?>

Özgür Özel'in Fıstık Mitingi'ni büyük ilgi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, üreticilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Fıstık Mitinginde iktidarı eleştirdi.

Siyaset - 2 yıl önce

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, üreticilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Fıstık Mitinginde iktidarı eleştirdi. Özel, “Bir avuç aracıyı, bir avuç taciri korumayı bırakın. Derdi sen çekeceksin, parayı başkası kazanacak. Yok öyle yağma. Yazıklar olsun böyle düzene, yazıklar olsun” dedi.

Gaziantep İstasyon Meydanı’nda “Üreticinin sesini duyuyoruz, duyuruyoruz!” sloganıyla düzenlenen mitinge CHP Lideri Özgür Özel’in yanı sıra Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ile milletvekilleri, parti yöneticileri, partililer ve binlerce çiftçi katıldı. Üreticilerin sesini tüm Türkiye’ye duyuracaklarını söyleyen Özel, üreticilerin yaşadığı sıkıntılarda sorunun sistemde değil, iktidarda olduğunu söyledi.

SİZLERİN YANINDAYIZ

Özel, çiftçilerin sorunlarının görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade ederek, “Çiftçi yok sayılamaz, çiftlerin sorunları görmezden gelinemez. Çiftçinin sorunları yoktur diyorlar. Buradan Erdoğan ve Bahçe'liyi, diğer liderleri uyarıyorum. Sizin sahte gündemlerinizin peşine takılıp Antep fıstığı üreticilerini yalnız bırakmayacağım. Bizim derdimiz emekçidir, Rize'deki çaycı, Giresun'daki fındıkçı, Antep'teki fıstıkçıdır. Biz üreticimizin yanındayız. Emekçiyi sömürenlerle gidecek yolumuz, konuşacak konumuz, bir anayasa gündemimiz yok. Bizim yolumuz sizlersiniz, Antepli fıstık üreticileri, emekçilerdir. Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki, "Üzülmeyin, enseyi karartmayın. Vardır bunun da bir çaresi. O da Cumhuriyet Halk Partisi'. Biz sizlerin yanındayız” diye konuştu.

TMO, ANTEPFISTIĞINI DA ALMALI

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Türkiye’nin çeşitli illerinde çeşitli ürünleri aldığı gibi Gaziantep’te, Şanlıurfa’da, Kilis’te, Siirt’te de Antepfıstığını alması için çağrıda bulunan Özel, şunları kaydetti: “Buradan iktidara sesleniyorum. Bir avuç aracıyı, bir avuç taciri korumayı bırakın. Derdi sen çekeceksin, parayı başkası kazanacak. Yok öyle yağma. Yazıklar olsun böyle düzene, yazıklar olsun. Tarım Bakanı orada burada abuk subuk telefon görüşmeleri yapmayı bırak. Geçen sene dört kilo fıstık satıp bir işçi yevmiyesi ödeniyor. Bu sene on kilo fıstık satılması gerekiyor. Onun için buradayım. Cumhuriyet Halk Partisi sadece eleştiren bir parti değil, çözüm yollarını söyleyen partiyiz. İktidar olduğumuzda Toprak Mahsulleri Ofisi, Gaziantep'te fıstık almak zorundadır. TMO, fıstık alacak. Fıstıkta derhal taban fiyat uygulamasına geçeceğiz. Artan sıcaklar, fıstıkta verimi düşürüyor. Sulama zaruri hale geldi. Fıstığın sulanması için projelerin başlatılması lazımdır. Bu bölgede sadece fıstık değil, kırmızıbiber çiftçileri de feryat ediyor. Geçen sene İslâhiye’de tarlada 130 lira olan biber, bu yıl 60 liraya alıcı bulamıyor. İslâhiye yarı fiyatına kırmızıbiber satmak zorunda kalıyor. Bu sorunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de kırmızıbiber ithalatına izin veren anlayıştır.”

MALİYETLER 2-3 KAT ARTMIŞ

Fıstık üreticilerinin cebine göz dikenler olduğunu aktaran Özel, artan maliyetlere de dikkat çekerek, “Başta Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, bu bölge Türkiye Fındık üretiminin dörtte birini, Antep fıstığı üretiminin yüzde 75’ini gerçekleştiriyor. Dünyadaki toplam üretimin yüzde on ikisini sizler karşılıyorsunuz.  Fıstık üretmek zor iş, emek ister, alın teri ister, Bugün fıstık üreticisinin cebine göz dikenler var. Bugün Ziraat Odası Başkanları'yla konuştum. Üreticilerle konuştum. İşte fıstık burada, işte fıstık üreticisi burada, işte millet televizyonlarının başında. Geçen sene gübrenin çuvalı bin 600 lirayken, bu sene 3 bin liraya çıktı.  Geçen sene ilaç 40 lirayken, bu sene 600 liraya çıktı. Mazot 24 liradan, 45 liraya çıktı. Her şeyin maliyeti üç kat arttı. Geçen yıl markette satılan fıstık şimdi markette 600 liraya satılıyor. Her şey iki kat, üç kat artmış. Bu Gaziantep'in geçiminin ana maddesi bu ürün geçen sene 115 lira da bu sene niye 90 lira niye 95 lira? Bu; akılla, vicdanla, mantıkla ,izah  edilebilir mi?” ifadelerini kullandı.

Özel’in konuşmasının ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz tarafından CHP Lideri Özel’e Türk Bayrağı hediye edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

2 gündür kayıp olan Narin’in son görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-23 17:08 - Gündem

Bahçeli'nin Ali Koç ile görüşmesinde dikkat çeken takvim ayrıntısı

2024-08-19 20:38 - Gündem

MHP hedef göstermiş, konserine saldırı girişimi olmuştu: Suavi’den ilk açıklama geldi!

2024-08-20 21:38 - Gündem

İddialar üzerine Özgür Özel röntgen filmlerini paylaştı: 'Kurşun değil, parmak kemiklerinde kırık'

2024-08-21 11:09 - Siyaset

Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi öldürüldü: Konuşmakla mı tehdit etti?

2024-08-20 22:09 - Asayiş

‘Silahla vurulduğu’ iddiası… Özgür Özel’den yanıt geldi!

2024-08-19 22:39 - Siyaset

Nihan Akkuş kimdir? Okan Buruk'ın eski eşi Nihan Akkuş kaç yaşında, nereli?

2024-08-20 07:39 - Yaşam

İBB, Tramvay Hattı’nın yapımını, öz kaynak kullanımıyla başlattı

2024-08-22 20:31 - Siyaset

İmamoğlu: Kendi ellerimizle kendimizi öldürüyoruz!

2024-08-19 20:05 - Siyaset

Süleymancılar: 'Kapalı kutu' olarak tanımlanan cemaat hakkında neler biliniyor? Nasıl bir yapılanmaları var?

2024-08-21 13:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Erdoğan ile Bahçeli 3 ay sonra Saray’da bir araya geldi

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset

Kaya: Ticaret yapmak, Uygur Türklerine uygulanan zulme sessiz kalmanın nedeni olamaz

00:30 - Siyaset

Özgür Özel: Erdoğan artık iktidarda kalmanın demokratik bir yolunu görmüyor

14:13 - Siyaset

CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği nakdi olarak verilmelidir

00:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

500 kişi gözaltındayken, Erdoğan 1 Mayıs'ı kutladı

17:56 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem

İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası: Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

10:05 - Gündem

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem