?>

Pervin Buldan'dan 'trafik kazası' açıklaması: 'Suikast girişimi' mi?

DEM Parti İmralı Heyeti üyesi ve Van Milletvekili Pervin Buldan, terör örgütü PKK’nın fesih kongresi açıklamasına ilişkin “Bence başlı başına kongrenin toplanması bile bu sürece verdikleri önem ve bu sürece bir katkı anlamında anlaşılmalıdır dedi. Buldan, Roma'da geçi

Gündem - 10 ay önce

DEM Parti İmralı Heyeti üyesi ve Van Milletvekili Pervin Buldan, terör örgütü PKK’nın fesih kongresi açıklamasına ilişkin “Bence başlı başına kongrenin toplanması bile bu sürece verdikleri önem ve bu sürece bir katkı anlamında anlaşılmalıdır. Bundan sonra barışın mihenk taşları döşenecek artık. Ben bugünkü açıklamayı açıkçası tarihi bir dönem, tarihsel bir dönem olarak değerlendiriyorum” dedi.

Geçen günlerde yaşamını yitiren TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder’in Adıyaman’daki taziye evinde konuşan İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan, Önder’e bir kez daha Allah'tan rahmet dilediğini belirtti.

“BUGÜNKÜ AÇIKLAMAYI AÇIKÇASI TARİHİ BİR DÖNEM, TARİHSEL BİR DÖNEM OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM”

Bugün PKK’nın fesih kongresini 5-7 Mayıs arasında topladığını duyurduğu açıklamasını da değerlendiren Buldan, şunları kaydetti:

“PKK'nın yaptığı açıklama doğrultusunda kongresini topladığını ama detaylı açıklamaları önümüzdeki günlerde yapacağını duyurdular. Bu tabii ki önemli bir gelişmeydi. Bence başlı başına kongrenin toplanması bile bu sürece verdikleri önem ve bu sürece bir katkı anlamında anlaşılmalıdır. Bundan sonra barışın mihenk taşları döşenecek artık. Türkiye istediği o barış sürecine, demokratikleşme sürecine elbette ki bundan sonra çok daha hazırlıklı ve çok daha farklı bir şeyle girecek.

Ben bugünkü açıklamayı açıkçası tarihi bir dönem, tarihsel bir dönem olarak değerlendiriyorum. Ancak bugünü Sırrı Süreyya Önder'in görmesini çok arzu ederdim. Emeği çok büyük arkadaşımın, yoldaşımın. Bugünü göremedi ama bu emeğini asla Türkiye halkları unutmayacak. Bizce bu barışı ona elbette ki armağan edeceğiz. Böyle söyleyeyim.”

“ZOR BİR KONGRE TOPLANTISI OLDU”

Bir gazetecinin “Bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek? Sizin beklentileriniz nedir? Belli bir süre sonra detayların netleşeceği söylendi, bu takvim belli mi” sorusuna ise Buldan, şu yanıtı verdi:

“Henüz takvim belli değil. Zor bir kongre toplantısı oldu. Biliyorsunuz PKK'nin kongreyi toplaması öyle çok kolay bir şey değil. Günlerdir beklediğimiz bir şey. Hatta tarihte belirtilmiş 5 ve 7 Mayıs tarihlerinde toplantıyı yapmışlar. Açıklamada öyle söyleniyor. Zor olan bir şey gerçekleşti."

“TÜRKİYE'YE BARIŞIN GELECEĞİNE YÜREKTEN İNANIYORUZ”

"Tarihi bir şey gerçekleşti. Ne zaman detaylı bir açıklama yapılacağına dair elimizde net bir şey yok. Fakat şimdi sıra elbette ki demokratikleşme alanında adımların atılması. Bu çok önemli elbette ki. Biz bu sürece inanıyoruz, bu sürece güveniyoruz. Türkiye'ye barışın geleceğine yürekten inanıyoruz. Bunun için de mücadelemize elbette ki devam edeceğiz."

“İTALYA'DAKİ TRAFİK KAZASINI BİR SUİKAST OLARAK DEĞERLENDİRMEYİ UYGUN BULMUYORUM”

Kolay bir şey olmadığını herkesin bildiğini belirten Buldan, şunları söyledi:

“Yıllardır verilen bir emek var bu alanda. Bu emeğin çabaları ve bu emeğin en azından bu sürece gelmesi bile büyük bir şey. Şimdi herkes barışa odaklansın. Şimdi herkes Türkiye'nin geleceğine odaklansın. Atılacak olan adımlar elbette ki Türkiye'yi demokratikleştirecek adımlar olacaktır. Buna da yürekten inanıyoruz."

Roma'da geçirdiği trafik kazasıyla ilgili bir soru üzerine de Buldan, "Suikast olarak değerlendirmiyorum. Bir trafik kazası geçirdim. Konferans için gitmiştim İtalya'ya ve bu trafik kazasında bir suikast olarak değerlendirmeyi de uygun bulmuyorum" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Özcan: Muğlalı köylünün Ata toprağına dokunmayın

2025-05-09 00:44 - Tarım

Son Dakika... Özgür Özel'in kızını tehdit eden kişi yakalandı

2025-05-05 21:08 - Gündem

GTB'de yılın ilk buğdayı 13 lira 50 kuruştan alıcı buldu

2025-05-08 00:00 - Tarım

Mardin'de sezonun ilk hasadı yapıldı: Tonu 12 bin liradan satıldı

2025-05-09 00:08 - Tarım

Hepsi geri gönderildi: 2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı!

2025-05-07 00:09 - Tarım

CHP'li Ali Mahir Başarır açıkladı: Saldırganın kızı CHP Genel Merkezi'ni aradı

2025-05-05 21:38 - Gündem

Türkiye için pestisit alarmı... 24 yerli ürün için 8 ayrı ülkeden sınır reddi!

2025-05-07 00:00 - Tarım

Adana'da ilk hasat başladı: Hedef, 330 bin ton

2025-05-06 00:39 - Tarım

AKP'li olduğunu söyleyen emeklinin sözleri gündem oldu!

2025-05-06 10:02 - Gündem

Ali Mahir Başarır arşivi açtı, AKP'li vekilin görüntülerini paylaştı!

2025-05-02 20:28 - Siyaset

İlgili Haberler

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Basın meslek örgütleri: İsmail Arı derhal serbest bırakılmalı

09:30 - Gündem

DEM Parti'den Nevruz'da 4 çağrı!

11:53 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

13:55 - Asayiş

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Basın meslek örgütleri: İsmail Arı derhal serbest bırakılmalı

09:30 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem