?>

Özgür Özel: Hodri meydan, bu kanunu bu hafta çıkaralım!

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuşuyor. CHP lideri Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İBB davasının TRT yayınlanmasına ilişkin sözleri için, "Bugün gerçi olumlu bir gelişme oldu Sayın Bahçeli'nin ifadesi" derken, "Hodri meydan, bu kanunu bu hafta çıkaralım" ifadelerini kullandı.

Siyaset - 3 ay önce

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuşuyor. CHP lideri Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İBB davasının TRT yayınlanmasına ilişkin sözleri için, "Bugün gerçi olumlu bir gelişme oldu Sayın Bahçeli'nin ifadesi" derken, "Hodri meydan, bu kanunu bu hafta çıkaralım" ifadelerini kullandı.

"Bugün baba evine bir geri dönüş yaşanacak" ifadelerini kullanan Özgür Özel, "Bağımsız İstanbul Milletvekili Doğan Demir baba ocağına dönüyor" dedi. Demir'in rozetini CHP lideri Özel taktı.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İddianame nihayet yayınlandı. Olmayacak şeyler iddia edilmiş, varmış gibi yapılmış bir süreçteyiz. Mağdurum diye iktidara gelenlerin nasıl zâlimleştiğini, kendisine yapılanın yüz mislisini nasıl yaptığını, yandaş bir grup gazetecinin nasıl kullanıldığını kısaca hatırlatmak istiyorum. İddianame istiyoruz, yargılamak için istiyoruz diyordum.

AKP döneminde "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" diye bir suç çıkardılar. Bazı gazetecileri göstererek 2 yıla, 4 yıla kadar hapsini istiyorlar. Bu gazetecilerin yaz boyunca yaptıkları itibar suikastları ne olacak? Hepsi yalan dedik. Birisi var mı iddianamede. Çıkın deyin ki 'Biz de kandırıldık' Bu kadar gazeteci 6 kanalda aynı şeyi konuşuyor. Ne oldu şimdi? Arkanızda duruyorlar mı? Algı için yaptılar. Bütün yaz sizi kullandılar. Bir özür duyacak mıyız?

BAHÇELİ'YE İLK YANIT

Bugün gerçi olumlu bir gelişme oldu Sayın Bahçeli'nin ifadesi. Biz 9 Mayıs 2025'te daha olaylar en sıcak olduğu anda duruşmaların bir kanaldan tamamıyla, isteyen tüm kanalların canlı yayınlaması için kanun teklifi verdik. Ekrem Başkan diyor ki veremeyeceğimiz hesap yok ama canlı yayında iftirayı duyalım cevabını verelim. Hodri meydan, bu kanunu bu hafta çıkaralım. İddianame yazılmış, kaçma şüphesi diye bir şey yok. Zaten kaçsalar memnuniyet yaratırlar. Bugünden tezi yok iddianame kabul aşamasındadır. Tensip zaptı düzenlenecek mahkeme gün verecek ve bundan sonrasına yön verecektir. Bağımsız yargıya söylüyorum 19 Mart'tan bu güne yaşananlar Türkiye'ye yaramadı, yaramaz. 

Tutuksuz yargılama dönemine geçilirse, bundan önceki Ak Toroslar Çetesi'nden ayrıştığını göreceğiz. 

Bu mahkeme heyeti yargılayacak elbette. Düzenlenen iddianameyi satır satır cevaplayacağız. 

Milletin de bir karar vermesi lazım. Bu yüzden Sayın Bahçeli'nin de bir kez daha ifade ettiği, 9 Mayıs'tan beri tekrarladığımız hem TRT'nin bir kanalı, isteyen her kanalın da canlı vereceği yargılama istiyoruz.

Haftanın Öne Çıkanları

Dilek Kaya İmamoğlu: Bugün susan, yarın konuşacak bir ülke bulamayabilir!

2025-11-17 20:29 - Gündem

PFDK cezaları açıkladı! İşte ceza alan tüm futbolcular...

2025-11-13 15:10 - Spor

Başkan Serdal Adalı'dan Rafa Silva'ya gözdağı!

2025-11-15 14:25 - Spor

Fenerbahçeli Mert Hakan ve Oosterwolde'ye hapis cezası istemi

2025-11-13 14:00 - Spor

Kayyum atanan Tele1 çalışanları Tele2 Haber'i kurdu!

2025-11-13 15:23 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan çağrı: Madem bu kadar eminsiniz...

2025-11-14 15:38 - Gündem

Benzine zam geldi. İşte, güncel akaryakıt fiyatları...

2025-11-15 15:55 - Ekonomi

Türkiye şehitlerine ağlarken, AKP'li Başkan düğünde halay çekti!

2025-11-13 15:20 - Gündem

Yavuzyılmaz: İBB'de paralel bir belediye yapılanması tespit ettik!

2025-11-16 10:57 - Gündem

Özgür Özel'den şok iddia: Suçüstü yakalandılar. Bu Allah'ın bir lütfu...

2025-11-13 15:35 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan: Kabinemizde küçük çaplı revizyon gerçekleştirdik

19:40 - Siyaset

Hüseyin Baş: Çukurova gibi verimli bir ovanın göbeğine neden havalimanı yapıldı?

18:34 - Siyaset

Acar: Süslü odalarından çıkıp fakirin sesini duyan yok!

00:00 - Siyaset

Destici: Türkiye'nin Kübalaştırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz

11:16 - Siyaset

Özgür Özel, Kocaeli'de Erdoğan'a seslendi: Karar verdin mi vermedin mi?

16:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya'nın uyuşturucu testi negatif çıktı!

19:28 - Gündem

Oktay Saral ve Yusuf Tekin hakkında suç duyurusu!

19:19 - Gündem

Hüseyin Baş: Çukurova gibi verimli bir ovanın göbeğine neden havalimanı yapıldı?

18:34 - Siyaset

CHP’li Meriç: 287 yıllık tarihi cami yıllardır kapalı, sorumlusu kim?

18:31 - Yerel

Kemal Okuyan’dan Trump’a: Küba’yı yönetmeye kalkarsın, kendi ülkeni dahi yönetemez hale gelirsin

06:28 - Gündem