?>

Peçiç Yarışması, renkli anlara sahne oldu

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Aile Merkezi’nde düzenlenen Peçiç Yarışması, renkli anlara sahne oldu. Yarışmaya katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yarışmacılara başarılar diledi.

Yerel - 3 yıl önce

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Aile Merkezi’nde düzenlenen Peçiç Yarışması, renkli anlara sahne oldu. Yarışmaya katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yarışmacılara başarılar diledi.

Geleneksel oyunların yaşatılması ve yaygınlaştırılması adına şenlik ve turnuvalar düzenlemeyi sürdüren Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep yöresine ait geleneksel peçiç oyunu yarışmasını Hanımlar Lokali Aile Merkezi’nde düzenledi. Aile Merkezi’nde eğitim gören 60 kursiyerin yarıştığı peçiç yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Hanımlar Lokali Aile Merkezini ziyaret eden Başkan Fadıloğlu, yarışmacılarla bir araya geldi. Katılımcıların geçmişe dair anılarını, keyif ve özlemle birbirlerine anlattıkları yarışmada, katılanları ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, etkinliğe katılan kursiyerlerle peçiç oynayarak sohbet etti. Masaları tek tek gezen Başkan Fadıloğlu, yarışmacılara başarılar diledi.

DEVAMLI ZİHNİMİZİ ÇALIŞTIRMAMIZ GEREKİYOR

Kursiyerlere hitaben konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak eğitimde, sporda, sanatta, sosyal ve kültürel etkinliklerde bir arada olmaya çalışıyoruz. Özellikle peçiç de bizim geleneksel oyunlarımızdan bir tanesi. Bunun da devam ettirilebilmesi noktasında ve genç nesillere aktarılabilmesi açısından arkadaşlarımız böyle bir etkinlik başlattılar. Bu yıl okullarda da akıl ve zeka oyunlarını ön plana aldık. Anasınıfından başlayıp, liseye kadar bütün okullarda daha önce satranç etkinlikleri yapıyorduk. Bu yıl da akıl ve zeka oyunlarını başlattık. Hakikaten ileride Alzheimer’a yakalanmamak adına devamlı zihnimizi çalıştırmamız gerekiyor. O açıdan peçiç de aslında bir strateji oyunudur. Bizim aile merkezlerimizde bu tür etkinliklerin yanı sıra mesleki becerilere yönelik etkinliklerde devam ediyor. Ama özellikle Hanımlar Lokali’ndeki ben resim çalışmalarını hakikaten çok önemsiyorum. Ben tekrardan emek veren bütün hocalarımıza ve siz değerli kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Hepinizin şansı bol olsun diyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, ilk üçe giren kursiyerlere çay makinesi hediye edildi. Yarışmaya katılan diğer kursiyerlere ise çeşitli hediyeler verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu'na verilen ceza Cumhur İttifakı'nı eritti!

2022-12-18 08:53 - Siyaset

İmamoğlu davasının hakimi hakkında çarpıcı iddia!

2022-12-16 13:36 - Gündem

Emekli Korgeneral Vural Avar cezaevinde hayatını kaybetti!

2022-12-20 10:15 - Gündem

Camide pasta kesip, nikah kıydılar!

2022-12-18 16:19 - Gündem

İmamoğlu davasının hakiminin AKP'lilerle fotoğrafları çıktı!

2022-12-14 22:17 - Gündem

Barış Pehlivan: Savcı, AKP'li belediye başkanının yeğeni çıktı!

2022-12-15 00:20 - Gündem

Gaziantep'te 3 çocuğa cinsel istismar!

2022-12-13 22:40 - Gündem

Müridinin çocuğunu istismar eden tarikat liderine beraat!

2022-12-13 18:33 - Gündem

Hatay’da korkutan deprem, Gaziantep'te hissedildi!

2022-12-18 21:34 - Gündem

Beyhan Ölçal'ı kaybettik...

2022-12-19 10:26 - Yerel

İlgili Haberler

Yılmaz'dan, 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

00:00 - Yerel

Şahinbey konservatuarı Tamer Karadağlı'yı ağırladı

00:00 - Yerel

Gaziantep’in tarihi ve kültürel geçmişi çocuklara aktarılacak

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den Lezzet Sokağı’na ziyaret

00:00 - Yerel

Gazikent, Belkız ve Burak'ta bozuk yollar yenileniyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Netflix'ten "Zarrab" projesi açıklaması

15:08 - Gündem

Mabel Matiz'in 'Perperişan' şarkısına erişim engeli

14:46 - Magazin

İsmail Saymaz: Emniyetteki son atamalar MHP'yi rahatsız etti!

14:25 - Gündem

Komisyonda kavga! DEM Partililer toplantıyı terk etti

14:11 - Gündem

Ankara İl Seçim Kurulu iptal talebini reddetti: CHP Kurultayı yapılacak!

13:42 - Gündem