?>

Özgür Demirtaş'tan 'Şakkadanak' Necmettin'e tepki

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 'Şakkadanak' lakaplı Necmettin Batırel'in dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu'yla ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 'Şakkadanak' lakaplı Necmettin Batırel'in dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu'yla ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

Doların TL karşısında yükselişe geçtiği bir dönemde kullandığı "Şakkadanak satarım bir 10 milyon dolar, düşürürüm doları" ifadesiyle tanınan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel ile Prof. Dr. Özgür Demirtaş arasında yeni bir tartışma yaşandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nda 'ekonomide ve endüstriyel dönüşümde Şampiyonlar Ligi kadrosunu' tanıtmıştı. 

Dünyanın önde gelen ekonomistlerinden, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) öğretim üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu da danışmanlar arasında yer almıştı. 

Prof. Dr. Acemoğlu'nun kadroda yer alması ve programda konuşması hakkında kişisel Twitter hesabında paylaşım yapan Batırel, "Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir" diye yazdı. 

Paylaşımı alıntılayan Demirtaş'ın tepkisi sert oldu:

"Necmettin Bey yaşınıza saygımdan ve sizinle çıktığım TV yayınından ötürü şahsınıza yapılan saldırılardan rahatsız olduğumdan için ses çıkarmayayım diyorum ama yeter.

'AYAKKABISININ BAĞCIĞI OLAMAZSINIZ'

Prof Dr. Daron Acemoğlu TC vatandaşıdır. Daron'un ayakkabısının bağcığı olamazsınız. Feci sinirlendim.

Bu tweet hem ırkçı hem de haddini bilmez bir tweettir. Daron Acemoğlu denen kişinin dünya ekonomi-finans profları üzerindeki etkisi sizin vücudunuzdaki hücre sayısından fazla. 

Nobel'e gümbür gümbür giden, bizleri gururlandıran bir hoca hakkında bu şekilde konuşmanız korkunç."

Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk düşmanı ‘Musa Hoca’ El Kaideci çıktı!

2022-12-03 18:52 - Gündem

BİM'den, Erdoğan ve Bahçeli'ye yanıt...

2022-12-01 20:16 - Gündem

Ezgi Mola'ya destek veren Farah Zeynep Abdullah'a dava açıldı!

2022-12-02 12:18 - Gündem

Ümit Özdağ: Sığınmacıları gerekirse zorla yollayacağız!

2022-11-27 23:06 - Siyaset

Varank'ın kuzeni Sedat Varank: Taksi şoförlüğü mü yapalım?

2022-12-02 11:14 - Gündem

Açlık sınırı 7 bin 786 TL, yoksulluk sınırı 25 bin 365 TL'ye yükseldi

2022-11-30 12:49 - Ekonomi

Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit'in şehit oldu!

2022-11-28 21:55 - Gündem

Uzman Çavuş Nedim Korkmaz şehit oldu!

2022-11-30 18:41 - Gündem

Gaziantep şehidini uğurladı...

2022-11-28 18:33 - Gündem

Meral Akşener: Biz o masadan kalkmayacağız!

2022-12-02 22:15 - Siyaset

İlgili Haberler

Güneydoğu’nun Ramazan bereketi Orta Doğu ve Afrika pazarlarından

00:00 - Ekonomi

Halit Acar, Irak Merkez Bankası Başkanı ile görüştü

00:00 - Ekonomi

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

00:52 - Ekonomi

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

Günün Manşetleri

CHP'li Günaydın: İmamoğlu’nun yanına 5 gündür bir tek milletvekili sokulmadı!

19:48 - Gündem

Cübbeli Ahmet: İmamoğlu'nu milli sorun olarak görüyordum!

14:54 - Gündem

CHP'li Meriç'ten çıraklık eğitim mağdurları için kanun teklifi

13:23 - Siyaset

CHP'den köprülerin satışına karşı eylem: Köprüleri satmak vatana ihanettir!

20:23 - Gündem

Hüseyin Baş: Atatürk gibi genç olmamız lazım!

19:06 - Siyaset