?>

O sertifikayı almaya hak kazanan ilk kamu kurumu oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza attı. Büyükşehir, sıkı bir denetimin ardından İş'te Eşit Kadın Sertifikası’nı almaya hak kazanan ilk kamu kurumu oldu.

Yerel - 8 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza attı. Büyükşehir, sıkı bir denetimin ardından İş'te Eşit Kadın Sertifikası’nı almaya hak kazanan ilk kamu kurumu oldu.

Gaziantep, kadına gösterdiği önemi “Kadın Dostu Kent” kimliğiyle taçlandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadını iş dünyasına ve yönetime hazırlayan özgün projelerle adından söz ettirmeyi başardı. Kadınlar, özellikle kent yönetiminde aktif rol aldı, erkeklerle yönetimi paylaştı. Kadınların duygusal zekasından, ileri görüşlülüğünden, çalışkanlığından ve üretkenliğinden yararlanmak isteyen Büyükşehir, birçok daire başkanlığı görevini kadınlara tevdi etti.

Sürdürülebilirlilik Akademisi tarafından iş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar tanınması için çalışan kurumlara verilmeye başlanılan sertifika, bu konudaki olumlu örneklerle iş dünyasında yaratılacak dönüşüme katkı sundu. Küçük ve orta ölçekli işletmelerden başlayarak yayılması hedeflenen dönüşüm, adil toplum oluşturmaya hizmet edecek.

Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki alanlarındaki çalışmalar cinsiyet eşitliği kıstasları İntertek tarafından denetlenen Büyükşehir Belediyesi, İş'te Eşit Kadın Sertifikasını aldı.

Büyükşehir Belediyesi, iş hayatında kadına eşitlik prensipleri kapsamında, cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve ayrımcılık yapılmaması, ayrımcılığa karşı etkin bir yönetim sistemi oluşturulması, güvenli çalışma koşullarının sağlanması, şiddet ve tacizi önleme mekanizmalarının oluşturulması, tedarik zincirinin politikalar doğrultusunda bilgilendirilmesi, cinsiyet ayrımcılığına karşı sosyal etki oluşturulması ve tüm paydaşların çözüme katılımının sağlanmasını taahhüt etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bozgeyik ailesinin acı günü...

2018-03-07 17:38 - Yerel

Gaziantep'te masaj salonlarına operasyon: 90 gözaltı

2018-03-06 10:46 - Asayiş

Nükleer Tıp’ta ‘Miyokard Perfüzyon Sintigrafi’ yöntemi

2018-03-06 14:57 - Sağlık

Gaziantep'te 14 yaşındaki kız tabancayla intihar etti!

2018-03-10 20:55 - Asayiş

Başpınar yolunda korkunç kaza: 1 ölü

2018-03-06 21:37 - Asayiş

Ak Parti Gaziantep yürütme kurulu belli oldu

2018-03-06 09:22 - Siyaset

Gaziantep'te akıllara durgunluk verecek cinayet!

2018-03-09 16:44 - Asayiş

Doç. Dr. Oral Cenk Aktaş, Sankonuk'ta

2018-03-07 08:25 - Eğitim

Tuzu azaltmak 4 kişiden birinin hayatını kurtarabilir

2018-03-09 11:42 - Sağlık

Gaziantepli sporcu Bilek Güreşi'nde Türkiye 3.'sü oldu

2018-03-11 20:54 - Spor

İlgili Haberler

Vatandaşlara sigorta poliçesi uyarısı!

00:00 - Yerel

Yıldırım: Macaristan bizim için sadece bir pazar değil, stratejik bir yol arkadaşıdır

00:00 - Yerel

GSO'dan Mühendislik Eğitimi Dönüşümü Çalıştayı

00:00 - Yerel

Cengiz Şimşek: Gaziantep’in üretim gücü zorlukları aşıyor

00:00 - Yerel

Gaziantep'te YKS günlerinde ulaşım ücretsiz

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP'li Silifke Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı gözaltında!

09:17 - Asayiş

CHP'li Adalar Belediyesi'ne operasyon!

08:29 - Asayiş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP'den istifa etti

21:35 - Siyaset

Kaçırılan İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal kurtarıldı!

14:05 - Asayiş

CHP'deki 'butlan' YDK'si Gökhan Günaydın'ın tedbirini kaldırdı

12:06 - Siyaset