?>

Pandemi halının önemini daha çok arttırdı

Gaziantep Valisi Davut Gül ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yasin Kaplan Halı’yı ziyaret etti.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep sanayisinin gelişmesi, üretim ve istihdamın arttırılmasına yönelik desteklerinden dolayı Yasin Kaplan Halı’yı ziyaret eden Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büşükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Yasin Kaplan Halı CEO’su Mustafa Kaplan’a teşekkür plaketi verdiler.

Türkiye’nin dünya halı merkezi olma yolunda önemli katkılar sağlayan ve global marka olma Ünvarlarıyla Türk halısının dünya halı pazarlarındaki önemli temsilcisi olan Yasin Kaplan Halı’yı ziyaret eden Gaziantep Valisi Davut Gül ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ülke ekonomisinin kalkınması, Gaziantep sanayisinin gelişmesi ve istihdamın arttırılmasına katkılarından dolayı Yasin Kaplan Halı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaplan’a teşekkür plaketi verdiler. Dünya halı sektöründe önemli aktörler arasında yer alınmasında Gaziantepli halıcıların önemli rol üstlendiğini ifade eden Gaziantep Valisi Davut Gül üretim ve istihdama halı sektörünün önemli katkılar sağladığını da sözlerine ekleyerek Türk halı markalarının ihracatta da en önemli kalemler arasında yer aldığının altını çizerek Yasin Kaplan Halı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaplan’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de pandemi sürecinde yaşanan büyük sıkıntılara rağmen halı sektörünün ihracatını sürekli arttırdığını ve özverili çalışmalarla üretimin yanında istihdamın arttırılmasında da önemli roller oynadıklarını ifade ederek Gaziantepli halıcıları kutladı.

Ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Yasin Kaplan Halı CEO’su Mustafa Kaplan’da bu zorlu sürecin dönemlerde son bulacağına inandıklarını ifade ederek “Pandemi süreci bütün sektörler gibi halı sektörünü de olumsuz etkiledi. Ancak son dönemlerde özellikle batılı ülkeler ve ABD’de halının hijyen açısından taşıdığı önem fark edilince bu pazarlara yönelik ihracatımızda önemli artışlar meydana geldi. Bizler bu süreçte sürdürülebilir üretim ve ihracat için büyük çabalar sarf ederek çalışmalarımızı devam ettirdik. Ülke ekonomisine olduğu kadar Gaziantep sanayisinin de gelişimine verdiğimiz desteklerden dolayı çok mutluyuz. Bugün Gaziantep Valimiz Sayın Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin firmalarımızı ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. Kendilerine bu süreçte bizleri yalnız bırakmadıkları ve bütün zorlukları aşmamızda daima destek verdikleri için sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi. 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Diego Armando Maradona hayatını kaybetti!

2020-11-25 19:36 - Dünya

Ders kitaplarında 'Vahdettin' değişikliği...

2020-11-22 11:51 - Gündem

VakıfBank, Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı

2020-11-25 09:09 - Spor

Gaziantep FK: 3 Serik Belediyespor: 0

2020-11-25 23:08 - Spor

Erdoğan, Kral Selman ile görüştü!

2020-11-21 10:46 - Dünya

Macron yine rahat durmadı!

2020-11-21 10:42 - Dünya

AP'dan Türkiye'ye yaptırım çağrısı

2020-11-26 21:51 - Dünya

GKV'de Öğretmenler Günü kutlaması

2020-11-24 14:07 - Eğitim

Arınç'ın oğlu Arınç: Tek bir reis var

2020-11-24 19:21 - Siyaset

Altunkaya Midyat’ta kütüphane yaptıracak

2020-11-26 18:47 - Yerel

İlgili Haberler

Şehitkamil, 700 öğrenciyi Dülük Antik Kenti ile buluşturdu

00:00 - Yerel

Gaziantep’te öğrenciler ve okullar için ödül töreni

00:00 - Yerel

Ali Topçuoğlu, dualarla son yolculuğuna uğurlandı...

00:00 - Yerel

Gaziantep'te Kent Ekonomileri Zirvesi başladı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Üretici Kadın Kermesi kapılarını açtı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP sözcüsü Zeynel Emre: ‘Acaba dengeyi değiştirebilir miyiz’ çabası

06:50 - Siyaset

Kılıçdaroğlu yönetiminden 9 CHP milletvekili hakkında ihraç talebi

17:23 - Siyaset

Livaneli: Butlanla gelen CHP Genel Merkezi'nin bestelerimi kullanmasına iznim yoktur

16:55 - Gündem

Selda Bağcan'dan Kılıçdaroğlu'na: Butlanla gelen bestelerimi kullanamaz

16:46 - Gündem

Ali Altay'dan Kılıçdaroğlu'na 'kayyım' çıkışı ve şarkı yasağı!

16:39 - Gündem