?>

Öztürkmen: AKP torpili yalanlayamıyor, sızıntının kaynağını arıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, AKP Gaziantep Whatsapp grubunda paylaşılan torpilin belgesinin basına yansımasının üzerinden üç gün geçmiş olmasına rağmen kimsenin istifa etmemesine, savcıların soruşturma başlatmamasına tepki gösterdi.

Siyaset - 5 ay önce

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, AKP Gaziantep Whatsapp grubunda paylaşılan torpilin belgesinin basına yansımasının üzerinden üç gün geçmiş olmasına rağmen kimsenin istifa etmemesine, savcıların soruşturma başlatmamasına tepki gösterdi.

Öztürkmen, “Türk yargısı ve savcılarımız ortada olan bu suç karşısında tepkisiz kalamaz.” dedi. Öztürkmen, AKP İl Yöneticilerinin torpili inkar etmediğini ve bu sızıntıyı kimin yaptığını araştırdığını söyledi.

AKP'deki torpil rezaletinin üzerinden tam 3 gün geçti.

PTT'ye alınacak personel için AKP Gaziantep İl Başkanlığına kontenjan ayrıldığını gösteren yazışmaları salı günü kamuoyuna belgesiyle açıkladım. AKP Gaziantep İl Başkanlığı grubunda, PTT'ye alınacak personel için yöneticilerden birer isim istendiğini gösteren yazışmalar torpilin en net belgesiydi.

AKP'li yönetici tarafından grupta paylaşılan mesajda aynen şöyle deniyordu:

“Değerli yönetim kurulu üyelerimiz, aşağıda kriterleri ve sayıları belirtilen personel alım ilanı için her bir üyemizden kriterlere uygun bir kişinin özelden tarafıma iletilmesini rica ederim. Verilen isimlerin alınacak personel sayısından fazla olması durumunda isimler arasından kura çekilecek olup, referans olan yönetim kurulu üyemiz not edilerek sonraki personel alımlarında ona göre değerlendirme yapılacaktır. Verilecek isimlerin kriterlere uygun olması ve bu konunun dışarıya açılmaması önem arz etmektedir. Hassasiyetiniz ve anlayışınız için teşekkür eder, saygılar sunarım.”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcümüz Hasan Şencan'ın çabalarıyla ortaya çıkan torpil yazışmalarını açıklamamızın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen ne AKP'den ne PTT Genel Müdürlüğü'nden ne de ilgili iktidar yetkililerinden çıt yok!

Bu kadar büyük bir rezaletin ardından istifa haberleri gelmesi lazımdı ancak burası Türkiye! İstifa beklemiyoruz fakat en azından bir açıklama yapılır diye bekledik, o da olmadı. Konunun muhatapları ölü taklidi yapmaya devam ediyor. AKP il yöneticileri, iddiaları yalanlayamıyor. Torpili inkar edemiyorlar. 50 kişilik il yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu Whatsapp grubunda sızıntının kaynağını araştırıyor.

 Ancak biz bu işin peşini bırakmayacağız. Milyonlarca liyakatli gencimiz işsizlikle boğuşurken, mülakatlarda elenirken, AKP teşkilatları kamuya alınacak kişilerin listelerini çoktan hazırlamış oluyor!

Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz! Ortada açık bir suç var. Suçun adı torpildir. Torpil, Türk Ceza Kanunu'nda, “görevi kötüye kullanma”, “yolsuzluk” ve “kamu görevinde haksız kazanç sağlama” suçlarıyla tanımlanmaktadır. Türk yargısı ve savcılarımız ortada olan bu suç karşısında tepkisiz kalamaz.

Bu torpil düzeninde kıyıma uğrayan sadece öğretmenlerimiz mi? Kamuya alımların tamamında gençlerimiz kıyıma uğruyor. Daha geçen hafta hakimlik-savcılık sınavını yüksek puanla geçmesine rağmen mülakattan elenen genç avukatımız Mert Akdoğan'ı toprağa verdik. Geçen aylarda Samsun'da birinci girdiği mülakattan elendikten sonra canına kıyan 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı'nın acısı hâlâ taze. Daha duymadığımız nice canımızı bu torpil düzenine kurban verdik.

Gaziantep'te yaşanan bu belgeli torpil rezaleti, 23 yıllık AKP iktidarının yarattığı durumun bir fotoğrafıdır. Bir insanın hakkını yemek, mazlumların hakkına girmek en büyük günahtır ve en büyük suçlardan biridir! Kimse bu haksızlıklarının hesabının sorulmayacağını zannetmesin. Bilge şairin dediği gibi: “Gün akşamlıdır devletlüm...” 

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da ayrılık: Enis Bardhi

2025-01-15 00:00 - Spor

Bir oyuncu daha ‘Ayşe Barım’ sessizliğini bozdu

2025-01-13 00:39 - Magazin

Menzil'de mülk kavgası,taşlı sopalı birbirlerine girdiler!

2025-01-14 17:08 - Gündem

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklandı

2025-01-16 19:38 - Gündem

Karşıyaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde elendi

2025-01-16 00:08 - Spor

Yola reflektör koyarken yolcu otobüsü çarptı! İstanbul'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda feci ö

2025-01-12 00:39 - Asayiş

İmamoğlu'ndan hodri meydan: Onayın cezamı milleti rahat bırakın!

2025-01-15 19:09 - Siyaset

250 yıllık süre doldu... Naci Görür'den iki kent için korkutan uyarı!

2025-01-11 17:38 - Gündem

Mardin'de silahlı kavga: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-01-17 01:39 - Asayiş

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı

2025-01-16 21:08 - Siyaset

İlgili Haberler

‘Fon alan gazetecilere inceleme’ iddiası: CHP’li Bulut’tan sert yanıt

01:09 - Siyaset

Saadet Partisi’nden Üsküdar'da Gazze Mitingi

08:08 - Siyaset

Fatih Erbakan'dan iktidara 'İncirlik' ve 'Kürecik' tepkisi: Koltuklarını ka

18:08 - Siyaset

Soycan: Emperyalizme ve siyonizme karşı birleşelim!

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Babalar Günü kutlaması: Ferdi Zeyrek ve Ekrem İmamoğlu'nu unutmadı

14:09 - Siyaset

Günün Manşetleri

TCMB yayımladı: Cari açık son iki yılın zirvesinde!

10:39 - Ekonomi

Bir yanlıştan döndü, başka bir yanlış yaptı: AKP'li 'vekil'den bir ileri bir geri!

10:08 - Gündem

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kabine Toplantısı gündem maddeleri neler?

09:38 - Gündem

Adana'da acı olay: Sulama kanalına düşen baba ve 2 kızı öldü!

09:09 - Gündem

Sürpriz olamayan sürpriz: İsrail, ABD-İran nükleer görüşmelerinin sonunu beklemeden operasyon yaptı

05:09 - Dünya