?>

Özgür Özel ile Erdoğan resepsiyonda görüştü

CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızla önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz kendilerinden randevuyu talep edeceğiz" dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızla önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz kendilerinden randevuyu talep edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızla önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz kendilerinden randevuyu talep edeceğiz." dedi.

Özel, "Anayasa'yı değiştirelim demesi için birisinin, değiştireceğiniz anayasaya uymak için değiştireceksiniz değil mi? Uymamak için değiştirilir mi? Önce uyduğunuzu görmemiz lazım. AİHM kararlarına uymamak, AYM kararlarına uymamak, birinci derece mahkemesini ezdirmek Meclis'e AYM kararı hilafında buyruk yollamak onu uygulatmak... Anayasa ayaklar altında. İkimiz de gündemlerimizi konuşacağız ama bir şey ‘uymamak için’ değiştirilmez. Önce mevcudu uygulayın onu görelim" açıklamasında bulundu.

TBMM’DE BİR ARAYA GELDİLER

Öte yandan Özel ve Erdoğan resepsiyon sırasında bir görüşme gerçekleştirdi. SÖZCÜ TV sunucusu İpek Özbey’e görüşme hakkında bilgi veren Özel şu ifadeleri kullandı:

“Çay içtik, baş başa bir görüşme değildi. Meclis Başkanı ve çok sayıda grupbaşkanvekili ile milletvekili vardı. Ben gittim, sayın Cumhurbaşkanı ayağa kalktı, elini sıktım, ‘İyi bayramlar’ dedim, ‘İyi bayramlar’ dedi. Sağlığımı sordu, iyi olduğumu söyledim. Sonra Meclis Başkanı’nı yanına çağırdı, yanına oturduk. Birçok insan vardı. Görüşme bu şekilde geçti.”

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

TBMM’nin açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlenen resepsiyonda gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan, CHP lideri Özel'in kendisiyle görüşme talebi olduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Özgür Özel'den görüşme talebi geldi. Önümüzdeki hafta görüşeceğiz" ifadesini kullandı.

KISA SÜRE GÖRÜŞTÜLER

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, CHP Lideri Özgür Özel'i TBMM'de resepsiyonun yapıldığı tören salonunun bitişiğindeki mermerli salonda çay içmeye davet ettiklerini söyledi. Erdoğan ile Özel arasında ilk görüşme gerçekleşmiş oldu. Görüşme yaklaşık 15 dakika sürdü.

GÜNDEMDE ANAYASA DA OLACAK

Erdoğan, Irak dönüşü yaptığı uçakta gazetecilere açıklamada Özel ile anayasa konusunu görüşme çağrısı yapmıştı. Erdoğan, “Doğrusu ben de bize çok ama çok dar gelen bu mevcut anayasayla ilgili liderler olarak neler yapabiliriz, bunları konuşmakta fayda var diye düşünüyorum. Sayın Özel’in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Özel de bugün TBMM’de Erdoğan’ın açıklamasına şu şekilde yanıt vermişti:

- “Geçen sefer değiştirilen anayasaya niye uymuyorsunuz? Bir anayasa uymamak için değiştirilir mi? Eğer anayasayı değiştirecekseniz önce uymanız lazım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymamak... Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamak... Birinci derece mahkemesine Anayasa Mahkemesi'ni ezdirmek...

- Bunlar hangi anayasaya uymak? Anayasa ayaklar altında. O yüzden elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız, müzakereler, görüşmeler elbette olur liderler arasında ama bir şey uymamak için değiştirilmez. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim.”

Haftanın Öne Çıkanları

Umut Yılmaz: Hedefimiz pırıl pırıl bir Şehitkamil

2024-04-17 06:22 - Yerel

Başkan Yılmaz'dan çocuklara özel davet

2024-04-18 11:51 - Yerel

AKP'de, Maldivler ve ıstakozdan sonra Rolex kazası!

2024-04-19 09:19 - Gündem

AKP Gençlik Kolları Başkanı 45 bin TL'lik Chloe çantasıyla Amsterdam'da!

2024-04-19 17:54 - Gündem

AKP’de bir kez daha ıstakoz vakası

2024-04-17 07:33 - Gündem

Erdoğan’dan Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’a dava

2024-04-21 10:53 - Gündem

CHP'ye geçen Denizli'de ihtiyaç fazlası araçlar sergilendi

2024-04-20 11:03 - Gündem

Sancaktepe Belediyesi'ndeki 'küçük saray' görüntülendi!

2024-04-17 08:05 - Gündem

CHP, büyük emekli mitingi düzenleyecek

2024-04-22 10:52 - Siyaset

AKP’li Varank ile Bilal Erdoğan’ın ‘ıstakoz’ sohbeti

2024-04-18 08:35 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Külliyeye gitmemek protesto mu oluyor?

14:42 - Siyaset

AKP'li Şamil Tayyar: Büyük bir yıkımı önlemek için fırsat olabilir...

09:16 - Siyaset

Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti ile görüştü

22:30 - Siyaset

Özgür Özel: AK Toroslar Çetesi Antalya'ya kadar adam yollamış!

22:04 - Siyaset

Özgür Özel: Seçme ve seçilme hakkınıza sahip çıkın!

17:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bahis skandalında hakemler için kararlar açıklandı...

15:13 - Spor

Kartalkaya davasında karar açıklandı

14:57 - Gündem

Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme Resmi Gazete'de

06:40 - Ekonomi

Açlık sınırı 28 bin, yoksulluk sınırı 92 bin TL'ye yükseldi!

00:53 - Ekonomi

Güllü'nün kızının arkadaşından kan donduran açıklama: Ben yaptım çok pişmanım...

00:39 - Magazin