?>

Özgür Özel, Rıza Akpolat'ı ziyaret etti

Tutuklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ı Paşakapısı Cezaevinde ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bu bir savaş ilanıdır. Rıza Akpolat’ın tutuklanması kabul edilemez dedi.

Siyaset - 9 ay önce

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ı Paşakapısı Cezaevinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Özel, Akpolat’ın tutuklanmasını "düşman hukuku" olarak nitelendirerek duruma sert tepki gösterdi.

Özel, Rıza Akpolat’ın tutuklanmasının CHP’ye yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.

Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Rıza Başkanımızın tutuklanması hepimizi derinden üzdü, sarstı. Bu durumu bir savaş ilanı olarak kabul ediyoruz. Düşman hukuku uygulayan bir anlayışa karşı nasıl bir saygı göstereceğiz? Gelişmelere nasıl cevap vereceğimizi zaman gösterecek.”

“DELİL YOK, SUÇLAMA KURGU”

Ziyaret sırasında Akpolat’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Özel, tutuklama gerekçelerinin dayanaksız olduğunu söyledi. Özel, “Ortada ne telefon kaydı, ne para aktarımı, ne görgü şahidi var. Sadece büyük bir iftira ve kurgu söz konusu. Rıza Akpolat, suçsuz olmanın verdiği dirençle güçlü duruyor.” dedi.

Akpolat’ın nezarette suç örgütü lideri olduğu iddia edilen kişilerle tanışmak zorunda kaldığını aktaran Özel, bu durumun hukuksuzluğun boyutunu gözler önüne serdiğini ifade etti.

Rıza Akpolat’ın Beşiktaş Belediyesi çalışanlarına mesaj ilettiğini söyleyen Özel, “Rıza Başkan, belediye çalışanlarına Beşiktaş’taki yoksullara verilen hizmetlerin aksatılmaması talimatını verdi. Bu süreçte dayanışma içinde olmamızı istiyor.” diye konuştu.

CHP İSTANBUL’DA KAPALI GRUP TOPLANTISI YAPACAK

CHP Meclis Grubu, yarın İstanbul İl Başkanlığı’nda Özgür Özel başkanlığında kapalı bir grup toplantısı gerçekleştirecek. Toplantıda, Akpolat’ın tutuklanması ve bundan sonraki süreç ele alınacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da ayrılık: Enis Bardhi

2025-01-15 00:00 - Spor

Bir oyuncu daha ‘Ayşe Barım’ sessizliğini bozdu

2025-01-13 00:39 - Magazin

Menzil'de mülk kavgası,taşlı sopalı birbirlerine girdiler!

2025-01-14 17:08 - Gündem

Öğrenci ve tam 2025 abonman fiyatları...

2025-01-15 00:00 - Gündem

Setlerden uzak kalmıştı... Oyuncu Gizem Karaca anne oluyor!

2025-01-13 00:08 - Magazin

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı

2025-01-16 21:08 - Siyaset

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklandı

2025-01-16 19:38 - Gündem

İmamoğlu'ndan hodri meydan: Onayın cezamı milleti rahat bırakın!

2025-01-15 19:09 - Siyaset

250 yıllık süre doldu... Naci Görür'den iki kent için korkutan uyarı!

2025-01-11 17:38 - Gündem

Karşıyaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde elendi

2025-01-16 00:08 - Spor

İlgili Haberler

Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti ile görüştü

22:30 - Siyaset

Özgür Özel: AK Toroslar Çetesi Antalya'ya kadar adam yollamış!

22:04 - Siyaset

Özgür Özel: Seçme ve seçilme hakkınıza sahip çıkın!

17:27 - Siyaset

Erdoğan: 20-25 yıl önce bir toplu iğne üretebiliyor muyduk?

20:21 - Siyaset

Özgür Özel: Atatürk'ün partisinden ajan çıkmaz, CHP bu ülkenin birliğinin teminatıdır

20:04 - Siyaset

Günün Manşetleri

Muhittin Böcek, etkin pişmanlık iddialarını yalanladı!

09:05 - Gündem

İmamoğlu'nun 29 Ekim mesajı yapay zeka ile seslendirildi

06:51 - Gündem

Sinan Oğan, 29 Ekim resepsiyonunda ortaya çıktı!

06:43 - Gündem

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı: Yolumuzdan dönmeyeceğiz!

12:05 - Gündem

Anıtkabir'de yine 'Erdoğan' sloganı atıldı!

11:56 - Gündem