?>

'Oyumuz artmıyorsa sorumlusu biziz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Artmalı mı, artmalı. Oyumuz beklediğimiz ölçüde artmıyorsa sorumlusu biziz. Vatandaş değil" dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oylarının bekledikleri ölçüde artmadığını belirterek, "Artmalı mı, artmalı. Oyumuz beklediğimiz ölçüde artmıyorsa sorumlusu biziz. Vatandaş değil" dedi.

CHP Ekonomi Masası’nın değerlendirme toplantısında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, toplumun her kesiminin endişe içinde olduğunu ve çıkış aradığını söyledi. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

BİR STRATEJİNİZİN OLMASI LAZIM

Türkiye’de çözülemeyecek hiçbir sorun da yoktur. Her sorunu akılla, uygulamayla, bilgiyle, birikimle çözmek mümkündür. Önyargılarımızdan arınarak, var olan sorunların üzerine eğilerek, sorunların kaynağına inerek sorunları çözebiliriz. Sorunun çözümünde önce bir stratejinizin olması lazım. “Ben hangi stratejiden yola çıkarsam sorunu çözebilirim” diye. O zaman biz öyle bir strateji belirleyelim ki sorunu çözme açısından alacağımız her kararı bu stratejinin içerisine yerleştirebilelim.

Dört aşamalı bir strateji oluşturulması gerekiyor. Bunun birinci aşaması can ve mal güvenliği. Can ve mal güvenliği “Ben rahatlıkla yatırım yapabilirim, ben bunu söylediğim zaman asla zarar görmeyeceğim, malıma da zarar gelmeyecek canıma da zarar gelmeyecek” demektir.

YARATTIĞIMIZ KATMA DEĞERİ HAKÇA PAYLAŞACAĞIZ

İkinci aşama; Türkiye’nin üretmesi lazım. Her alanda üretmesi lazım. Demokrasi varsa düşünce alanında insanlar bilgi üretecekler. Üniversiteler bilgi üretecek. Üniversitelerden aykırı bir söz çıktığı zaman ‘Vay sen bunu niye söyledin’ denilmeyecek. Onun düşüncesine saygı gösterilecek.

Üçüncü aşama; yarattığımız katma değeri hakça paylaşacağız. Herkesin işi, aşı olacak. Güçlü bir sosyal devleti inşa etmek zorundayız. Dördüncü aşama ise sürdürülebilirlik. Ekonomi süratle gelişiyor, Türkiye’nin en az 25-30-40 yıllık planlar yapması gerekiyor. Dünya nereye gidiyor, biz nereye gideceğiz? Buradan bütün iş dünyasına sesleniyorum, sizin dinamizminizi en iyi ben biliyorum.

SON 10 YILDA EN BÜYÜK DEĞİŞİMİ YAŞAYAN PARTİYİZ

Kaç anket bizim oyumuzun düştüğünü gösteriyor? Bir anket çıktı. Onun dışında hiçbir anket bizim oyumuzun düştüğünü göstermedi. “Oyunuz beklediğiniz ölçüde artıyor mu?” Hayır. Artmalı mı, artmalı. Oyumuz beklediğimiz ölçüde artmıyorsa sorumlusu kim, sorumlusu biziz. Vatandaş değil.

Biz 81 ile esnafla görüşmek için milletvekili gönderdik mi, gönderdik. Sorunları bizzat ayaklarına giderek saptadık mı, saptadık. Başka yapan parti var mı, yok. Vatandaşa güven vermek lazım, vatandaşa güveni çalışarak vereceğiz. CHP’yle ilgili şöyle bir algı daha vardı: CHP hep eleştirir, öneri yoktur. Bunu defalarca Cumhurbaşkanı Erdoğan da söylerdi “Siz hep eleştirirsiniz” diye. Ama şunu ifade edeyim ki son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir. 

 !#**h25911**#! 

 !#**h25912**#! 

 !#**h25907**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Sahte hoca: Kadın beni taciz etti!..

2020-11-06 13:46 - Gündem

Nurcu Rektörden Atatürk'e hakaret!

2020-11-07 08:28 - Gündem

Şimdi böyle bir şey yapsak…

2020-11-06 10:26 - Gündem

'Türkiye ekonomisini çökertmeyeceğiz'

2020-11-11 16:01 - Dünya

Trump, Savunma Bakanını görevden aldı!

2020-11-09 21:26 - Dünya

50 kilo metamfetamin 28 bin uyuşturucu hap!

2020-11-07 23:52 - Asayiş

Gaziantep'te silah imalathanesine operasyon!

2020-11-05 10:54 - Asayiş

Gaziantep'te 863 polisle 'Torbacı' operasyonu

2020-11-10 20:30 - Asayiş

Kılıçdaroğlu'ndan Joe Biden'a tebrik

2020-11-07 23:35 - Gündem

GTO'dan muhteşem 10 Kasım videosu

2020-11-09 17:05 - Gündem

İlgili Haberler

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

Özgür Özel'den 'Kılıçdaroğlu' ve 'Cumhur İttifakı' açıklaması

17:17 - Siyaset

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yine aynı söylemde buluştu

16:56 - Siyaset

CHP'de Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri düştü!

10:25 - Siyaset

Günün Manşetleri

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem

Beyaz et sektöründe 13 şirkete kayyım atandı!

11:56 - Asayiş

CHP'li Silivri Belediyesi'ne operasyon: Başkan Bora Balcıoğlu gözaltına alındı

08:16 - Asayiş