?>

Okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

Türkiye genelinde ‘okuma-yazma bilmeyen kalmasın’ sloganıyla başlatılan seferberlik kapsamında her ay çok sayıda yetişkine okuma-yazma öğretiyor.

Yerel - 6 yıl önce

Şehitkamil Belediyesi, Türkiye genelinde ‘okuma-yazma bilmeyen kalmasın’ sloganıyla başlatılan seferberlik kapsamında her ay çok sayıda yetişkine okuma-yazma öğretiyor.

Yetişkinlerin okuma-yazma bilmemelerinden kaynaklı yaşadıkları sorunların önüne geçmek adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın destekleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonluğunda ‘okuma-yazma bilmeyen kalmasın’ sloganıyla başlatılan seferberlik kapsamında her geçen gün okuma-yazma öğrenenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği okuma-yazma faaliyetleriyle ilçede ikamet eden 4 bin 892 yetişkine aile merkezleri bünyesinde açtığı kurslarla okuma-yazma öğreten Şehitkamil Belediyesi, bu konudaki faaliyetlerini aralıksız devam ettiriyor. Açılan kurslarda sadece okuma-yazma değil, matematik bilgisi de veriliyor.

Rabia Aile Merkezi’nde açılan okuma-yazma kursunda 15 kursiyer, okuma-yazma kursundan yararlanıyor. Okuma-yazma bilmedikleri dönemde özellikle hastanede ve ulaşımda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden kursiyerler, artık sorun yaşamayacakları için şimdiden mutlu olduklarını ifade ettiler.

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

Açılan kursa ilişkin açıklamada bulunan Rabia Aile Merkezi Okuma-Yazma Kursu Öğretmeni Medine Şahin, “Birinci kademe okuma-yazma eğitimi veriyoruz. 15 kursiyerimiz kurslarımıza katılıyor. Eğitimlerimizi düzenli bir şekilde sürdürüyoruz. Kursiyerlerimiz birinci kademeden başlayıp, ikinci kademe ve daha sonra ilkokul belgesi almaya hak kazanıyor. Kursiyerlerimiz, daha sonra açık öğretime kayıt yaptırıp ortaokul, lise hatta üniversiteye kadar ilerleye biliyorlar. Kursiyerlerimiz, eğitimlere yoğun ilgi gösteriyorlar. Gerçekten çok azimliler, onların azmini gördükçe bizler de eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaları konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda emeği geçen başta Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine şahsım ve kursiyerlerimiz adına yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TEK BAŞIMA HASTANEYE DAHİ GİDEMİYORDUM

Okuma-yazma bilmemeden kaynaklı çok zorluk yaşadığını kaydeden kursiyer Fatma Arıkan, “Küçükken, aile okula göndermedi. Okuma-yazmam hiç yoktu. Evlendim, çocuk sahibi olduktan sonra da herhangi bir yere gittiğimde okuma-yazma bilmediğim için çok zorluklar yaşıyordum. Tek başıma hastaneye dahi gidemiyordum. Gerçekten büyük sıkıntılar çekiyordum. Ailemin desteği ve ‘eğitimin yaşı yoktur’ anlayışıyla Şehitkamil Belediyemizin okuma-yazma kursuna başladım. Burada hocamız sayesinde okuma-yazmayı öğrendim. Sağ olsun hocamız, bizimle yakından ilgileniyor. İnşallah önce ilkokul, ortaokul ve lise diplomasını almayı hedefliyorum. Bunu başaracağıma da inanıyorum.  Hocamıza, bize vermiş olduğu eğitimlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şehitkamil Belediye Başkanımıza da bizlere böylesine anlamlı bir kursu açtığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Valilik önünde kendini yakan vatandaş öldü!

2020-02-07 18:01 - Asayiş

Gaziantep'e 2 şehit ateşi birden düştü!

2020-02-03 17:20 - Asayiş

Enginyurt: Kızılay Başkanı derhal tutuklanmalı

2020-02-04 21:20 - Gündem

MMT Amerikan Hastanesi'nde kutlama

2020-02-02 14:09 - Yerel

Mimarlar Odası’na genç aday

2020-02-03 13:38 - Yerel

Okulda dolabın altında kalan çocuk öldü!

2020-02-05 19:46 - Asayiş

Cani baba, lise öğrencisi kızını öldürdü!

2020-02-07 08:37 - Asayiş

Siyasetin en büyük hastalığı partizanlık

2020-02-07 07:55 - Siyaset

Gaziantep FK 5-1 Sivasspor

2020-02-02 19:16 - Spor

Gaziantep'te bebeğini öldüren anneye müebbet!

2020-02-05 11:24 - Asayiş

İlgili Haberler

Şehitkamil'de 25 Aralık coşkusu başladı

00:00 - Yerel

Şahinbey Ampute'den 11-0'lık farklı galibiyet

00:00 - Yerel

GSO'nun “Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni” gerçekleştirildi

00:00 - Yerel

Fırat-OSB İsale Hattı Projesi törenle hizmete açıldı

00:00 - Yerel

Güçyetmez: Toplumsal ilerlemenin lokomotifiyiz

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Sadettin Saran'ın ifadesi ortaya çıktı!

11:13 - Gündem

AKP'li vekil, bütçe görüşmelerine 9 milyon 200 bin liralık saatle geldi!

10:10 - Gündem

Saadettin Saran'ın villasının bekçisi gözaltına alındı!

00:09 - Asayiş

Ela Rümeysa Cebeci ifadesinin ardından yeniden cezaevine gönderildi

17:51 - Gündem

Balıkesir’de İHA boş bir araziye düştü!

15:28 - Gündem