?>

Özel öğretim kursları ve temel liseler kapatılıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca özel öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren kapatılacağı bildirildi.

Eğitim - 7 yıl önce

  Milli Eğitim Bakanlığınca özel öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren kapatılacağı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, olası mağduriyetleri önlemek için özel öğretim kurslarının 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılmasına ilişkin tüm çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununda değişiklik öngören çalışmanın yasalaşmış olması sonucunda özel öğretim kursları kapanacak. Bu nedenle veli ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı yapmamaları ve bursluluk sınavı yapmamaları gerekiyor. 

YENİ DÜZENLEME

Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim çağındaki öğrencilere okullarda, mezun öğrencilere ise halk eğitim merkezlerinde ücretsiz olarak destekleme ve yetiştirme kursları verilmeye devam edecek. Bu kurslarda görevlendirilecek personele uygulanacak öğretim programları ve kullanılacak yardımcı öğretim materyallerine yönelik kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir.

TEMEL LİSELER KAPANIYOR

Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde 5580 Sayılı Kanunda yapılan geçici düzenlemeyle açılan temel liseler de, 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda kanunda belirtilen süreyi tamamlayarak kapanacak. Bu nedenle temel liselere yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapılmayacak. Bu okulların ara sınıflarında öğrenim gören öğrenciler, resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda nakil yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca, bu süreçte veli ve öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm tedbirleri almaya dönük çalışmalar yapılmaktadır. 

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ UYGULAMASI SONA ERİYOR

2014 yılında başlatılan kamuoyunda teşvik olarak da adlandırılan eğitim ve öğretim desteği uygulaması, organize sanayi bölgeleri ve bu bölgeler dışında açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören öğrencilere hariç olmak üzere, diğer özel okullar için 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılının sonundan itibaren kademeli olarak kaldırılacak. Bu kapsamda 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren özel okullarda ilk defa öğrenim görecek öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilmeyecek. Halen özel okullarda bu desteği alan öğrenciler ise, öğrenim gördükleri okulun öğretim kademesi süresi boyunca destekten yararlanabilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Tamer Şentürk iddialı geliyor

2019-01-24 22:25 - Siyaset

Cennet vaadiyle AKP'ye böyle oy istedi...

2019-01-27 09:52 - Siyaset

Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 86. yıldönümü

2019-01-25 11:54 - Gündem

İYİ Parti Gaziantep Büyükşehir adayını açıkladı

2019-01-26 21:12 - Siyaset

Katılımevim Gaziantep şubesi açıldı

2019-01-25 13:41 - Yerel

Gaziantep'te boyacı genç iş yerinde öldürüldü!

2019-01-22 20:46 - Asayiş

Alperen hayata veda etti!

2019-01-28 11:26 - Gündem

Gaziantep'te boyacı genci öldüren şahıs yakalandı!

2019-01-24 23:46 - Asayiş

Liderler anlaştı CHP'nin adayı Celal Doğan

2019-01-22 23:57 - Siyaset

Giyim devi Collezione konkordato ilan etti!

2019-01-22 23:21 - Ekonomi

İlgili Haberler

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden çocuklara .ayram hediyesi

00:00 - Eğitim

GİBTÜ ile Milli Eğitim arasında eğitimde iş birliği protokolü

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’de “Türkiye’nin 21. Yüzyıl Hedefleri ve Ortadoğu’da Barış” konuşuldu

00:00 - Eğitim

HKÜ’de “Yara ve Yanık Tedavisinde Güncel Gelişmeler” sempozyumu

00:00 - Eğitim

Eğitim camiasına taze güç: Eğitim Neferleri Sendikası

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: AK Parti’yi emekliye sevk edeceğiz...

21:04 - Siyaset

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tahliye oldu!

09:03 - Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Onursal Adıgüzel görevden uzaklaştırıldı

09:01 - Gündem

Ümit Özdağ: Akbelen halkın vatanını, toprağını, ormanını savunmasının sembolüdür

08:23 - Siyaset

Baş: Bu tablo sadece ekonomik değil; sosyal bir çöküşün habercisi

08:22 - Siyaset