?>

Öztürkmen, büyük mitingde konuştu: Sağlık Bakanı istifa etmeli

Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı’na tepki gösteren yaklaşık 30 meslek örgütü, Büyük Ankara Mitingi’nde bir araya gelerek taleplerini yüksek sesle dile getirdi.

Siyaset - 1 yıl önce

Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı’na tepki gösteren yaklaşık 30 meslek örgütü, Büyük Ankara Mitingi’nde bir araya gelerek taleplerini yüksek sesle dile getirdi.

Mitinge CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen de katıldı. Gaziantep Aile Hekimleri Derneği üyesi hekimler ile birlikte alandaki yerini alan Öztürkmen, kürsüden bir konuşma yaptı.

Öztürkmen konuşmasında şunları söyledi:

‘SAĞLIK İÇİN TEHLİKE SAĞLIK BAKANIDIR’

Hekimlere ‘giderlerse gitsinler’ dediler, inadına gitmeyeceğiz. Gidecek olanlar siz değilsiniz. Gidecek olanlar hırsızlardır, halka hesap veremeyenlerdir. Gitmesi gerekenler İstanbul’da 12 bebeğimiz kendi sorumluluklarında katledilirken seyredenlerdir. Sağlık için tehlike bugünkü Sağlık Bakanı’dır. Bir an önce istifa etmelidir. Bu iktidar zamanında ülkenin en büyük sorunlarından birisi sağlık sektörü haline gelmiştir. Sağlık sektöründe bir türlü düzeni tutturamayanlar, bütün kabahati doktorda bulmaktadır. Bütün kabahat, liyakatsiz yöneticilerdedir. Biz sonuna kadar yanınızdayız.

'SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DÜŞÜK NOTLAR'

Mitingde Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir’in konuşması dikkat çekti.

Dr. Ahmet Kandemir, mitingde yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimlerine yönelik uygulamalarını sert bir şekilde eleştirerek bakanlık yöneticilerini puanladı. Kandemir, sağlıkta şiddete çözüm üretilmemesi, güvenli çalışma ortamının sağlanamaması ve angarya iş yükünün azaltılmaması gibi konularda bakanlığa sıfır puan verdi. Ancak, aile hekimliği cezalarının artırılması ve çalışma barışını bozan düzenlemelerin yapılması konularında bakanlığa tam puan verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Meriç: Acı gerçek; gençlerimiz metamfetamin tuzağında!

2024-10-14 19:28 - Siyaset

Alman heavy metal grubu Accept, İstanbul'da konser verdi

2024-10-17 23:39 - Gündem

Ünlü oyuncunun acı günü... Yasemin Kay Allen'ın babası hayatını kaybetti

2024-10-20 00:08 - Magazin

'Kolon kesildi' iddiası! Torun Center'de neler oluyor? Cumhuriyet ayrıntılara ulaştı.

2024-10-18 07:08 - Gündem

Akın Akınözü temmuz ayında kaybettiği annesi Özlem Akınözü'nü doğum gününde andı

2024-10-14 05:08 - Magazin

Galatasaraylı Victor Osimhen'in röveşata golü tarihe geçti!

2024-10-20 00:09 - Spor

Özgür Özel'den 'Yenidoğan' çağrısı: 'Ey Erdoğan senin de torunun var...'

2024-10-20 09:09 - Siyaset

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2025 yılı bütçesi 130.1 milyar TL olarak belirlendi

2024-10-19 05:08 - Ekonomi

Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik, hayatını kaybetti!

2024-10-17 21:09 - Magazin

2024'te en çok hangi akıllı telefon markaları tercih edildi?

2024-10-16 03:09 - Teknoloji

İlgili Haberler

Özgür Özel'den, AKP'li Hatipoğlu'na 'saat' tepkisi

15:26 - Siyaset

Özgür Özel, Çorum'dan Erdoğan'a seslendi: Hodri meydan...

14:56 - Siyaset

Anahtar Parti Şahinbey’de büyüme atağını sürdürüyor

00:00 - Siyaset

Özgür Özel, Toplumsal Barış ve Demokrasi Konferansı'na katıldı

12:56 - Siyaset

CHP’li Meriç, Kalkınma Yolu Projesi’ndeki gecikmeyi Meclis gündemine taşıdı

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Özel'den, AKP'li Hatipoğlu'na 'saat' tepkisi

15:26 - Siyaset

CHP'den AKP'ye geçen Çakır, emeklileri hedef aldı!

12:42 - Gündem

Gözaltına alınan Mika Raun'un ifadesi ortaya çıktı

21:26 - Asayiş

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem