?>

Öztürkmen, Oğuzeli-Karkamış yolunu Bakan Uraloğlu’na sordu

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri sırasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi ile Karkamış ilçelerini bağlayan yolu anlattı.

Siyaset - 3 ay önce

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri sırasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi ile Karkamış ilçelerini bağlayan yolu anlattı.

Yolun dar ve güvensiz olduğunu belirten Öztürkmen, görüşmeye dair yaptığı açıklamada Karkamış Antik Kentinin önemine de dikkat çekti.

Öztürkmen’in görüşmeye ilişkin sosyal medyada yaptığı açıklama şu şekilde:

“Oğuzeli ilçesi ile Suriye'ye sınır kapısı olan Karkamış ilçesi arasındaki yol; köy yolu gibi. Dar ve tehlikeli.

Bitmeyen yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu'na bu yolu sordum. Bu yolların programa alınması ve ivedilikle yapılması için Sayın Bakandan ricada bulundum. Sayın Bakan, konu ile ilgileneceğini söyledi.

 Geçen sene 22 Ekim'de TBMM Genel Kurulu'nda yaptığım konuşmada Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi ile Karkamış ilçelerini bağlayan yolu gündeme getirmiştim.

Yıllardan bu yana bu konuda bir ilerleme sağlanamadı. Sürekli ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazaları oluyor. Karkamış Antik Kentinin çatısı geçen yıl açıldı. Göbeklitepe’den sonra ikinci en büyük çatı ile özel koruma altına alınan antik kent, turizmin ilgi odağı olması gerekiyor. Bunun adımını yolu yaparak atabiliriz. Göbeklitepe'yi geçen yıl 731 bin kişi ziyaret etti. Bu rakam Gaziantep'e bir yılda gelen turist sayısının yarısına eşit. Karkamış Antik Kentine ve Suriye Sınırına kadar giden bu yolun yapımı daha fazla geçiktirilmemeli.”

Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Akif Ersoy ve beraberindeki 3 kişi tutuklandı!

2025-12-11 00:46 - Asayiş

Mert Hakan Yandaş ve Metehan Baltacı gözaltında!

2025-12-05 11:09 - Spor

Hacıosmanoğlu: Türk futbolunda bir panik havası görüyorum!

2025-12-09 12:44 - Spor

Futbolda bahis skandalında ikinci dalga: Ahmet Çakar ve kulüp başkanı da gözaltında...

2025-12-05 10:37 - Spor

Erdoğan: TİSK heyetinden ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum...

2025-12-11 16:18 - Ekonomi

Ünlü televizyon spikerleri serbest bırakıldı

2025-12-05 13:21 - Asayiş

Yöneticilere 30 bin TL zam teklifi geri çekildi

2025-12-05 16:29 - Ekonomi

AKP'li Özlem Zengin’in sözlerine tepki yağdı: Evet utanmıyoruz!

2025-12-10 19:29 - Siyaset

Merkez Bankası politika faizini yüzde 38’e indirdi

2025-12-11 00:26 - Ekonomi

İmamoğlu'nun diploma davasında hakimle İmamoğlu arasında tartışma çıktı

2025-12-08 13:38 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan: Ülkemizi bu ateş çukurundan uzakta tutmak birinci önceliğimizdir

21:43 - Siyaset

Öztürkmen: İktidarın politikaları nedeniyle kırmızı et hayal oldu

19:21 - Siyaset

Mehmet Pamuk: İran’ın ikisinde biz atmadık demesi Türkiye’yi oyalama durumdur

00:00 - Siyaset

Bahçeli'den İran çağrısı: Yol yakınken ateşkes rejimi devreye girmelidir...

21:37 - Siyaset

Hüseyin Baş: Şii–Sünni çatışması çıkarmak istiyorlar!

18:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

19:40 - Gündem

Karaman’da skandal: İstiklal Marşı'nı Arapça okuttular!

19:29 - Gündem

Öztürkmen: İktidarın politikaları nedeniyle kırmızı et hayal oldu

19:21 - Siyaset

MSB'den Adana'daki 'üçüncü füze' açıklaması

08:30 - Asayiş

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı!

07:51 - Gündem