dünya

Trump, ABD Savunma Bakanlığı'nın ismini 'Savaş Bakanlığı' olarak değiştirdi

00:48 - Dünya

Erdoğan'dan Putin'e: En yakın zamanda sizi ülkemize bekliyoruz

15:10 - Dünya

Günün Manşetleri

İsmail Saymaz: Süleyman Karadeniz merkeze çekilecekti.AKP-MHP arasında bir gerilim olsa da bunun ittifakta bir çatlak yaratmayacağını söyledi.

14:25 - Gündem

Komisyonda kavga! DEM Partililer toplantıyı terk etti

14:11 - Gündem

Ankara İl Seçim Kurulu iptal talebini reddetti: CHP Kurultayı yapılacak!

13:42 - Gündem

Suriye'de çok bilinmeyenli denklem: Ankara asker çekmiyor!

13:23 - Dünya

Can Holding operasyonunun arkasında Mehmet Şimşek detayı

11:38 - Gündem