Özgür Özel’in katıldığı Şehit cenazesinde gerginlik

Irak’ın kuzeyinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak, Manisa’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Gündem - 5 ay önce

Irak’ın kuzeyinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak, Manisa’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı cenazede gerginlik yaşandı. Cenazeye katılan bir grup Özgür Özel aleyhine slogan atarken bir şehit yakını araya girerek ‘Bırakın da acımızı yaşayalım, herkes başımızın tacıdır” sözleriyle slogan atan gruba tepki gösterdi.

Özgür Özel’in katıldığı Şehit cenazesinde bir grup Özgür Özel aleyhine slogan atarken bir şehit yakını araya girerek, ‘Bırakın da acımızı yaşayalım, herkes başımızın tacıdır” sözleriyle slogan atan gruba tepki gösterdi.https://t.co/sH2Oh4crfn@eczozgurozel @emrkongar pic.twitter.com/QNkcxpFJox

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) December 24, 2023

Irak’ın kuzeyindeki Pençe- Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak şehit düştü. Şehidin acı haberi, Manisa’nın Yunusemre ilçesi Atatürk Mahallesi’ndeki baba evine ulaştı. İlçe Kaymakamı Atilla Kantay öncülüğündeki heyet tarafından baba İkram Budak’a verilen şahadet haberin ardından aile büyük acı yaşadı.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın cenazesi bugün akşam saatlerinde Akhisar Askeri Havaalanı’na getirildi. Askeri törenle karşılanan şehidin naaşı ardından Atatürk Mahallesi’ndeki baba evine getirilerek helallik alındı.

SİYASİLER DE KATILDI

Yunusemre ilçesindeki Saruhanbey Camisi’nde aksam namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene Manisa Valisi Enver Ünlü, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, siyasi partinin temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP’Lİ ÖZEL ALANA GİRERKEN SLOGAN ATILDI

Yunusemre ilçesindeki Saruhanbey Camisi’nde kılınan cenaze namazına gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, camideki bir grup tarafından tepkiyle karşılandı. CHP’li Özel korumaları eşliğinde cenaze namazının kılınacağı alana güçlükle girdi. Caminin bahçesine giren Özel burada da “Özgür dışarı” sloganı ile karşılaştı. Şehidin cenazesinin camiye getirilişinin ardından cenaze namazı kılındı.

ŞEHİT YAKININDAN SLOGAN ATANLARA UYARI

Sloganların ardından Özgür Özel’in yanına giden bir şehit yakını “Ben Şehit yakınıyım bırakın da acımızı yaşayalım. Herkesi sükûnete davet ediyorum Şehidimizi mahcup etmeyelim, herkes başımızın tacıdır, biraz sakin olalım bırakın yasımızı yaşayalım” diyerek slogan atan grubu uyardı

VALİNİN MAKAM ARACIYLA ALANDAN AYRILDI

Cenaze sırasında da gerginlik devam etti. Özgür Özel cenaze töreninin ardından alandan çıkmak üzereyken, kalabalık tepki gösterdi. Tepki gösterenlere emniyet güçleri ve korumalar güçlükle müdahale edebildi. Güvenlik çemberi içerisinde alandan çıkan CHP’li Özel, buradan Manisa Valisi Enver Ünlü’nün makam aracıyla ayrıldı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

TGRT, Starbucks bardağı bulunan sunucuyu işten kovdu!

2023-12-24 22:10 - Gündem

Sanatçılardan Yusuf Tekin bildirisi

2023-12-20 09:43 - Gündem

Gaziantep'te intihar eden uzman çavuşun veda mektubu 

2023-12-19 10:20 - Gündem

Yeşilay şube başkanı uyuşturucudan tutuklandı!

2023-12-22 19:00 - Asayiş

AKP'li vekili Atatürk Barajı'nı AKP'nin yaptığını iddia etti!

2023-12-18 20:40 - Siyaset

Kuzey Irak'tan acı haber: 6 şehidimiz var!

2023-12-22 22:21 - Asayiş

Turgut Altınok: 2019'da Akşener'den bana teklif geldi!

2023-12-19 12:02 - Siyaset

Mehmet Ali Erbil'den flaş Acun Ilıcalı iddiası...

2023-12-18 12:57 - Magazin

Prag’da silahlı saldırı: 15 ölü 30 yaralı

2023-12-21 20:00 - Dünya

Halil Konakçı, Atatürk’ü hedef aldı!

2023-12-22 15:22 - Gündem

İlgili Haberler

İkinci araba da Ülkü Ocakları’nın önünde çıktı!

09:08 - Gündem

İlber Ortaylı: Suriyeliler bir müddet sonra parti kurabilirler

16:36 - Gündem

Ayşe Ateş 'Audi aracı' paylaştı: Ok yaydan çıktı!

16:25 - Gündem

Sinan Ateş’in katilini kaçıran çakarlı Audi ortaya çıktı!

12:15 - Gündem

Ece Üner'den Özgür Özel'e Taha Hüseyin Karagöz tepkisi

11:31 - Gündem

Günün Manşetleri

Cinayet hattındaki çakarlı Meclis gündeminde

12:54 - Siyaset

İkinci araba da Ülkü Ocakları’nın önünde çıktı!

09:08 - Gündem

İlber Ortaylı: Suriyeliler bir müddet sonra parti kurabilirler

16:36 - Gündem

Ayşe Ateş 'Audi aracı' paylaştı: Ok yaydan çıktı!

16:25 - Gündem

Sinan Ateş’in katilini kaçıran çakarlı Audi ortaya çıktı!

12:15 - Gündem