?>

Öldürülen babasının intikamını almak için polis olan kadın, 25 yıl sonra katili tutukladı

Brezilya'da kendisi 9 yaşındayken öldürülen babasının intikamını almak için polis olan bir kadın, 25 yıl sonra izini sürdüğü katili yakalayıp, tutukladı.

Dünya - 8 ay önce

Brezilya'nın Roraima bölgesindeki Boa Vista'da yaşayan Gislayne Silva de Deus, 35 yaşındaki babası Givaldo Jose Vicente de Deus vurularak öldürüldüğünde sadece dokuz yaşındaydı.

Beş çocuk babası Givaldo, Şubat 1999'da Asa Branca mahallesinde 20 sterlinlik bir borç yüzünden çıkan kavganın ardından öldürülmüştü.

Givaldo'nun, bir arkadaşıyla bilardo oynarken yakın mesafeden vurulduğu bildirildi.

Bir süpermarketin sahibi olan Givaldo, kendisini vuran Raimundo Alves Gomes'in tedarikçilerinden biriydi.

Gislayne, babasının borcu kapatmak için Alves Gomes'e bir dondurucu teklif ettiğini ancak bunun reddedildiğini söyledi.

O dönemde 9 yaşında olan Gislayne, bu tartışmanın ardından Gomes'in mekandan ayrıldığını ve yarım saat sonra süpermarkete silahla geri döndüğünü iddia etti.

Gislayne'ye göre, iki adam arasında çıkan kavgada babası vurulmuş, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

“ADALET I·ÇI·N MÜCADELE”

Babası için adaleti sağlamaya yemin eden Gislayne, 18 yaşında hukuk okumaya başlamış ve ardından polis teşkilatına katılarak çeşitli görevlerde bulundu.

Babasının katili Gomes'in parmaklıklar ardında cezasını çekeceği günün hayalini kurduğunu belirten Gislayne, “Hapishanede polis memuru iken, katilin cezasını çekmek üzere oraya geldiğini hayal ederdim hep” dedi.

Babasını “dürüst ve çalışkan bir adam” olarak niteleyen Gislayne, “Babamın ölümünden sorumlu olan adamın sonunda kelepçelendiğini gördüğümde gözyaşlarımı tutamadım. Onu kaybettikten sonra kız kardeşlerim ve ben gerçekten zor zamanlar geçirdik” diye konuştu.

'Cinayet Masası'na atandıktan sonra Gislayne, babasının katilinin izini sürmeye başladı.

Gislayne'nin çabaları geçen ay, 60 yaşında olan Gomes'in 25 Eylül'de Boa Vista'da tutuklanmasıyla son buldu. Gomes'in Boa Vista'nın eteklerindeki bir tarım arazisinde yakalandığı açıklandı.

25 yıl sonra babasının katiliyle yüz yüze gelen Gislayne, “Babamın ölümünden sorumlu olan adamın sonunda kelepçelendiğini gördüğümde gözyaşlarımı tutamadım. Bir duygu patlamasıydı ve bu, rahatlama gözyaşlarına dönüştü, çünkü bu gün hiç gelmeyecekmiş gibi görünüyordu” dedi.

“BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN”

Tutuklamanın ardından karakolda çekilen görüntülerde Gomes'in sandalyede arkasına yaslandığı, Gislayne'nin ise ellerini önünde kavuşturmuş bir şekilde sakince onunla konuştuğu görülüyor.

Gislayne, “(Gomes'e yönelik) Benim sayemde buradasınız ve şimdi bunun bedelini ödeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Gomes'in ise polislere, 1999'da o gün Deus'u öldürmek gibi bir niyeti olmadığını söylediği bildirildi.

Daha önce cinayetten tutuklanmış, ancak duruşması başlamadan önce serbest bırakılan Gomes, 2013 yılında cinayetten suçlu bulunmuş ve 2016 yılında yetkililerin hakkında tutuklama emri çıkarması üzerine firar etmişti.

Brezilya'da cinayet sanıkları için zaman aşımı süresi 20 yıl olduğundan, polislerin Gomes'i bulup tutuklamaları için yedi yıllık bir süre vardı.

26 Eylül 2024'te Gomes'in mahkûmiyeti bir hakim tarafından onandı ve Gomes 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gislayne, “Onun tutuklanmasıyla ruhumu ve tüm ailemi arındırdım. Bu bir döngünün sonuydu. Bugün huzurluyuz ve adaletin yerini bulduğunu hissediyoruz. Bu babamızı geri getirmeyecek ama katil yıllar önce çekmesi gereken cezayı çekecek” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Meriç: Acı gerçek; gençlerimiz metamfetamin tuzağında!

2024-10-14 19:28 - Siyaset

İsmi anılıyordu: Sedat Peker’den ‘Köfteci Yusuf’ açıklaması

2024-10-11 03:38 - Gündem

Kadını öldürdü, intihar etti!

2024-10-13 11:39 - Asayiş

Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki

2024-10-12 09:08 - Magazin

Özgür Özel: Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne de DEM Genel Başkanı Bakırhan'ın işaret ettiği istikametteyiz

2024-10-15 14:08 - Siyaset

Erdoğan'ın memleketinde 'Burger King' krizi

2024-10-12 23:09 - Gündem

AKP'den jet karar: Latif Aydemir ihraç talebiyle disipline sevk edildi

2024-10-15 00:09 - Gündem

Akın Akınözü temmuz ayında kaybettiği annesi Özlem Akınözü'nü doğum gününde andı

2024-10-14 05:08 - Magazin

'Bu pazar seçim olsa...': Son seçim anketinde ilk sırada 'kararsızlar' var!

2024-10-10 00:38 - Siyaset

Beşiktaş'tan öğrencilere indirimli bilet!

2024-10-16 00:09 - Spor

İlgili Haberler

Peru'da deprem: En az 1 ölü

01:38 - Dünya

Rusya, vatandaşlarının İran'dan tahliyesine hazırlanıyor

00:39 - Dünya

Hayfa nerede? Hayfa limanı nereye bağlı?

00:08 - Dünya

İran’dan İsraillilere sert uyarı: 'Canlı kalkan olmayın'

23:38 - Dünya

İsrail savaş planını açıkladı: 'Operasyonlar yoğunlaşacak...'

23:09 - Dünya

Günün Manşetleri

İSMMMO Başkanlığı’na Erol Demirel yeniden seçildi

01:39 - Gündem

‘Fon alan gazetecilere inceleme’ iddiası: CHP’li Bulut’tan sert yanıt

01:09 - Siyaset

Fatih'te polis dehşeti: Arkadaşını parçalara ayırdı, intihar etti!

23:08 - Gündem

Tahran'dan kitlesel kaçış başladı: Saldırılardan kaçanlar yollarda

20:38 - Dünya

Tel Aviv-Tahran çatışmalarında üçüncü gün: İsrail'den 'en uzak mesafeli' saldırı!

19:08 - Dünya