?>

Öztrak: AKP 19 yılda 23. paketi açıkladı...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıkladığı Ekonomide Reform Paketi’ne ilişkin konuştu.

Siyaset - 5 yıl önce

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıkladığı Ekonomide Reform Paketi’ne ilişkin, “Erdoğan bugün 19 yıllık Ak Parti yönetiminin 23. Paketini açıkladı. Tasarruf deniyor. 45 milyarlık yaklaşık bir tasarruftan, bütçe açığının 45 milyar lira azaltılmasından bahsediliyor. Ama bunun altına indiğiniz zaman taşıt alımında tasarruf çıkıyor ortaya. Kimin taşıt alımından tasarruf? Ya da bugün Saray’ın elinde mevcut uçaklardan, çeşitli saraylarından, çeşitli köşklerinden tasarruf yapılacak mı? Zırhlı araçlar azaltılacak mı? Bir yerden bir yere giderken araç sayıları azaltılacak mı? Koruma azaltılacak mı? Göreceğiz” diye konuştu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, şunları söyledi:

“19 YILLIK AK PARTİ YÖNETİMİNİN 23. PAKETİ

“Erdoğan bugün 19 yıllık Ak Parti yönetiminin 23. Paketini açıkladı. Bu 23 paketin 12 tanesi, son 8 yılda açıklanmış olan paketler. Yine bugün paketin içeriğine de baktığımız zaman pakette yer alan birçok konunun daha önce açıklanmış olan planlarda, orta vadeli programlarda yer almış olan konular olduğunu görüyoruz. Dikkati çeken bir başka husus da bugün açıklanan program kapsamında birçok komitenin, komisyonun, başkanlığın kuruluyor olması. Dolayısıyla, anlaşılan, burada yer alan tedbirlerin önemli bir kısmı, komisyonlara havale edilecek. Bugün açıklanan düzenlemelere baktığımız zaman insanın içinden şunu demek gerekiyor: ‘Ainesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. ’ Şimdi bugüne kadar yazmışsınız bu tedbirleri. Çoğunu almamışsınız. Şimdi bu tedbirleri arka arkaya sıralamak suretiyle ülkede reform yapacağınızı söylüyorsunuz. Bu nedenle de bu gelişmelerin dikkatle takip edilmesi ve bu çerçevede söylenen tedbirlerin alınıp alınmadığının da görülmesi gerekiyor.

“SARAY’IN UÇAKLARINDAN TASARRUF EDİLECEK Mİ?”

Şimdi baktığımız zaman, bu tedbirler arasında söylenen birtakım altı çizilen birtakım önemli hususlar var. Tasarruf deniyor. 45 milyarlık yaklaşık bir tasarruftan, bütçe açığının 45 milyar lira azaltılmasından bahsediliyor. Ama bunun altına indiğiniz zaman taşıt alımında tasarruf çıkıyor ortaya. Kimin taşıt alımından tasarruf? Ya da bugün Saray’ın elinde mevcut uçaklardan, çeşitli saraylarından, çeşitli köşklerinden tasarruf yapılacak mı? Zırhlı araçlar azaltılacak mı? Bir yerden bir yere giderken araç sayıları azaltılacak mı? Koruma azaltılacak mı? Göreceğiz.”

“GERÇEK USULDE VERGİ ÖDEYEN ESNAFA BUGÜNE KADAR HİÇBİR ŞEY VERİLMEDİ”

Faik Öztrak, basit usulde vergi ödeyen esnafa vergi muafiyeti getirildiğini, yardım yapılmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Yine 850 bin esnafımıza vergi muafiyeti getirilecek deniyor. Bu geç kalmış bir uygulama. Tabii 850 bin esnaf, basit usulde vergi ödeyen esnaftan bahsediliyor. En büyük sıkıntıları yaşayan kesim içinde bu gerçek usulde vergi ödeyen esnaflar olduğunu görüyoruz. Bugüne kadar onlara hiçbir şey verilmedi. Ne kira yardımından yararlandılar ne ciro kaybı desteklerinden yararlandılar. Hiçbir şeyden yararlanmadılar. Onlar ne olacak? Bunlarla ilgili herhangi bir düzenleme yer almıyor. Tarıma dair düzenlemelere de baktığımız zaman orada getirilen bir düzenleme, sözleşmeli tarım. E sözleşmeli tarımla bugün çiftçilerimizin tarım kredi kurumlarına olan borçlarını ödemeleri mümkün mü? Traktörünü, arsasını tarım kredi kurumlarının icralarından kurtarmaları mümkün mü? Tabii ki değil. Çiftçilerle ilgili yapılan düzenlemeleri de son derece yetersiz bulduk. Bir başka önemli konu şu bütçe hakkı diyor Sayın Erdoğan. Bütçe hakkı diyor. Bütçe hakkının altında ne var diye baktığımızda esas kaçırdığınız şey, Varlık Fonu. Varlık Fonu’yla ilgili ne yapacaksınız? Varlık Fonu’yla ilgili hiçbir düzenleme bu pakette yer almıyor."

 !#**h28242**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

92 yaşındaki kadına tecavüz edip öldürdü!

2021-03-07 11:24 - Asayiş

Genç polis memuru emniyette intihar etti!..

2021-03-08 18:02 - Asayiş

Apartman görevlisine tecavüz edip öldürmüş!

2021-03-07 09:59 - Asayiş

11 yaşındaki çocuk intihar mı etti!..

2021-03-12 09:07 - Asayiş

Mektup bırakarak kendini astı!..

2021-03-11 19:43 - Asayiş

Gazeteci Levent Gültekin'e yumruklu saldırı!

2021-03-08 19:43 - Gündem

Erdoğan'ın danışmanından canlı yayında küfür!

2021-03-06 11:56 - Gündem

Cumhur İttifakı'nda büyük düşüş!

2021-03-12 10:07 - Siyaset

Bir müzisyen daha geçinemediği için intihar etti

2021-03-09 16:48 - Asayiş

İstanbul'da öldürdü, Ankara'da intihar etti!

2021-03-06 11:10 - Asayiş

İlgili Haberler

Özgür Özel: 4 Mayıs'ta Cumhuriyet Halk Partisi 81 ildedir, 973 ilçededir...

17:32 - Siyaset

Bahçeli: Avrupa Türkiye'siz yapamaz!

11:49 - Siyaset

CHP PM: Tüm kadrolar sahaya inecek

06:50 - Siyaset

Anahtar Parti Yavuzeli’nde sahaya indi

00:01 - Siyaset

CHP’li Meriç, Nurdağı’ndaki meteoroloji istasyonu eksikliğini Meclis gündemine taşıdı

00:59 - Siyaset

Günün Manşetleri

Madenciler direne direne kazandı!

19:35 - Gündem

Eski AKP'li belediye başkanı Şeref Albayrak ve 29 kişi tutuklandı!

11:38 - Asayiş

'Kabe'de Hacılar' ile ünlenen Celal Karatüre'ye polis koruması

00:50 - Gündem

Gaziantep’te sele kapılan vatandaşın cesedi bulundu!

00:48 - Asayiş

Gökay Çakır ve Başaran Aksu serbest bırakıldı...

15:01 - Gündem