?>

Öztrak: Açıklama onarılması güç yaralar açacaktır

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olayları için kullandığı 'soykırım' ifadelerine yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Dünya - 5 yıl önce

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olayları için kullandığı 'soykırım' ifadelerine yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Öztrak, "Bu açıklama Türkiye – ABD ilişkilerine olduğu kadar, Ermenistan Halkı ile Türkiye Halkı arasında bir uzlaşıya ulaşılmasına da olumsuz etki yapacak ve onarılması güç yaralar açacaktır" ifadelerini kullandı.

Öztrak açıklamasında, "ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915’te yaşanan acı olayları “soykırım” olarak nitelemesi büyük bir yanlış olarak tarihe geçmiştir. Bu açıklama Türkiye – ABD ilişkilerine olduğu kadar, Ermenistan Halkı ile Türkiye Halkı arasında bir uzlaşıya ulaşılmasına da olumsuz etki yapacak ve onarılması güç yaralar açacaktır. 1915 olayları Türklerin ve Ermenilerin hafızasında büyük travmaya neden olan bir trajedi, bir felaket olarak iz bırakmıştır. Bu travmanın giderilmesi bu tür açıklamalarla mümkün değildir. Özellikle diğer ülkelerin devlet yetkililerinin üzerine düşen, geçmişte yaşanan trajedi üzerinden yeni bir gerilime yol açmak değil, ortak acının yaralarının sarılmasına çalışmak olmalıydı. Bu açıklama ile bu fırsat da kaçırılmıştır.

Güney Kafkasya'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında otuz yıldır süren Yukarı Karabağ sorununun çözüm aşamasına yaklaşıldığı, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının kurtarıldığı ve bölgede Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan halklarının barış, huzur, istikrar ve refah içinde geleceğe bakmaya hazırlandıkları bir sırada kullanılan sözde “soykırım” ifadesi, bütün bu süreçlerin zedelenmesine yol açacaktır. Son zamanlarda Türkiye aleyhine yapılan açıklamalar ve ülkemiz aleyhine alınan kararlar, AK Parti iktidarının basiretsiz dış politikasının Türkiye’yi getirdiği noktayı göstermesi bakımından ibret vericidir. Ülkemizi töhmet altında bırakan açıklamaları esefle karşılıyoruz" dedi.

 !#**h29270**#! 

 !#**h29269**#! 

 !#**h29268**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Tütüncüler Parkı’na yeni kedi evleri...

2021-04-20 19:49 - Yerel

Soylu'dan CHP'ye tehdit!

2021-04-21 11:25 - Gündem

Akşener: Patates, soğan güle güle Erdoğan!

2021-04-21 11:01 - Siyaset

Zeynep Özal: Erdoğan diktatör olsa...

2021-04-19 12:55 - Gündem

"128 milyar nerede" diyenleri ölümle tehdit etti!

2021-04-17 23:05 - Gündem

Süper Film'den süper bir yatırım...

2021-04-18 11:15 - Ekonomi

Gaziantep'te suikast silahı ele geçirildi!

2021-04-18 12:32 - Asayiş

AKP’li vekil: Türkiye’de ev ve araba almak kolaylaştı

2021-04-20 11:25 - Gündem

Reis Resioğlu, il başkan adaylığını açıkladı...

2021-04-21 12:17 - Siyaset

Gaziantep'te üst geçitte intihar girişimi!

2021-04-20 18:55 - Asayiş

İlgili Haberler

Sosyalist Enternasyonal’den Özel'e destek, Kılıçdaroğlu'na 'kurultay' çağrısı

08:00 - Dünya

Silahlı saldırı sonrası Trump'tan açıklama...

10:16 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

06:36 - Dünya

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

17:49 - Dünya

Günün Manşetleri

Hacıbektaş’ta kültür merkezinden Kılıçdaroğlu’nun adı kaldırıldı!

20:09 - Gündem

Mutlak Butlan için, "Hukuksuz" dedi, Genel Başkan Yardımcısı oldu!

20:05 - Gündem

CHP'nin atanmış 'butlan' yönetiminin MYK'si açıklandı!

16:52 - Siyaset

Özgür Özel'in de aralarında bulunduğu milletvekilleri için fezleke

11:08 - Gündem

CHP'li 111 milletvekilinden ortak açıklama: Kurultay 12 Temmuz'da yapılsın

21:17 - Siyaset