?>

Öztürkmen: Beraberliğe ihtiyacımız var

GÜNSİFED Başkanı Öztürkmen, “Ortak akla, birlik ve beraberliğe hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız var” dedi.

Ekonomi - 6 yıl önce

GÜNSİFED Başkanı Öztürkmen, “Ortak akla, birlik ve beraberliğe hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız var” dedi.

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen, üreten, istihdam sağlayan, ihracatıyla ülke ekonomisine katkı sunan iş dünyasının bu zor süreçte ayakta kalabilmesi için desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Öztürkmen, yaptığı açıklamada, dünyanın olağanüstü bir süreci hep birlikte yaşadığını, bu zor günlerin de birlik ve beraberlikle aşılacağını söyledi.

Bugüne kadar Türkiye’nin kalkınması için mücadele eden iş dünyasının hiç vakit kaybetmeden daha fazla destekle ayakta kalması gerektiğini vurgulayan Öztürkmen, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Ekonomik Kalkan’ adı altında ülke insanı ve ekonomisi için destek paketi açıkladı ancak bunun genişletilmesi gerektiğine inanıyorum. Geleceğe güvenle bakabilmemiz için iş dünyasının ayakta kalması, üretmesi lazım. Bu da hükümetin atacağı adımlara bağlı, yarın geç olmadan bugün gereken adımlar atılmalıdır. Çünkü üreten, istihdam sağlayan, ihracatıyla ülke ekonomisine katkı sunan iş dünyasının bu zor süreçte ayakta kalabilmesi için desteğe ihtiyacı var. Türkiye’nin daha etkin çözümler için adeta bir ekonomik ve sosyal seferberlik ilan etmesini bekliyoruz” dedi.

Zor zamanların moral ve motivasyonla atlatılabileceğine dikkati çeken Öztürkmen, her kesimin olduğu gibi iş insanlarının da moral ve motivasyona ihtiyacı olduğunu kaydetti. Hiçbir işletmenin isteyerek ve bilerek çalışanının işine son vermek istemeyeceğini ve üretimini askıya almak istemeyeceğini belirten Öztürkmen, “Son çare bıçak kemiğe dayandığında esnaf kepenk indirmeye sanayici iflasını sunmaya başlıyor. Bu üzücü hadiselerin yaşanmaması için hepimizin el ele vermemiz gerekiyor. Bunun liderliğini de hükümetin yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ekonomi ve sosyal hayatın devamının sağlanması için genelden özel heyetler kurulması ve bu heyetlerin makul ve mantıklı önerilerle hükümete destek vermesini isteyen Öztürkmen, “Bugünleri birlikte aşacağız, hem aşımızı hem işimizi devam ettirmek istiyoruz. Milletin ve devletin bu süreçten en az zararla çıkması için ortak akla, birlik ve beraberliğe hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız var. Gün birlik ve beraberlik günüdür” ifadelerini kullandı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Ersan Şen canlı yayında isyan etti!..

2020-03-29 10:26 - Gündem

İmamoğlu’ndan 3 gazeteciye suç duyurusu!

2020-04-02 20:26 - Gündem

Haluk Levent'ten yardım kampanyası

2020-03-29 08:43 - Gündem

Mansur Yavaş Türkiye'ye örnek oluyor...

2020-03-27 19:25 - Gündem

Gaziantep Valiliği'nden toplu mezar açıklaması

2020-03-29 00:23 - Gündem

Konukoğlu Ailesi'nden 22 milyon liralık yardım

2020-04-01 17:13 - Gündem

'Milletimize üç ay bakamıyorsunuz'

2020-04-01 09:08 - Gündem

Prof. Dr. Feriha Öz'ü de kaybettik...

2020-04-02 15:34 - Gündem

‘Bağış yap, dekont gönder’ baskısı!..

2020-04-01 11:22 - Gündem

CHP'li belediyelere soruşturma tehdidi

2020-03-31 15:41 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye ile Suriye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli adım...

00:30 - Ekonomi

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

06:37 - Ekonomi

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

11:42 - Ekonomi

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

21:58 - Ekonomi

Ünverdi: Tüm destek mekanizmaları ve kolaylaştırıcı adımlar devreye alınmalı

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

14:03 - Gündem

Ümit Özdağ: AK Parti’yi emekliye sevk edeceğiz...

21:04 - Siyaset

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tahliye oldu!

09:03 - Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Onursal Adıgüzel görevden uzaklaştırıldı

09:01 - Gündem

Ümit Özdağ: Akbelen halkın vatanını, toprağını, ormanını savunmasının sembolüdür

08:23 - Siyaset