?>

Özgür Özel'den Mansur Yavaş'a soruşturma izni verilmesine tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingi öncesi gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Siyaset - 1 saat önce

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingi öncesi gündeme ilişkin açıklama yaptı. Özel, "Türkiye'nin yüzde 65'ine hizmet etmemiz, millet tarafından görevlendirildiğimiz bir süreçteki hazımsızlıkla ve bunun üzerine ülkeyi yöneten ve bir sonraki seçimi kaybedeceğinden endişe eden birisinin hedef göstermesiyle başlayan bir sürecin içerisindeyiz" dedi.

Özel, konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün Zonguldak Belediyemizi ziyaret ettik. 21 il belediyemizden bir tanesidir. 14 Büyükşehir Beledyesi'ni kazanbdığımız, 21 il belediyesini kazandığımız, Türkiye'nin yüzde 65'ine hizmet etmemiz, millet tarafından görevlendirildiğimiz bir süreçteki hazımsızlıkla ve bunun üzerine ülkeyi yöneten ve bir sonraki seçimi kaybedeceğinden endişe eden birisinin hedef göstermesiyle başlayan bir sürecin içerisindeyiz.

Bu 19 Mart'ta sivil darbe süreci olarak geleceğin iktidarına geleceğin Cumhurbaşkanına yapılan darbe sürecinden farklı bir süreç değil bu. Sandıktan korkan, kendi kadın kollarına, gençlik kollarına, ana kademesine güvenmeyen hiçbir partide olmayan Yargı Kolları Başkanlığı diye bir kol kuran birinden muhatabız.

Bu süreçte İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na yapılanların amacı neyse şimdi dönüp Mansur Yavaş'a karşı da aynı itibar suikastini gerçekleştirmeye çalışan bir süreci başlatmak istiyorlar. Bu dosyayla ilgili müfettişler geldi, çalıştılar, raporlar yazdılar ve belediye başkanından ilgili özel kalemiyle ilgili hiçbir şey bulmadılar. Şimdi dönmüşler bir kez daha aynı yerden soruşturma izni vererek yeni bir süreç başlatmak istiyorlar.

Maksat buradan bir sonuç alamayacakları belli. Yani sonuç odaklı değil, sadece Sayın Mansur Yavaş'ı da tartıştırmak üzerine yaptıkları bir hamledir. Hiç eğip bükmeyelim yani. Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayımızdı. Ben de, Mansur Bey de gittik kendisine ön seçimde oy verdik. Ama Ekrem İmamoğlu'nun diplomasını iptal ettiler. 2400 yıl ceza istiyorlar. Kendilerince Ekrem İmamoğlu'nu hallettik. Şimdi bu milletin bizim karşımızda seçebileceği Cumhurbaşkanı adayı kim var? En kuvvetli adaylardan bir tanesi Mansur Yavaş. Şimdi onu hedefe koymaya çalışıyorlar. Millet bunu görüyor.

"DANIŞTAY BU İŞLEMİN YÜRÜTMESİNİ DURDURACAKTIR"

Mansur Yavaş'tan yolsuzluğu aynı cümle içinde kuruyorsanız burada kötü niyet var demektir. Bunu çok net olarak görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri yolsuzlukla, usulsüzlükle itham eden kim varsa aslında milletin önünde iftiracı olduğunu ve esas korktuğunun önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu millet biliyor artık. Onun dışında örneğin Antalya'da ya da Bodrum'da gerçekten siyasetle bağdaşmayacak bir ilişki gördüğümüzde zaten o gün, ilk gün parti ile ilişkilerini kesiyoruz. Ancak bu siyasi operasyonlara karşı belediye başkanlarımızın sonuna kadar arkasındayız.

Ayrıca Mansur Bey'e Ankapark'la ilgili sorular sormuşlar. Ya Melih Gökçek 1 milyar dolar gömdü Ankapark'a. Dinozorlara, minozorlara milletin boğazından geçecek parayı yedirdi. Ona soru soran yok. Bu böyle ortalıkta gezecek o tapını durduran, orayı Ankaralının hizmetine sunan ve milyarları kurtaran Mansur Yavaş'a Ankapark soruyorlar. Yani hakikaten biraz utanmak lazım, başka bir şey demiyorum. Büyük ihtimalle de zaten Danıştay bu işlemin yürütmesini durduracaktır."

BAHÇELİ'NİN "SİLİVRİ'YE NASIL GİDİLİYORSA İMRALI'YA DA GİDİLİR" SÖZLERİ

Bahçeli'nin "Silivri'ye nasıl gidiliyorsa İmralı'ya da gidilir" sözlerinin sorulduğu Özel, şu yanıtı verdi:

"İmralı'ya gidiyorsa Milliyetçi Hareket Partisi o zaman Silivri'ye de gelebileceğini söylemiş. Bundan memnuniyet duyarız. Ekrem Başkan, Sayın Bahçeli ve 3 arkadaşını Silivri'de ağırlamaktan ve kendisine ne büyük bir haksızlık yapıldığını, naısl bir hukuk darbesine muhatap olduğunu, kendisinin tek suçunun hizmet olduğunu, 4000 sayfalık iddianamenin içindeki bütün somutları da özetleyerek bunların birer iftar olduğunu, hiçbir somut delil olmadığını Sayın Bahçeli'ye anlatır. Sayın Bahçeli'de bu büyük haksızlığa da bir çözüm üretimine katkı sağlar diye düşünüyorum. Olumlu görüyorum bu yaklaşımı."

Haftanın Öne Çıkanları

Dilek Kaya İmamoğlu: Bugün susan, yarın konuşacak bir ülke bulamayabilir!

2025-11-17 20:29 - Gündem

Yavuzyılmaz: İBB'de paralel bir belediye yapılanması tespit ettik!

2025-11-16 10:57 - Gündem

Süreç komisyonunun İmralı ziyaretinde yer alacak isimler belli oldu

2025-11-21 16:59 - Gündem

Bahçeli: İmralı’ya gitmekten yüz yüze gelmekten imtina etmem!

2025-11-18 12:08 - Siyaset

CHP'li belediye başkanı gözyaşları içinde tehdit edildiğini açıkladı

2025-11-15 16:09 - Gündem

Bahçeli: Silivri’ye gidişle İmralı Cezaevi’ne gidiş arasında ne fark var?

2025-11-21 12:24 - Gündem

Son dakika... CHP, İmralı'ya temsilci göndermeyecek!

2025-11-21 14:39 - Gündem

Selahattin Demirtaş Bülent Arınç'ı yalanladı

2025-11-20 14:54 - Gündem

AKP'den tepki çeken atama: HSK adayı İsmail Ergüneş ilçe başkanı oldu

2025-11-15 16:18 - Gündem

Şehit cenazesinde büyük saygısızlık! Gülüştüler...

2025-11-15 16:53 - Gündem

İlgili Haberler

AK Parti Gaziantep'te İl Danışma Meclisi toplantısı

00:00 - Siyaset

CHP’li Meriç, altın kaçakçılığı iddialarını TBMM’ye taşıdı

00:56 - Siyaset

Gürban: Gümrükte tespit edilen kalıntı, ciddi soru işaretleri doğuruyor

00:53 - Siyaset

İşte, CHP'nin parti programı taslağı...

13:38 - Siyaset

Ayhan Tiryaki, CHP Parti Meclisi Üyeliği için adaylığını açıkladı

00:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kayyum Gürsel Tekin televizyona çıkmak için yargıya başvurdu

13:36 - Gündem

Mahkeme, CHP İstanbul'da 'Kayyuma devam' dedi!

10:36 - Gündem

Mansur Yavaş duyurdu: Ulaşım bedava olacak!

10:20 - Gündem

Sedat Peker, Rojin Kabaiş dosyasına el attı: 25 milyon vereceğim!

08:37 - Gündem

Gaziantep’te gıda zehirlenmesi: 56 kişi hastaneye kaldırıldı!

07:54 - Asayiş