?>

Öztrak: Sığınmacıları iki yılda göndereceğiz!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 4 yıl önce

 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak gerçekleştirdiği basın toplantısında mülteci sorunu hakkında "Suriye yönetimiyle masaya oturacağız, güvenliklerini sağlayacağız ve sığınmacıları ülkelerine göndereceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre işsizliğin azaldığını belirterek, "Hükümetin başı ne kadar 'İşsizlik azalıyor' dese de TÜİK rakamları ne kadar eğilip bükülürse bükülsün işsizlik, milletimizin canını çok kötü yakıyor. İnsanlarımız bu bereketli topraklarda artık açlıkla sınanıyor. Domatesin kilosu 20 lira, biber sadece tadıyla değil fiyatıyla da acı. Markette sivri biberin kilosu, 40 liradan başlıyor. 5 litre ayçiçeği yağı 150-200 lira. Çiftçiye doğru düzgün destek vermezseniz ayçiçeği yağı da elbette 200 lirayı görür" diye konuştu.

Faik Öztrak, "CHP iktidarının 2'nci yılında ülkemizdeki Suriyeli sığınmacı sorununu bitireceğiz. Suriye yönetimiyle masaya oturacağız, güvenliklerini sağlayacağız ve sığınmacıları ülkelerine göndereceğiz" dedi.

'EV, ARABA ALMAK HAYAL OLDU'

Hayat pahalılığının, gençlerin umut ve hayallerini bitirdiğini belirten Öztrak, "Bu ülkenin geleceği olan gençler, kendi geleceklerini başka ülkelerde arıyor. Hukuk okumuş Sivaslı genç bir kızımız, Avrupa'da getir-götür işi yapıyor ama Türkiye'ye dönmek istemiyor. Nasıl dönsün? Bugün bu ülkenin gençleri için çalışıp bir ev ve araba almak hayal oldu. Ev almayı geçtik, ev kiralamak bile kabus. Kiralar son 1 yılda İstanbul'da yüzde 112, Ankara'da yüzde 107 arttı" dedi.

Ülke sınırlarında gerekli önlemlerin alınmadığını da savunan Faik Öztrak, herkesin elini kolunu sallayarak Türkiye'ye geldiğini söyleyerek, "Ama Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı bu kadar göçe rağmen ülkede huzur ve güvenden bahsediyor. CHP iktidarının 2'nci yılında ülkemizdeki Suriyeli sığınmacı sorununu bitireceğiz. Suriye yönetimiyle masaya oturacağız, güvenliklerini sağlayacağız ve sığınmacıları ülkelerine göndereceğiz" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'ın "Ekonomist" kartviziti çıktı!

2022-04-16 11:18 - Gündem

Metin Özkan: Para değil, puro aldım!

2022-04-14 11:36 - Gündem

Yargıtay üyesinden AKP yöneticisine ziyaret!

2022-04-12 18:34 - Gündem

Ergün Poyraz’a saldırı: Arabayla ezmeye çalıştılar!

2022-04-12 14:26 - Gündem

Vali Gül'den Şireci'ye ziyaret...

2022-04-12 21:05 - Yerel

Ekonomik kriz, Nebati'nin kardeşine yaradı!

2022-04-14 10:44 - Ekonomi

İhracatçılarda Celal Kadooğlu dönemi...

2022-04-13 18:44 - Yerel

Özgür Özel'den Soylu'ya 'tipitip' yanıtı...

2022-04-15 18:25 - Siyaset

Gündem olan 'ekmek fişi' ile ilgili yeni karar!

2022-04-13 11:54 - Yerel

5. Zırhlı Tugay Arazisi için ortak çağrı...

2022-04-15 16:51 - Yerel

İlgili Haberler

Erdoğan ile Bahçeli 3 ay sonra Saray’da bir araya geldi

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset

Kaya: Ticaret yapmak, Uygur Türklerine uygulanan zulme sessiz kalmanın nedeni olamaz

00:30 - Siyaset

Özgür Özel: Erdoğan artık iktidarda kalmanın demokratik bir yolunu görmüyor

14:13 - Siyaset

CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği nakdi olarak verilmelidir

00:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

500 kişi gözaltındayken, Erdoğan 1 Mayıs'ı kutladı

17:56 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem

İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası: Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

10:05 - Gündem

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem