?>

Özgür Özel: Bu ülkeyi korkmayanlar kurdu, korkmayanlar kurtaracak!

CHP tarafından düzenlenen ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' mitingine Amasya, ev sahipliği yapıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kalabalığa seslendi.

Siyaset - 15 saat önce

CHP tarafından düzenlenen ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' mitingine Amasya, ev sahipliği yapıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kalabalığa seslendi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve erken seçim talebiyle her hafta sonu Türkiye’nin farklı bir ilinde düzenlenen ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' mitinglerinin 12'ncisi Amasya'da yapılıyor. Anıt Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge on binlerce vatandaş katılıyor. 

Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Murat Şahin’in ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in gözaltına alınmasının ardından yaptığı açıklamalar ile hükümete sert tepki gösteren CHP Lideri Özgür Özel'in açıklamaları merakla bekleniyor.

Özgür Özel, konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

Taşında toprağında özgürlük yazan canım Amasya. Memleketim Manisa gibi şehzadeler şehri Amasya. Ferhat'ın dağları deldiği, milli mücadelenin simge mekanı, yurdun dört yanı işgal altındayken, milletin istikbalini yeni milletin azmi kurtaracaktır diyen yiğit Amasya!

- Bu ülkeyi korkmayanlar kurdu, korkmayanlar kurtardı. İçinde bulunduğumuz durumdan da korkmayanlar, sizler kurtaracaksınız. Amasya'ya adımımı attığımda, onun korkusundan 19 Mart'ta darbeye kalkışanların yaptıkları zulme inat, Ekrem Başkan'ın bir sonraki Cumhurbaşkanımızın resmi karşıladı beni. Hepinize teşekkür ediyorum. Ve bu meydana gelince, gönüllere taht kuran vefatıyla yasa boğan Ferdi kardeşim beni karşıladı. Hepinize teşekkür ediyorum.

- Türkiye'nin neresine gitsek, Ferdi'nin ailesine çok selam söylüyorlar. Ben de buradan tüm Türkiye'ye ülkenin vicdanlı insanlarına teşekkür ediyorum. Bugün bundan önce yaptığımız 30 mitingten bir farkı var. bugün sabah bir kara güne uyandık. Bugün sabah aynı İstanbul gibi iradesi gasp edilmeye çalışılan şehirler var. İşte şimdi bu Amasya'daki bu muhteşem mitingi, sadece Amasya meydanı değil, bu mitingi, Adana izliyor, Antalya, Adıyaman izliyor. Adana'mıza, Antalya'mıza, Adıyaman'ımıza selam olsun.

- 1963 ve1977 seçimlerinden sonra Amasya'yı 47 yıl sonra Turgay Sevindi kardeşimizin kazanmasının sevincindeyim.

- Bir ülkede iktidarı kazanmanın yolu halkın rızasını almaktan geçer, öyle olmalıdır. Geçmezse orada kimse dönüp kimse milletin derdiniz dinlemez, işini görmez. Son dönem halkla bağını koparmış, artık halkın gözünden de gönlünden de düşmüş bir iktidar var. Daha nisan ayında zirai don yaşandı. Amasya dondan çok etkilenen bir ilimiz. O hafta Meclis'te Reşat Başkan bu sorunu dile getirdi. Tarımdan sorumlu genel başkanlar dile getirdi. 4 buçuk milyara ihtiyaç var. Ama sayın Erdoğan çıktı, 'Abartıldığı gibi bir şey yok, bazı ürünlerde var bazı ürünlerde yok' dedi. Amasya'nın ihtiyacı olan para 4 buçuk milyar. Amasya görmezden gelindi.

- 19 Mart darbesini yapmak, İmamoğlu'nu görevinden uzaklaştırmak ve bunun karşılığında düşen borsayı toplamak, çıldıran dolar kurunu düzeltmek için bize bunun maliyeti 6 trilyon lira oldu. Amasyalı çiftçinin ihtiyaç duyduğu paranın bin 333 katı. Don zararına bulamadıkları paranın bin 333 katını darbeye harcayanlara yazıklar olsun!

- Amasyalı AKP'lilere MHP'lilere söylüyorum, senin don zararına para bulamayanlar, kendi iktidarları için memleketi strese soktukları sürece Amasya'nın ihtiyaç duyduğu paranın bin 300 katını buluyorlar. Sen destek oluyorsun, iktidara gelince sırtını dönüyorlar. Amasya'nın AKP'lisini de MHP'lisini de bu gaddar iktidardan uzak durmaya, kendisini düşünecek halkın iktidarını seçmeye davet ediyorum!

Bu iktidar Amasya'yı unuttu. Amasya'da sulama alt yapısı yok. Türkiye büyük bir kuraklığa giderken, Amasya kuraklığa itiliyor. Amasya'yı unutanlara, bu hale getirenlere, Amasya'nın söyleyecek sözü var. O sandık gelecek. Demokrasi kimi istiyorsan getirdiğin istemiyorsan götürdüğün bir süreçtir. Ekrem İmamoğlu'nun resmini, sesini yasakladılar. Vekillerimiz gitti köprüye resmini astı. Bütün dünya gördü. Şimdi Amasya'nın dağlarında Ekrem Başkan'a özgürlük yazıyor.

- Artık milletin gözünden de gönlünden de düşen bu iktidar, toplumsal desteğini, meşruiyetini kaybetti. İşçinin, gencin, çiftçinin karşısına bakamayan bir iktidarla karşı karşıyayız. 

- Kışın sıcak solanlarda oturdu Tayyip Bey, yazın klimalı solanlarda oturdu. Siz hiç Tayyip Bey'in son zamanlarda insan içine çıktığını gördünüz mü? Kahveye gelebiliyorlar mı? Sokağa çıkabiliyor mı? Derde derman olabiliyor mı? O zaman ne işi var bunların iktidarda? Değiştirelim gitsin!

- Şimdi hükümetin adı var kendi yok. İstifa edemiyor. Her şey bir kişinin ağzından çıkıyor, her şey onun dolma kaleminden. Hükümete gerek yok, Erdoğan istifa! Tayyip bey öyle ileri geri konuşuyorsun ya, 3 tane savcının 3 tane yalancı şahidin arkasına sığınıp iktidarda kalmaya çalışıyorsun ya, Amasya'yı don vuruyor duymuyorsun, emekliyi duymuyorsun ya al bunu duy! Bu yükselen Amasya'dan milletin sesidir. Biz burada yüzde 7'de aldık son seçimde neredeyse 2 kişiden birinin oyunu aldık. Amasya'nın namuslu insanları evlatlarının geleceğine sahip çıkıyor. İyi ki varsınız. 108 günü arkadaşlarımız tutuklu. O gün İstanbulluları Saraçhane'ye çağırdık. Gece mitinglerinde milyonu bulduk.

Haftanın Öne Çıkanları

Cem Küçük, 'Almanya'da domatesin kilosu 20 euro' demişti... Mustafa Sandal markette yalanladı!

2025-06-30 18:38 - Gündem

Mansur Yavaş'tan gözaltılara tepki: Para verilen AKP'liler nerede?

2025-07-05 10:14 - Siyaset

Muhammed Yakut tahliye olduğu gün hayatını kaybetti!

2025-07-01 13:04 - Gündem

Saray'dan Erdoğan'ın adaylığına formül: Erken seçim tarihi verdi

2025-07-02 12:39 - Siyaset

Erdoğan enflasyon hedefini açıkladı

2025-06-30 13:38 - Ekonomi

Özgür Özel'i hedef almıştı: Burhanettin Bulut'tan Fahrettin Altun'a sert yanıt

2025-07-02 14:38 - Siyaset

CHP’nin eski gençlik kolları başkanlarından Kılıçdaroğlu’na açık mektup

2025-06-29 23:08 - Siyaset

Doğalgaza yüzde 24,6 zam!

2025-07-02 09:59 - Ekonomi

Son Dakika... Mehmet Murat Çalık ameliyata alınacak!

2025-07-03 14:08 - Gündem

Gazeteci Nihat Genç hayatını kaybetti: Siyasi isimlerden başsağlığı mesajları...

2025-07-04 17:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Son seçimleri bilen anket şirketi son anketi açıkladı...

09:36 - Siyaset

Özgür Özel: Allah'ın korkağı, madem birinci partisin gel!

20:31 - Siyaset

Ak Parti Gaziantep Teşkilatı, Liderlik Akademisi’nde buluştu

00:00 - Siyaset

Özgür Özel miting tartışmalarına son noktayı koydu: Çağrı yaptı

17:09 - Siyaset

CHP PM yarın olağanüstü toplanacak

17:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar'dan 'yeni operasyon' sinyali

10:25 - Gündem

Yiğit Bulut hastaneye kaldırıldı, durumu ağır!

09:49 - Gündem

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı!

22:46 - Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'e ziyaret

20:09 - Gündem

Özgür Özel miting tartışmalarına son noktayı koydu: Çağrı yaptı

17:09 - Siyaset