?>

Pentex 14 Şubat'ta açılıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Türkiye, üretim çeşitliliği ve ürün yelpazesinin fazla olduğu tekstil sektöründe,  dünyada söz sahibi konumundadır” dedi.

Ekonomi - 8 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Türkiye, üretim çeşitliliği ve ürün yelpazesinin fazla olduğu tekstil sektöründe,  dünyada söz sahibi konumundadır” dedi.

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden tekstilin geleceği için moda ve tasarıma öncelik verip, markalaşmaya yönelmesi gerektiğine vurgu yapan Konukoğlu, 14-17 Şubat tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenecek 7’inci. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı’na (PENTEX)  ilişkin değerlendirme yaptı.

Fuarların, sektörlerin gelişmesi, ürünlerin tanıtılması ve sanayinin gelişip kalkınması için fırsat olduğunu anlatan Konukoğlu, Gaziantep’te düzenlenen fuarların, bölge açısından da büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

“Beyaz altın” olarak tanımlanan pamuğun tekstilin mihenk taşı ve Gaziantep sanayisine yön veren önemli sektör olduğunu kaydeden Konukoğlu, “İhracatçılarımız ve üreticilerimiz güçlü Ar-Ge çalışmalarıyla, yurtiçi ve yurtdışı piyasalarındaki eğilimleri yakından takip ederek, katma değeri yüksek ürünlerle pazar paylarını daha çok artırabilirler. Fuarlar bu anlamda çok önemli görev üstleniyor” diye konuştu.

FUAR HAKKINDA

GSO, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği ve KOSGEB destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen, 7’inci Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX), 14 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 15.00’de kapılarını ziyaretçilerine açacak. Fuarın açılışına, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katılacak.

Ülkemizde ve Gaziantep’te istihdam alanı en geniş sektörler arasında yer alan penye ve tekstil sektörünü bir araya getirecek fuara başta Gaziantep olmak üzere; Adana, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Mersin, yurtdışından ise Japonya, Yunanistan ve Çin’den firmalar katılacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey'in dağıttığı o kitaplara tepki

2018-02-11 09:15 - Yerel

Gaziantepli avukat kazada hayatını kaybetti

2018-02-10 09:24 - Asayiş

MHP’li Canpolat Bahçeli’ye tabanca hediye etti

2018-02-07 17:28 - Siyaset

Gaziantep’in yeni lezzet durağı: ‘Misgilim Künefe’

2018-02-09 11:52 - Yerel

Bağda öldürülmüştü, zanlıları 3 yıl sonra yakalandı

2018-02-09 17:35 - Asayiş

Sigaraya başlama yaşı 11'e düştü!

2018-02-07 08:39 - Yaşam

Mutlu Kafe açıldı...

2018-02-04 17:22 - Yerel

Milli Eğitim Müdürü Mete Nizip'te kütüphane açtı

2018-02-07 17:04 - Eğitim

Bez Bebek Atölyesi'nden 900 çocuk faydalandı

2018-02-07 08:21 - Yerel

Gaziantep'in sevilen sanatçısı Karakuş'u kaybettik

2018-02-11 08:11 - Yerel

İlgili Haberler

CHP kongresinin iptali sonrası borsa yüzde 5 düştü!

16:25 - Ekonomi

Emlak vergisindeki artışa halk isyan etti ! AKP'den geri adım geldi

15:02 - Ekonomi

DEİK heyeti Irak Başbakanı ile görüştü

10:48 - Ekonomi

Türkiye, Uluslararası Şam Fuarı’nda güçlü şekilde yerini aldı

00:00 - Ekonomi

GAİB’den Şam’da dev organizasyon!

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Özgür Çelik: Belediye Meclis üyeleri ölümle tehdit edildi!

20:13 - Gündem

Başarır: Artık davaların bittiğini, önümüze bakmamız gerektiğini söylemeli...

14:52 - Siyaset

Fatih Altaylı kurultay davasında ikinci perdeyi açıkladı!

14:39 - Gündem

Seçim kurulu kayyum Gürsel Tekin'in talebini reddetti!

12:19 - Gündem

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı!

09:57 - Dünya