?>

Oğluyla tartışan 12 yaşındaki çocuğu ezmişti: Mahkeme kararını verdi!

Bolu’nun Gerede ilçesinde oğluyla tartışan 12 yaşındaki çocuğu otomobiliyle ezdiği gerekçesiyle yargılanan kadına, 2 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

Asayiş - 8 ay önce

Bolu'da Kitirler Mahallesi’nde 11 Ağustos’ta meydana gelen olayda, G.M.U. isimli kadın, Belkıs Sabancı Sokak üzerinde arkadaşıyla birlikte bisiklete binen 12 yaşındaki S.E.Y’i otomobiliyle ezdi.

S.E.Y. otomobilin altında kaldı, arkadaşı ise kazadan kıl payı kurtuldu. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Otomobilin altından çıkarılan S.E.Y., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

S.E.Y’nin, olayı gerçekleştiren G.M.U’nun oğlu ile arkadaş olduğu, çocuklar arasında kavga yaşandığı ve kadının bu sebeple olayı gerçekleştirdiği öğrenildi. Olaydan kısa bir sonra gözaltına alınan ve ifadesi sonrasında adliyeye sevk edilen G.M.U’ya, çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası verildi.

G.M.U’nun çocuğu ezdiği anlara ait görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından kadının ev hapsi cezası tutukluluğa çevrildi, evinden alınan G.M.U. cezaevine gönderildi. Bir süre sonra bu karar yeniden ev hapsine çevrildi.

Olaya ilişkin Gerede Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, G.M.U’nun "Kendini savunamayacak durumdaki çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 20 yıla kadar hapsi istendi.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında sanık G.M.U., mağdur çocuk S.E.Y., ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan mağdur çocuğun sağlık durumuyla alakalı rapor tamamlandı. Mahkeme raporun sunulmasının ardından sanık G.M.U. için karar verildi. Karar duruşmasında tarafların son sözü soruldu.

"BENİM ÇOCUĞUMUN HAYATIYLA KUMAR OYNADI"

Duruşmada konuşan S.E.Y.’nin babası S.Y., "Benim çocuğumun hayatıyla kumar oynadı. Gerekli cezayı almasını istiyorum" dedi.

"BERAATİMİ TALEP EDİYORUM"

Mağdur çocuğun ailesiyle komşuluğunun bittiğine ve yaşananlara üzgün olduğunu ifade eden sanık G.M.U., "Yaşananlar için çok üzgünüm. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

KARAR VERİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık G.M.U’ya "kasten yaralama" suçundan 2 yıl hapis cezası verdi ancak eylemin araçla gerçekleştirilmesi nedeniyle ceza yarı oranında artırılarak 3 yıla çıkarıldı.

Sanık, indirim de uygulanarak toplamda 2 yıl 11 ay hapis cezasına hükmedildi. Son olarak mahkeme heyeti, ev hapsinin kaldırılmasına ve sanığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Maydonoz Döner'e kayyum atandı!

2025-02-21 16:08 - Gündem

“Harem-Selamlık” gezi

2025-02-21 12:09 - Gündem

Altay Kar Fırtınası giriş yaptı: İşte İstanbul'da anbean yaşananlar...

2025-02-21 02:08 - Gündem

Survivor'da kim elendi? Survivor'da 21 Şubat'ta elenen isim...

2025-02-21 02:09 - Magazin

Son dakika deprem... Marmara Denizi'nde deprem! Çevre illerden de hissedildi...

2025-02-27 01:39 - Gündem

İstanbul'da trafiğinde 'kar tatili' etkisi: Yoğunluk yüzde 20'ye düştü

2025-02-21 10:09 - Gündem

MHP'den Devlet Bahçeli’nin sağlık durumu hakkında yeni açıklama

2025-02-27 18:10 - Gündem

Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Başkomutan olarak sana sesleniyorum; ayaklarını denk al!

2025-02-26 19:48 - Siyaset

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler gözaltına alındı

2025-02-27 08:50 - Gündem

Savcılık, İmamoğlu'nun diplomasına ilişkin üniversiteden belge istedi

2025-02-26 11:54 - Gündem

İlgili Haberler

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevindeki odasında ölü bulundu!

14:01 - Asayiş

İstanbul Valiliği gece yarısından sonra eylem yasağı ilan etti!

09:02 - Asayiş

TELE1'e operasyon! Merdan Yanardağ gözaltına alındı!

07:09 - Asayiş

O villanın kilerinden 500 kilo altın çıktı!

07:00 - Asayiş

Ünlülere uyuşturucu operasyonu!

10:54 - Asayiş

Günün Manşetleri

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz: Bu yapılan soygundur!

11:37 - Siyaset

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevindeki odasında ölü bulundu!

14:01 - Asayiş

İBB veri sızıntısı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı!

09:58 - Gündem

Sağlık Bakanlığı'ndan Gaziantep’e 16 yeni ambulans

00:05 - Sağlık

AMATEM’le Bahar Projesi hayata geçiyor

00:01 - Yerel