?>

Oğuzeli Belediyesinin 'Ezo Gelin' projesi finalde

Ezo Gelin Kültür Kompleksi Kırsal Turizme Kazandırılması Projesi, 'Gelecek Turizmde' Sürdürülebilir Turizm Destek projeleri kapsamında 300 proje içinden seçilerek adını finale yazdıran 10 proje arasında yer aldı.

Yerel - 7 yıl önce

Oğuzeli Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve ilerleyen günlerde hizmete açılacak olan Ezo Gelin Kültür Kompleksi Kırsal Turizme Kazandırılması Projesi, 'Gelecek Turizmde' Sürdürülebilir Turizm Destek projeleri kapsamında 300 proje içinden seçilerek adını finale yazdıran 10 proje arasında yer aldı.

“BARAK KÜLTÜRÜ YENİDEN CANLANACAK”

Projelerinin finale kalmasından dolayı büyük sevinç ve gurur yaşadıklarının altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “İlçemiz bir kültürün parçası. Bizlerde yaptığımız çalışmalarla Oğuzeli’ni Kültür Başkenti yapacağız” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, “Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçirilen 'Gelecek Turizmde' Sürdürülebilir Turizm Destek projeleri kapsamında Ezo Gelin Kültür Kompleksi Kırsal Turizme Kazandırılması Projemiz 300 proje içinden seçilerek adını finale yazdıran 10 proje arasında yer aldı. Bundan çok büyük mutluluk duyduk. Ekim ayında yapılacak saha çalışmasıyla nihai sonuç belli olacak. Projemize güveniyoruz kültürümüzü dünyaya duyurmak için çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. Oğuzeli Barak kültürünün bir parçası. Yaptığımız çalışmalar ile alternatif turizm bölgesi olma adayıyız. Bölgemizin kırsal turizmde eksikleri ve gelişmeye ihtiyacı var. Bizim yaptığımız kompleks bu ihtiyacı olabildiğince karşılayacak potansiyele sahip bir kompleks olacak. Barak Kültürünün tüm yaşanmışlığının yanı sıra ilçemiz ile bütünleşen kerpiç evlerle alternatif turizm unsurunu içinde barındıracak. Barak kültürü yeniden canlanacak” ifadelerini kullandı. 

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu'ndan Soylu'ya kayyum yanıtı!

2019-09-06 13:25 - Gündem

12 Eylül 1980 darbesinin acı dolu tarihi…

2019-09-12 09:52 - Gündem

İmamoğlu’ndan Soylu’ya sert tepki

2019-09-07 13:28 - Gündem

AKP ve Arşivler Unutmaz...

2019-09-08 17:21 - Gündem

Ressam Rauf Tuncer sergi açacak

2019-09-11 08:18 - Kültür & Sanat

Kaftancıoğlu'na bir destek de Yılmaz Özdil'den

2019-09-06 20:50 - Gündem

‘İstanbul’a kayyum mu atanacak?’ Soylu’dan yanıt!

2019-09-06 12:01 - Gündem

Gaziantep'te park yeri kavgası katliama dönüştü!

2019-09-09 21:55 - Asayiş

Ankara Kızılay'da bir vatandaş kendisini yaktı!

2019-09-11 17:15 - Asayiş

Gaziantep merkezli kaçak silah operasyonu

2019-09-09 17:11 - Asayiş

İlgili Haberler

MHP İl Başkanı Kılıç'tan, Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Bora Zor: Bayramda depremzedeleri unutmayalım

00:00 - Yerel

Şahin'den Besi Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaret

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, TCDD lojmanlarında restorasyon çalışmalarını inceledi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Mahmut Tanal: Özgür Özel hala Genel Başkan görünüyor...

11:00 - Siyaset

Özgür Özel, genel başkanlık mührünü CHP'li o vekile emanet etti

10:57 - Gündem

Özgür Özel'in koruma sayısı azaltıldı iddiası...

10:54 - Gündem

CHP'li Güzelbahçe Belediyesi'ne operasyon: Çok sayıda gözaltı var!

10:47 - Asayiş

Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı yandaş TGRT Haber oldu!

20:04 - Gündem