?>

Önseçime tek aday olarak girecek İmamoğlu, 8 Mart günü sahaya inecek: İzmir’den yola çıkıyor

Cumhurbaşkanı adaylığı için önseçim sürecine giren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarına İzmir’den başlayacak.

Siyaset - 1 yıl önce

"Seçim çalışmasını İzmir’den başlatalım” önerisini sunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Demokrasi ve özgürlüklerin başkenti İzmir’in bu sürece öncülük etmesi çok kıymetli. Ülkemizin bir an önce düştüğü bu durumdan kurtulmasını arzu ediyoruz. Gençlerimiz umutlarını kaybetme noktasına geldi, yurttaşlarımız mevcut düzenden bıktı. Yeniden umutlanmak, yeniden heyecan hissetmek için çıkılan bu demokrasi yoluna tüm kalbimizle inanıyoruz” dedi.

Aslanoğlu, İzmirlilerin demokrasi mücadelesinde her zaman en önde yer aldığını belirterek “Bu mücadelede İzmirli hemşerilerimizin yine en güçlü desteği vereceğine eminiz. Demokrasiye ve özgürlüklere olan inancımızla yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Cumartesi günü İzmir’de Karşıyaka Spor Salonu’nda partililerle buluşması öngörülüyor.

SARAY REJİMİNİN DEĞİŞMESİ İÇİN ÇAĞRI

CHP’li Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in 27 Şubat’ta sabaha karşı evine düzenlenen baskınla “ihaleye fesat karıştırma” soruşturması kapsamında gözaltına alınması sonrası İBB Başkanı İmamoğlu, dün akşam Beykoz Belediye Meydanı’nda yurttaşlara seslendi.

Beykoz Belediyesi’nin ilk iftar programında ise CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Köseler’in “Yaşanan süreçlerin hepinizi derinden etkilediğini biliyorum. Ancak biz adaletin ve hakikatin yanında olmaya devam edeceğiz” mesajını gönderdiğini aktardı. Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP’nin 23 Mart’ta yapacağı cumhurbaşkanlığı önseçiminin sadece bir kişinin seçilmesinden ibaret olmadığını vurgulayarak “Saray rejiminin değişmesi ve daha özgür, demokratik, halkın refahını gözeten bir Türkiye’nin kurulması için” tüm vatandaşları 23 Mart’ta sandık başına çağırdı.

Haftanın Öne Çıkanları

Edip Akbayram hayatını kaybetti!

2025-03-02 20:08 - Gündem

Hakkında gözaltı kararı verilen Dilan Polat: 'Yaşamak istemiyorum'

2025-03-02 02:39 - Gündem

Devlet Bahçeli'den İmralı çağrısı açıklaması

2025-03-01 23:08 - Siyaset

Son dakika deprem... Marmara Denizi'nde deprem! Çevre illerden de hissedildi...

2025-02-27 01:39 - Gündem

MHP'den Devlet Bahçeli’nin sağlık durumu hakkında yeni açıklama

2025-02-27 18:10 - Gündem

Özgür Özel'den 'hurma' ile emekli maaşı tepkisi

2025-03-01 22:09 - Siyaset

Nagehan Alçı iddiası: Bahçeli, Demirtaş'ı telefonla aradı

2025-03-02 17:39 - Gündem

Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Başkomutan olarak sana sesleniyorum; ayaklarını denk al!

2025-02-26 19:48 - Siyaset

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler gözaltına alındı

2025-02-27 08:50 - Gündem

Özgür Özel: Erdoğan'ın diplomasının olmadığı açık!

2025-02-26 19:56 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel Salı günü grup toplantısı yapmayacak!

14:11 - Siyaset

Üzümcü: Milletin vekili sonuç alamıyorsa sistem tıkanmıştır!

00:12 - Siyaset

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu'nun butlan yönetimi 20 kişiyi daha işinden etti!

07:05 - Gündem

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da aralarında olduğu 10 kişi tutuklandı

07:03 - Gündem

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor