?>

Özgür Özel'den örgütlere 'yerel seçim' talimatı

Türkiye mahalli idareler seçimlerine hızla giderken, CHP'de de harekete geçildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim için "samimi kampanya yapın" talimatını verdi.

Siyaset - 3 yıl önce

Türkiye mahalli idareler seçimlerine hızla giderken, CHP'de de harekete geçildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim için "samimi kampanya yapın" talimatını verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, il başkanları ile yaptığı toplantıda parti örgütlerinden hem yerel seçim hazırlıklarını hızlandırmalarını hem de geniş bir üye katılım kampanyası başlatmalarını istedi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre CHP il başkanları geride kalan hafta sonunda üç günlük bir kamp gerçekleştirdi. Kampı değerlendiren il başkanları “Genel başkanımız ilk olarak kongre, kurultay süreçlerinde oluşan kırgınlıkların geride kaldığını söyledi. Biz de orada kurulan masalarla bir araya gelip parti için neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Partinin güçlü, zayıf yönlerini ele aldık. Geliştirilmesi gereken yönlerini değerlendirdik ve bir rapor hazırladık. Bu rapor hafta içerisinde genel başkana sunulacak” bilgisini paylaştı.

Özel’in başkanlara “samimi bir üye kampanyası için talimat verdiği” ve “AKP gibi değil, samimi bir üye kampanyası yapın. Gerçekten kadın ve genç ağırlıklı olsun, partiye katkı versinler. Şişirme üye yapmayın” dediği belirtildi.

KAYIT DIŞI SÜREÇ OLMAYACAK

Özel’in toplantıda önseçim sözünü “İlçe ve il başkanlarının görüşleri önemsenecek” diyerek yinelediğini aktaran başkanlar, “Biz de bu kapsamda illerimizde çalışacağız. Nerelerde önseçim olabilir, adaylar kim olabilir bu konuda görüşlerimizi ileteceğiz. Kayıt dışı bir süreç olmayacak. Genel başkanımız sürecin şeffaf yürütüleceğini vurguladı. Biz de yerelin dinamiklerine göre geliştirdiğimiz söylemi parti söylemiyle birleştirerek bir saha çalışması yapacağız. Üye kampanyamızla da bu çalışmaya ivme kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

‘İSTANBUL, TÜRKIYE’YE ÖRNEK’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kapanış oturumunda bir konuşma yaptığı aktarıldı. İmamoğlu’nun İstanbul’da yapılan çalışmaları örnek gösterdiği ve bu örneklerin yerel seçim sürecinde Türkiye geneline anlatılarak yurttaşlara “CHP iyi işler yapıyor” düşüncesinin gösterilebileceğini söylediği kaydedildi.

İmamoğlu’nun “Bize bir dönem daha şans vermek Türkiye’ye şans vermektir” mesajını verdiği öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ümit Dikbayır: Bazı parti yetkililerimiz rezil kepaze olacaklar!

2023-11-22 09:45 - Siyaset

Ömer Önder Güney, son yolculuğuna uğurlandı...

2023-11-22 16:30 - Yerel

Seçil Erzan'ın ikna görüşmeleri ortaya çıktı!

2023-11-23 11:16 - Magazin

Oğuzeli Belediyesi'nden Öğretmenler Günü kutlaması

2023-11-24 19:21 - Yerel

Ahmet Bozgeyik'ten miting gibi adaylık açıklaması...

2023-11-25 17:06 - Siyaset

Polat çiftinin yeni avukatı Adnan Oktar dosyasından çıktı!

2023-11-21 19:33 - Gündem

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı!

2023-11-27 14:40 - Asayiş

Akşener'in Özel kalemi Esma Bekar'dan Ümit Dikbayır'a yanıt

2023-11-24 10:08 - Siyaset

Fatih Terim'in Seçil Erzan'a yazdığı not ortaya çıktı!

2023-11-28 09:14 - Magazin

Ahmet Bozgeyik'ten parti üyeleri ve muhtarlara mektup

2023-11-27 20:01 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel'den demokrasi nöbeti çağrısı: Darbeye teslim olmayacağız!

19:17 - Siyaset

MHP Gaziantep'ten Bahçeli’ye hediye

00:00 - Siyaset

Mutlak butlan yönetiminden yeni ihraç kararları...

17:30 - Siyaset

Özgür Özel: Sokakta iki ses duyuyorum...

13:05 - Siyaset

İhraç talebiyle disipline sevk edilen 9 CHP'li milletvekilinin parti üyelikleri silindi

12:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Mutlak butlan yönetiminden yeni ihraç kararları...

17:30 - Siyaset

CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkezde...

15:32 - Siyaset

Açlık grevindeki öğretmenlere ters kelepçeli gözaltı!

15:00 - Asayiş

İhraç talebiyle disipline sevk edilen 9 CHP'li milletvekilinin parti üyelikleri silindi

12:00 - Siyaset

CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne operasyon: 6 kişi gözaltına alındı

09:46 - Asayiş