?>

Parti kurmayları tüzüğün büyük destekle kabul edilmesinin çok değerli olduğunu belirtti

Kurultaya ilişkin konuşan parti kurmayları, “Ortaya koyduğumuz metin birkaç kişinin metni değildi. Mahallelerden, ilçelerden görüşler aldık. İl başkanlarıyla defalarca toplandık. Eski genel başkanların görüşleri alındı. Bu tüzük örgütün tüzüğü. Uzlaşıyla geçmesi

Siyaset - 1 yıl önce

CHP’nin tüzük değişikliği önerisi önceki gün delegelerden büyük bir destek alarak Tüzük Komisyonu’nun önerdiği şekliyle kabul edildi. Yaşanan ufak bir gerilimin haricinde toplantının sakin geçtiği belirtildi. Yaklaşık 1018 delegenin katıldığı oylamalarda sadece 36 delegenin “ret” oyu verdiği öğrenildi.

‘BU ÖRGÜTÜN TÜZÜĞÜ’

Kurultaya ilişkin konuşan parti kurmayları, “Ortaya koyduğumuz metin birkaç kişinin metni değildi. Mahallelerden, ilçelerden görüşler aldık. İl başkanlarıyla defalarca toplandık. Eski genel başkanların görüşleri alındı. Bu tüzük örgütün tüzüğü. Uzlaşıyla geçmesi bu şekilde sağlandı” dedi. Gelen eleştirilere değinen partililer, “Örgüt denetiminde önseçim yerine hâkim denetiminde isteyenler oldu. Kontenjanlara itirazlar oldu. Ancak ortada suiistimal edilecek bir durum olmadığını anlattık ve tüzükte açıkça yazıldı. Örgüt denetimindeki önseçimle partiye çok sağlam yeni kadroları örgüt kendisi çıkartmış olacak” ifadelerini kullandı.

‘TEPEDEN İNME YOK’

Partide tüzüğü eleştiren isimler de “Değişiklik tamamlandı, şimdi önemli olan uygulanışını kontrol etmek” yorumunu yaptı. Tüzüğün partiye yaratacağı etkiye ilişkin de konuşan parti yönetiminden isimler, “Örgütler artık daha özgür, daha çok vekil çıkartmanın özgüveniyle illerinde olacak. Milletvekili adayları onlardan bağımsız belirlenmeyecek. ‘Bu senin adayın’ diye tepeden inme bir adayları olmayacak. İl başkanlarının bu tüzüğe oybirliğiyle destek vermesi ve örgütün de sahiplenmesi bizim için değerli” dedi.

Dönem kuralının örgütün de seçmenin de beklentisi olduğunu söyleyen partililer, “Şimdi yeni aktörlerin öne çıkması sağlanacak. Halkın partisi kendi yetiştirdiği insanlara yetki verecek, belediye başkanı, milletvekili yapacak” değerlendirmesini yaptı.

‘HÜKÜMET PROGRAMI PROVASI’

Bundan sonraki sürece ve program çalışmalarına ilişkin konuşan kurmaylar, “Bugün kurulacak masalarda eğitimden sağlığa, yargıdan dış politikaya pek çok alanda kendimize bir yol haritası belirleyeceğiz. Bunu da yaklaşık 10 aylık bir çalışmayla detaylandıracağız. Bugün yapacağımız çalışmalarla CHP delegeleri alanında uzman isimlerle bir araya gelecek. CHP’nin gölge kabine üyeleri ve milletvekilleri de masa çalışmalarına dahil olacak. Sosyalist Enternasyonel’den gelecek üyelerin de katkısıyla hem Türkiye’ye hem dünyaya bir vizyon çıkartacağız. Bu masalarda konuşulan konular raporlaştırılacak. CHP artık hükümet programının provasını yapıyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Ahu Tuğba hayatını kaybetti

2024-09-01 20:38 - Gündem

Tepkiler üzerine yarışmadan çekilmişti... Nijerya Güzeli seçildi

2024-09-02 13:38 - Magazin

İmamoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: Cezayı kesecekseniz hodri meydan

2024-09-03 22:09 - Siyaset

Levent Kırca’nın dolandırıcı skeci gündem oldu

2024-09-07 11:56 - Gündem

Kayıp Narin soruşturmasında yeni gelişme: Gözaltındaki amca adliyeye sevk edildi!

2024-09-02 11:38 - Gündem

Golbol Milli Takımı, altın Madalya'nın sahibi odu

2024-09-05 20:08 - Spor

Artvin'de şiddetli yağış felaketi: Sel ve su taşkınları hayatı olumsuz etkiledi

2024-09-01 11:08 - Gündem

Kayıp Narin için mahallenin çevresi 8 kez arandı: Özel ekip çalışmalarını sürdürüyor

2024-09-03 18:09 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç'tan Narin açıklaması

2024-09-02 20:56 - Gündem

Solingen katilinin ayak izleri: 6 yıl boyunca Türkiye'de yaşadığı ortaya çıktı

2024-09-03 11:09 - Dünya

İlgili Haberler

CHP'den Kılıçdaroğlu’na “sessizlik” eleştirisi:" Toplum bunları not ediyor”

09:06 - Siyaset

Öztürkmen: Bakan Tekin yüzbinlerce öğretmeni yüzüstü bıraktı

00:32 - Siyaset

Başarır: Artık davaların bittiğini, önümüze bakmamız gerektiğini söylemeli...

14:52 - Siyaset

Erdoğan: Biz bu davanın hiçbir yerinde AK Parti olarak yokuz!

13:30 - Siyaset

Özgür Özel: Yine doğumdayız işte, yine sevinçteyiz...

19:51 - Siyaset

Günün Manşetleri

Fatih Altaylı, İmamoğlu'na yürek burkan o soruyu sordu

10:33 - Gündem

AKP'li Çerçioğlu mecliste CHP'li üyelere söz vermedi!

09:28 - Gündem

3 ilde FETÖ operasyonu ! Deniz Kuvvetleri'nde 10 subay ve astsubay gözaltına alındı

09:15 - Asayiş

CHP'den Kılıçdaroğlu’na “sessizlik” eleştirisi:" Toplum bunları not ediyor”

09:06 - Siyaset

'Çirkin' demek suç ama ağır küfürler hakaret sayılmıyor 'kovuşturmaya yer yok' deniliyor

09:00 - Gündem